Tak i já jsem se konečně rozhodl, že obětuji nějaký čas modelařině

Výsledky mého pokroku jsem postupně fotil (bohužel jen na mobil) a postupně sem fotky nahážu a budu sem dávat i svůj další postup

Začal jsem 10.10.2012 slepením kostry...
První, co mě na stavebnici zaskočilo, bylo, že některé dílky nepřiléhaly tak přesně, jak jsem si představoval, že přiléhat budou, což je vidět na přídi prvního obrázku...
Všimněte si prosím zatím stále čisté pracovní plochy

----
K dalšímu postupu jsem se dostal až o pár dní později, mimo jiné také proto, že jsem studoval další návod... všiml jsem si totiž jedné věci - v návodu k lodi na palubách měli již při jejich přilepování ke kostře nalepený další dílek, spodek nějakého zábradlí. Pochopil jsem, že ačkoli tento krok v návodu není explicitně definovaný, bude lepší ho přilepit rovnou, než na něj skutečně později přijde řada a kdy by se tam dost těžko vlepoval vzhledem k prohnutí palub. Takže jsem si došel pro barvy a tento dílek slavnostně natřel a nalepil. Následovalo nalepení palub a podkladu pro galerii

Při lepení palub tak, aby se následně do děr daly strčit stožáry byl trochu kumšt a člověk přijde na první chyby, které u stavby udělá - totiž to, že kostru neslepil úplně přesně a že jednotlivá žebra nejsou vždycky rovnoběžná, jak by bylo zdrávo...