Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vikingska lod 1/50 Revell

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Vikingska lod 1/50 Revell

Příspěvekod turbo32 » 10 dub 2013, 19:33

Nazdar banda :!:

pustil som sa do tejto jednoduchej ale velmi peknej lodky, staviam auto moto ale po narodeninovom darceku v podobe HMS victory ma trocha chytili aj lode, pravdupovediac po pozreti dielov victory(tiez revell) ma presla rychlo chut nieco s tym robit ale postural som po nete a vycital ze prave tento viking je super na zaciatok a musim povedat ze kvalita odliatkov je 1000 a jedno a velmi dobre sa to stavia. chcel by som si na nom vyskusta malovat drevo a zaroven nieco rychle do vitrinky. Takze mam na vas paru otazok ohladne spravnosti mojho postupu....

Planujem diely nastriekat bielym surfacerom a technikou preshadingu zvyraznit priehlbiny, niektore dreva, spary atd ciernou a na to supnut zakladnu farbu. K dispozicii mam XF60 dark yerro alebo gunze C44 deckoo tan, no a na to olejovkami urobit letokruhy a nakoniec nejaky wash... chcel by som sa teda opytat ze ake odtiene olejoviek kupit a ci to dava nejaky zmysel co chcem urobit

a tu nejaky obraz

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

zatial lepim tmelim brusim, riadny zahul bude 32 stitov :? myslite ze bolo realne v tej dobe mat tak pestro pomalovane stity ako su na dekaloch?
turbo32

• Odpovědět s citací

Re: Vikingska lod 1/50 Revell

Příspěvekod DORIS » 11 dub 2013, 12:54

Ahojky! Koukám že jsi vyměnil "písty za plachty", což mne moc těší a ráda budu Tvou práci sledovat.
S použitím olejovek Ti moc neporadím, já používám akryly od Tamky, ale různé odstíny hnědé, okrové, černé nebo bílé by mohly vytvořit poměrně dobrou imitaci dřeva. Wash na to určitě můžeš použít, ten používám taky, ale opět vodovky od Tamiye.
Ať se daří!
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 11 dub 2013, 18:38

no nazdar kočka :-D ty by si zase mohla narobit vietor v moto sekcii..uz dlho nic nebolo :)
a ked malujes tak ides od najsvetlejsej po najtmavsiu?
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 11 dub 2013, 19:03

JJ, musím se polepšit :oops: a nějaké auťáky zase postavit. Už se mi po nich docela stýská.
Co se týče barvení - zpravidla to tak dělám, že přecházím od světlejších odstínů k tmavším. U RC jsem natřela horní část trupu tyrkysovou, ale připadala mi moc umělá a výrazná, tak jsem ji postupně upravovala tmavším washem. Po několika slabých vrstvách už to bylo koukatelné. :)
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 11 dub 2013, 19:12

dikes, pomohla si mi 8)
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 14 dub 2013, 13:05

malinky pokrok, hlavne diely v bielom surfaceri a otrocim opracovavanim vesiel a stitov :) ... som tak skumal tak v 9st a.d. mohli byt vo farbe dreva, co mi ulahci situaciu :)

turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 15 dub 2013, 14:59

Ahoj,
pokud by sis představoval dřevo asi jak jsem dělal já
viewtopic.php?f=177&t=74510&start=15
tak tam jsem to dělal následovně. Nastříkat primerem na plast / případně tím bílým surfacem / kde už ten primer bude v tom/ , pak pod dřevo základ žlutým okrem - buď olejovkou, nebo Akrylem - to je jedno, nechat zaschnout, pak přestříkat matným bezbarvým lakem . Dále už používám jen olejovky "naředěné" kobaltovým sikativem - akryl schne moc rychle a to mi nevyhovuje. Takže natřít nějakou hnědou / podle toho jaký odstín chceme/ já použil Siennu pálenou a než barva úplně zaschne, tak rozšmudlat tvrdým štětcem, uchošťourem a čím se komu líp dělá, do struktury dřeva. Po zaschnutí stříknout bezbarvým lesklým lakem a přes spáry natřít rěděnější olejovou tmavou - třeba černou, ale já používám Umbru pálenou. Potom tu tmavou z povrchu setřít, tak aby zůstala jen ve spárách. Buď ještě před zaschnutím "suchým" uchošťourem, nebo po zaschnutí nutno použít ředidlo. Kdy tu vrstvu začít stírat si musí každý vyzkoušet sám, jak se to komu lépe dělá.
Jo a ty barvy jsou na obrázcích dobře vidět hlavně kde je to focený bez blesku - blesk to hrozně zkresluje.

Tak ať se daří !!
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 16 dub 2013, 06:01

dikes, tvoje vlakno mam uz nastudovane :-D akonahle sa mi vrati kompresor idem na to, teraz sa len bavkam s dielmi
planujem pouzit ale dva odtiene olejoviek v samostatnych vrstvach a potom wash
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 16 dub 2013, 09:03

Tak se těším na nějakej novej postup !! ;-I
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 25 dub 2013, 17:59

cavky mnavky, mam tu paru fotiek co sa podarilo

takze moj prvy pokus o drevo....
zaklad XF60 dark yellow preshade-nuta XF63 na to sienna prirodna, lak , umbra prirodna a rozmyslam ci este jednu vrstvu alebo uz len wash?.... chcem aby sa to aj trocha odlisovalo od lode

pred:

po

a lodka

a este ma napada jedna vec, aku hustu tu olejovku pouzivate na patinu? riedil som S6006
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 27 dub 2013, 08:37

Máš to hezky stříknuté, líbí se mi ty plynulé přechody barev a čistota provedení. Já bych to ještě trochu víc posunula k hnědému odstínu a pak už na to dala jen tmavší wash. Každopádně volba barev je i věcí vkusu, musí se to líbit především Tobě. ;-I
Na ta organická ředidla pozor, jsou dost agresivní. Já sice moc nebarvím, ale jednou mi to sežralo kastli u Mitsubishi .... :cry:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 27 dub 2013, 20:55

dikes Doris, viem ze si to mam robit hlavne podla seba len problem je ze nemam cit pre farby tak sa radsej pytam a som rad za kazdy nazor, dokonca neviem rozlisit niektore odtiene farieb..na aute to je lahke ale tieto farbicky mi uz robia kusok problem

co sa tyka toho riedidla tak myslim ze tam problem nenastane lebo je dobry zaklad a syntetika na akryl moze

dnes som skusil palubu, farba je sienna palena...jo a prisiel som na to ze ako s tym riedenim...cim chcem vyraznejsi odtien tym hustejsia olejovka, tam kde sa mi to zdalo moc tmave som len rozpil riedidlo a trocha stiahol molitanikom.. ani som netusil ze s olejovkami to bude taketo pohodove

jo a pozdravuje vas kapitan nelson :grin:
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 dub 2013, 10:39

Tak tohle se Ti moc povedlo, mým očím to lahodí mnohem víc. Krásná práce a volba barev. =D> =D> Jen tak dál, těším se na pokračování!
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 29 dub 2013, 09:39

Klobouk dolu ta paluba vypadá setsakramentsky dobře =D>
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 01 kvě 2013, 08:01

Dakujem, som rad ze je to pozeratelne....
takze celu lodku mam uz v sienne palenej... teraz rozmyslam ze ked chcem to drevo urobit trocha osuchane co pouzit? bielu? sedu? resp, je to v tejto faze mozne alebo uz je to moc tmave?

turbo32

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno