Na foru jsem nováček,takže bych rád pozdravil všechny modeláře a doufám že někomu nepolezu moc na nervy.
A teď k tématu.Rozhodl jsem se po poměrně dlouhé době váhání (značně mě popostrčila práce Doris)to zase zkusit,a volba padla na model lodi San Felipe.Měl jsem ji kdysi v plánu postavit,měl sem i plány ale ty někam ukryl čas.Sehnat nový nebylo jednoduché,ale podařilo se.Takže sem rozjel jakési přípravné práce,materiál,nářadí atd.Začínám defacto od nuly,takže než budu moct ukázat něco,na čem bude aspoň cosi vidět,chvíli to asi potrvá,druhá věc je,že nevlastním odpovídající foťák,pouze 3Mpix mobil.
K vlastní stavbě:takhle nějak vypadá moje představa:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Bude se jednat v podstatě o volnou stavbu (scratch build?nebo jak se tomu nadává) přibližně v měřítku 1:100.Nekladu si za cíl nějakou historickou přesnost.Sehnat nějaké věrohodné podklady je asi nemožné.Ale pokusím se aby to alespoň korespondovalo s loděmi z té doby.Cílem je pak především to,aby model dobře vypadal.A aby mě práce na něm bavila.
Tempo bude i tak(vzhledem k časovým,finančním a prostorovým možnostem)nejspíš dost pomalé,a vzhledem k tomu že se budu muset spustu věcí naučit,může se i stát,že to bude nad mé síly a ukončím to.Takže zatím asi tak-za pokus to stojí,tak mi držte palce.
edit1:změna názvu téma
edit2:doplnění informací
edit3:opraveny některé informace
Naposledy upravil Paryzek dne 05 bře 2022, 00:30, celkově upraveno 9
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .