Po 14 letech jsem se rozhodl znovu vrátit k modelařině.Děti jsou už větší a samostatnější a tak zbývá trochu času na modelařinu.
Dříve jsem stavěl plastové lodě 2.svět.války.(1:320) Nicméně jsem se přestěhoval s rodinou do bytu kde je nedostatek prostoru.Každý to asi zná.
Modely jsem rozdal po známích.Bylo to těžké ale člověk se musel podrobit rodině.
Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl postavit jeden a asi uřčitě poslední model v životě.U lodích jsem chtěl zůstat."Ale jakou postavit ???".
Věděl jsem jen že to musí být něco dominantního.Došlo na historické plachetnice.Ale jakou? Jedna krásnější než druhá.Nakonec padla volba na HMS Victory.
Vím že je to změna.Plast-dřevo.Modelářské nářadí a nástroje nějaké mám,nějaké jsem dokoupil.Nějaké budu dokupovat během stavby.Jsem si vědom že to bude běh na velmi dlouhou trať.Budu potřebovat spoustu informací o které Vás budu žádat.Spousta informací lze najít na tomto webu ale i jinde.To vše si uvědomuji.
Zde na webu je spoustu nádherných modelů a maket.Opravdu klobouk dolů.Chci se pokusit o něco podobného.Věřím si že to dokáži.Jsem klidný a trpělivý člověk.Snad i šikovný

V současné době je model objednán a na cestě.Barvy jsem zatím neřešil je na ně dost času.Ani zatím nevím jaké jsou potřeba.Počítám že to najdu v plánech stavebnice.
Takže až to bude doma tak přiložím nějakou tu fotografii.
Přeji všem modelářům pevnou ruku a mnoho trpělivosti.
Václav Cháb - Sedlčany