Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Black_falcon_No.2

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Black_falcon_No.2

Příspěvekod moriarty » 08 kvě 2015, 12:04

Ahojte, ospravedlňujem sa za extra vlákno, nechcel som to dávať do už rozbehnutého od Lukáša Žembru a trhať to tam.
Som začínajúci (od detstva - papier, sadra) "drevený modelár". Vďaka práci som si konečne nasporil na model lode a kúpil od Mantu-y Black Falcona.
Prišiel som sem až v polke stavby, povedal by som po kritickej fáze. Chcel som tu riešiť niečo iné, ale ako pozerám obrázky a čítam príspevky, mám chuť otrhať celú obšívku. V modeli je len jedna vrstva a ... dajme tomu, že fotky tej mojej sú nepublikovateľ (diplomaticky povedané). Chcem sa preto spýtať: v prípade že máte jedinú vrstvu obšívky a nie je zrovna podarená, čo sa s tým dá? Tie plánky sú také, že po zabrúšení povrchovej dyhy prídete na vyplňujúci materiál, ktorý sa drobí, "žmolká", trhá (proste nie je to peké drevo). Takže je to takmer neopracovateľné.
Čo by ste mi prosím odporučili? Dokúpiť ďalšiu vrstvu plánok? VIdel som nejakých predajcov v čr, ale 10€ za 5€ balík platiť pošte za doručenie sa mi nezdá.
(PS: a to som sa chcel postupne pýtať na kovania na dvere, výplne okien ala sklo, zašpinenie paluby:) ).
Ďakujem.
moriarty

• Odpovědět s citací

Re: Black_falcon_No.2

Příspěvekod Paryzek » 09 kvě 2015, 14:30

Mě se osvědčila klasická truhlářská dýha. První vrstvu obšívky je možné udělat defacto z jakéhokoliv dřeva (používám klasické smrkové nosníky, které používají zhusta letečtí modeláři). Následně vytmelit a vybrousit na požadovaný tvar a postupně polepit proužky dýhy. Ta dýha má většinou tloušťku 0,6 mm takže jde ještě mírně (a opratně) dobrousit případné nerovnosti.

a mimochodem, je lepší dát aspoň nějaké foto na ukázku, aby se líp dal posoudit vzniklej problém. Já taky zpočátku neměl v podstatě čím fotit (a jsem na tom pořád podobně) tak jsem dal do placu aspoň něco.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno