Přesně tak plachty u lodí nejsou sněhobílé nebo bílé,ale mají nádech do světlehněda nobo nažloutlé zejména plachetnice již určitou dobu provozu z dálky na foto se zdá že jsou bílé to bohužel není pravda
Na plachty se mi povedlo sehnat bílou látku popelín. Umělecké hedvábí jsem nikde nesehnal. Snad mi bude 0,3x1 m stačit. Jinak si přikoupím.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Včera i dneska po večeru makám na lodi. Jediné, co jsem udělal, bylo vyštípnutí stojánku. Stojánek jsem slepil a vytmelil. Trupy lodi začišťuji od šílených dělících rovin. Plast je tvrdý a poddajný. I přes tyto úskalí mě to baví.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Není to špatný model je sice starší ,ale stojí zato jen ty stěžně mají přesazanou formu a plachty stejně musí být plátěné pozor na lanoví je třeba nakoupit kvalitní nitě protože řada nití pouští chlup nejlepší jsou umělé nebo syntetické ty nemají chybu
Nitě mi byly doporučeny chirurgické. Pokud jsou nějaké jiné vhodné, klidně mi je napište. Budu jen rád. Jste si jist, že lepíme stejný model od stejného výrobce?? Stavím primárně letadla a s takovým plastem jsem se ještě nesetkal. Gunze Mr. Cement S asi nebude nejideálnější lepidlo na tento plast. Zkusím zda seženu Lepí M, Agamu nebo od Revellu Contactu. Snad budou mít větší úspěch než je Gunze. Sekunďákem to odmítám lepit.
Mám dotaz na okénka v trupu. Mají se odvrtat a zasklít nebo stačí je jen natřít na černo??
stojánek ze stavebnice v kontrolním nástřiku surfem.
Přílohy
Já k lepení používám již léta čistý toluen ( v současnosti k dostání v drogerii jako toluenové ředidlo) mám vyčleněný štětec pěkně vytažený do špičky pro nanášení na drobné plochy.Na větší lepené plochy nanesu toluen dvakrát nebo dle potřeby vícekrát a poté spojím . Podle potřeby použiji svěrky apod. Většinou ale spoj stačí chvilku přidržet. Vznikne tak jakýsi "svařený spoj" kde není nic jiného než původní hmota výlisků. Pokud se na dlouhém spoji někde vytvoří mezírka , není nic jednoduššího, než do ní nechat vsáknout kapku toluenu a místo dostatečně sevřít . Pokud máš cit a nejsi doslova nešika, toluen zůstane přesně tam kde ho chceš mít a nezateče na nežádoucí plochy. Pokud nemáš jistotu, není nic jednoduššího než v toluenu rozpustit podle potřeby nějaké kousky nejlépe bezbarvého rámečku a tím jej zahustit. Jedna plechovka toluenu vydrží zatraceně dlouho , a je laciná Toluen pouze nepoužívám na kabiny a zasklení modelů, tam je riziko nehody podstatně větší. Co se týče okýnek na lodích , pokud jsou vysloveně drobná , používám černou barvu s kapičkou stříbrné a modré barvy, vznikne tak taková temnější metalíza která z povzdálí připomíná lesknoucí se okno. Vzájemný poměr barev záleží na každém modeláři vzlášť. Nedávno jsem viděl model lodě s okny provedenými směsí barev připomínající lahvově zelené sklo. Vypadalo to velice zajímavě.