A já bych potřeboval poněkud poradit, s čím se mám pustit do křížku, aby cena modelu byla poměrně přijatelná tomu, že se jedná o mou první loď a ledasco můžu pokazit. Cena Hoodu koupeného z ebay.com je od 70 dolarů (z Číny), průměrně tak kolem 100 dolarů. Podobná cena je u USS Massachusetts. Tři krát devět plus mínus na druhou, tedy cena dejme tomu 2000Kč bez pošty, cla atd… Repulse se svými 2100Kč tedy bude pravděpodobně poněkud levnější. A vítězem cenového srovnání je tedy Prince za dvanáct stovek. Bohužel však nemám ani trochu představu o tom, jak je na tom každá z těchto stavebnic co se týče složitosti stavby, sestavitelnosti, detailnosti, úrovně zpracování výlisků (propadliny, zkrouceniny…) atd. Vím, že nějaké doplňky, jako třeba lepty na zábradlí, nebo kotevní řetězy, soustružené hlavně atd. bude třeba pořídit, ať už budu stavět cokoliv, ale jak píšu, bude to první moje loď a hlavní důraz tedy kladu na to, abych ji dokončil, než aby byla obsypaná hromadou doplňků a ležela ve skříni nedokončená.
Proto Vás tedy prosím, poraďte, kterou z těch čtyř lodí mám pořídit. Zda zvolit Prince of Wales, jehož cena není nejhorší a dá se snadno pořídit v ČR, nebo se na aukcích hnát za Hoodem, nebo Massachusetts, případně jestli koupit HMS Repulse, protože kvalita jejich zpracování je výrazně lepší a jsou třeba lépe sestavitelné?
Děkuji, Tomáš.