Ke stavbě nemám nic zásadního, stavebnici hodnotím jako dobrou tj. za 3. Největší opruz byl dvoudílný trup, který moc neseděl a dost se opakovaně tmelilo a brousilo.
Model je doplněn o sadu od Flyhawku, která je výborná, dřevěnou palubu Artwox a ocelové vlajky od Edy. Na některé z člunů jsem dal plachty (resp. pokusil jsem se). Navíc jsem tak doplnil několik záchranných vorů a okna na velitelském můstku je opatřen skly.
Na modelu se mnohé povedlo podle mých představ, mnohé dopadlo jakž takž, a některé věci se nepovedly vůbec - např. komín, který mi spadl na zem a došlo k nevratnému zničení většiny leptů a následnému nedostatečnému začištění a Arado, které jsem při dokončování detajlů v ruce rozmáčkl. Čili opět model jen do vitríny a nikoliv na výstavu, o soutěži nemluvě, ale to nevadí.
Použité barvy na camo (únor 1941 v době útoku Hippera na konvoj SLS 64):
Hellgrau AK RC 251 a Dunkelgrau (odhad) mix 1: 1 Tamiya XF-69 a XF-63
Dunkelgrau (paluba) - XF-24
Schiffsbodenfarbe - základ mix 2:5 XF-9 a XF-7
pro všechny barvy samozřejmě platí ztmavování/zesvětlování
Laky Hataka
Pro konečné úpravy byly použity olejové barvy Abteilung a přípravky od AK, drybrush barvy od Ammo, pastelky AK.
Nepředpokládám, že zde někoho nějakým způsobem urazí svastiky, k té lodi to z modelářského hlediska zkrátka patří. Rozhodně se nejedná o žádnou propagaci čehokoli.
Naposledy upravil Kreon dne 12 led 2025, 23:10, celkově upraveno 1
DKM Schnellbooty a lodě Regia Marina