Zdravím, nevím si rady s ohýbáním planěk na zádi, uvítám jakoukoliv radu. Posílám pár fotek. Je to můj první dřevěný model lodi a už pomalu začínám okusovat nábytek . Díky Pavel.
Naposledy upravil Pavel Pokorný dne 26 bře 2011, 18:35, celkově upraveno 3
No, jestli to máš model s jednovrstvou obšívkou, tak to bude peklo . Jediné co poradím - namočit plaňky přes noc do vody a pak vařící vodu a pomocí páry a horké vody ohýbat. Já měl třeba rozpálený plechový hrnek s horkou vodou a kolem něj jsem plaňky ohýbal. Úspěšnost tak 60 %. Vím, že se dají koupit i ohýbačky, ale s nima nemám zkušenost. Nebo nakoupit plaňky na druhou vrstvu obšívky . Držím palce
Přílohy
Kamufláž je pro zbabělce Sovětský důstojník r. 1943
Díky za radu, nejhorší bude asi první plaňka, pak už asi takový ohyb nebude. Z návodu jsem toho moc nevyčetl, ale připadá mi, že je pod zádí vložený nějaký klín. Peklo je to už teď.
2 vrstvy plankovania jednoznacne (myslim ze AL ich mala na vsetkych modeloch, alebo v ramci setrenia uz od toho upustili?)
zaobstarat si ohybacku + tepla voda. nemusi to byt ani kupena ohybacka, pozri sem - chlapik to vyriesil velmi elegantne po domacky a sam som bol prekvapeny ako sa mu podarilo ohnut tu listu (zoskroluj dole lionk nizsie)
První viditelný problém je v tom, že si nezabrousil žebra. Jinak já pláňky ohýbám tak, že je mám namočený ve vodě, a postupně je lepím a přiťukávám špendlíky. Tak pracuji na Nepomuckým. Laťky se nelámou. Je to nejjednodušší metoda, ale taky nejošklivější viewtopic.php?f=177&t=36362&st=0&sk=t&sd=a&start=75
Zdravím, Také já řeším obšívku trupu.Dělám v součastnosti druhou vrstvu.Ta první byly z balzy.To šlo docela dobře ale ta druhá obšívka už je mazec.Musím mít namočené plaňky 24 hodin aby to trochu šlo. Ale pozor na to !! dřevo se ve vodě roztáhne a po přilepení zase po vyschnutí se smrští.Vznikají mi spáry mezi plaňkami.Tak že je to boj.Špendlíky nepoužívám.Lepím vteřinovým lepidlem.Občas se mi přilepí prsty ,tak že je u toho i nějaká sranda Jde to dost pomalu. Venda