To King Tiger, jednoduchý počty, výtlak Grafu + k tomu jeho rozměry a to že může být plný materiálu atd. a dostaneš takovou váhu že by s tim nepohlo ani 1000 Supermanů . Můžeš mě říct čím by jsi ho chtěl vytáhnout?? Nota bene ,určitě bude zabořenej ve dně, a za co by jsi ho asi tak upevnil? Nezapomeň že Kursk byl jenom obyčejnej blbej doutník. Tohle je trochu o něčem jiným. Jen ať zůstane tam kde je, stačí když ho prozkoumají a bude z něj podmořský pomník.
no potěš, rozřezat? Nezapomeň že latadlovka není to samé jako kapesní křižník nebo co to bylo. Vzhledem k její šířce, a dutému trupu-hangáry atd. tak bych řekl že by udělali víc škody než užitku a vytáhli by ven tak akorát pokroucený trosky. Nehledě na to kolik by taková oprace stála, to by nezaplatil asi ani Bill Gates
Chvíľu mi trvalo, kým som zistil, že netrepete somariny o vzducholodi.
Už som vás chcel opraviť, že ste si pomýlili čas a priestor, keď mi došlo, že hovoríte len lodi, nie o vzducholodi...!
Stano (Albatros) Keveš zameranie: najmä neortodoxne lietajúce - vesmír, záchranári, VTOL, amfíbie a hydroplány, experimenty prezentované na MF: Atlas Centaur SLV-3D, Ariane 5, Hermes A-1 rozrobené: kvadratické temelínovo nasyslené: veľaaaaaaa...
A k tomu Kursku: vytahovali ho tak, ze do trupu navrtali uchyty, na ktore upevnili lana a vytiahli ho ku hladine. To sa pri Graf Zeppelin urcite neda pouzit.
Kursk bylo nesrovnatelně jednodušší vyzvednout, a hlavně k tomu byl poměrně nezanedbatelný důvod.
Důvod k vyzvednutí té letadlovky by byl v podstatě jen ten, že by se to některým líbilo, ale to nikdo financovat nebude (je to neúměrné).
Byl by to mimochodem zvláštní paradox, na jedné straně se letadlové lodi uměle potápějí, na druhé straně by se jedna vyzvedla .
KING TIGER píše:Tam spíš jde o to, že ten Kursk vytáhly z věrší hloubky. To rozřezání by šlo jako u graff speara co teďka po kouskách vytahují a dávaj do kupy.
Kursk sa potopil do hlbky 100m, Graf Zeppelin 87m, co mi az taky velky rozdiel nepripada.
Graf Spee je v usti La Platy tesne pod hladinou, co im rozrezanie a vytiahnutie dost ulahcuje.
Lehčí to maj se sperem, ale zase by se něco mohlo hnout v německé hrdosti a mohli by to zafinancovat. Přeci je to jejich jediná letadlovka kterou postavily a "mají".