Už nějakou dobu pročítám literaturu, která se zabývá pirátstvím a korzárstvím. A mám chuť si postavit nějakou tu plachetničku. Bohužel, lodě jsou pro mě naprostou neznámou, tak jsem pro svůj první pokus pořídil tohodle prcka od Revellu. Budu se snažit vyvarovat nějakým velkým úpravám, protože to nechci dělat půl roku. Kvalita výlisku napovídá, že se jedná o nějakou znovicírovanou prehistorii a už mi napadají bejkárny, jako že děla odřežu a udělám nová a tak. Ale nic nebude, chci si to užít, ne se z toho zbláznit. Zatím je pouze slepen trup, který bude třeba celkem tmelit. Palubu nabarvím a nasadím až pak. Pokud by se stalo, že ulámu vesla, tak z toho udělám španělskou galeonu
Ak by si chcel nejakého korzára, tu je podobná"Goke" vlajková loď Kemal reisa. Zjednodušene povedané urežeš tie vežičky a môžeš malovať. Ako pozerám na ochranu vesiel pred zlomením, máme rovnaké nápady aj ja som na svojej galére nechal na nich zvyšok rámčeka až do malovania. Doteraz sa mi podarilo zlomiť len jedno. Tu je odkaz na wiki admirála Kemal reisa. podla toho to bol naozaj schopný admirál http://en.wikipedia.org/wiki/Kemal_Reis
Korzára si nechám na nějakou vetší loď, jakmile bych začal tohodle prcka řezat, tak bych fakt dopadl špatně. Ale dík za tip. Tou ochranou vesel jsem se, popravdě řečeno, nechal inspirovat podle tvé stavby Na broušení jsem si pak udělal držák z polystyrenu. Paluba lehce doplněna a je připravena na stříkání.
Obdivuju každýho, kdo umí takhle čistě nastříkat nebo nabarvit i malé plochy. Jak je vůbec model velký? Optám se jako úplný laik: proč stínuješ základní barvu, když pak na to přijde vrchní barva?
Díky Loďka má na délku 14 cm. To stínování, postupoval jsem stejně jakou letadel, tedy základ stříkací tmel a na to preshading černou. Ale po nástřiku barev se úplně ztratil, což se občas stane. Ale jindy to funguje výborně
Plachty nabarvené a přilepené na stěžně. Teď už to jen zasadit do trupu. A zbývá otázka, jestli se zabývat nějakým tím lanem. Nicméně v tomhle měřítku snad jen vytažená nit z rámečku a to asi jen v omezené míře, ty provazové žebříky na stěžně fakt nedám.