Ahoj.Stavím Tirpitze a dostal sem se k zábradlí od Eduarda. Trochu sem u nej vypěnil,tak si radši nechám poradit.Jestli máte někdo nějakou šikovnou vychytávku tak sem s ní prosím..
Jo, koupit zábradlí od jinýho výrobce - Eda to dělá moc mekký! Jinak při oddělovýní leptů od rámečků se mi sovědčil kulatý sklapel a "krájet" na tvrdým plastu (používám pravítko)
Jirka Lichý - Lodě 1/350 Na stole: USS Yorktown CV-10 Trumpeter link
USS San Francisco 1942 (100%) link USS Tennessee resin (99%) link
Zdravím. Mám podobný problém. Prečítal som tu na fóre dosť príspevkov ohľadom lepenia zábradlia na trup, niečo už aj prakticky vyskúšal, ale stále nie som spokojný s výsledkom. Skúste poradiť technologický postup na prichytenie zábradlia, tak aby priliehalo k trupu a bolo presne osadené.
Eduard se teď vylepšil navíc dělá v konkrétní sadě to že každá sekce patří na konkrétní místo... a navíc žluté je opravdu dobré Chce to dobré lepidlo já používám loctite za 99 kč s modrým nápisem... je dostatečně rychlý.... pak si udělat aplikátor.. ousek drátku na špejli..... takže připravené naohýba přesně podle toho kam přijde... pak se začne lepit... pokud je stojkové lepí se stojka po stojce..a s minimem lepidl pokud má dole fasetu jde to líp i tak lepit po kouskách .. pomáhám si lepící páskou.. pokud je to zakydané pomůže debonder ale časem s použitím minima lepidla to jde..... Hlavně trpělivost dost světla a pevnou ruku
používat se dá i aktivátor pak je dobré ho nanášet jen na plochu kam přijde díl s kapkou lepidla. Zábradlí lepím nenabarvené na nenanabarvený plast pokud je tam třeba už barvená paluba nebo surfovaný trup tak místo kam přijde oškrabám
Sľúbil som, že dám vedieť ako sa darí, tak som tu zas. Tuším som sa toho zbytočne bál, resp. som na to išiel príliš komplikovane. Vyrobil som si niekoľko typov prípravkov, tak aby bolo zábradlie pred lepením presne osadené a aby som mohol celý kus prilepiť naraz. Niečo z toho mi funguje a s niečím som stále nebol spokojný. Touto cestou by som sa chcel poďakovať Zbyňkovi za jeho radu s lepiacou páskou. Je to fakt jednoduché, praktické a vôbec neviem, prečo ma to už nenapadlo skôr. Práve robím 1:700 IJN Amagi lietadlovku od Aoshimi a pripájem zopár fotiek, kde je vidieť jak prípravky, tak aj výsledok.
Přílohy
Naposledy upravil Milan Kuliffay dne 06 čer 2013, 14:58, celkově upraveno 1