Po letech stavění plastikových ponorek a jiných reativně jednodušších věcí, jsem si řekl že už je TEN čas... pustit se do dřevěné lodě

A po týdnech pročítání tohoto fóra ( občas se spadlou bradou ) jsem usoudil, že by nemuselo být od věci, nechat se dozorovat několika zdejšími znalci, zejména teda koukám jaký objem vědomostí má Kpt. KL !!! Je to opravdu neskutečně zajímavé, jaké detaily zde uvádí..
Takže po různém zvažování a prohlížení, jsem usoudil že začnu s tou nejmenší a snad i (aspoň ohledně takeláže) nejjednodušší lodí z Kolumbovi flotily a to "Ninou"...
Moje volba padla na model od firmy Artesania Latina, přišla mi (sem laik) asi nepravděpodobnější a oproti mantue má také víc drobností na palubě atd...
Koukal jsem, že na tomto fóru nikdo od uvedené značky Ninu nestaví. Proto bych se i rád zeptal na Váš názor na uvedenou značku stavebnic, případně konkrétně na tento model, pokud s ním máte někdo zkušenosti.
Také uvítám jakékoliv postřehy k mnou prezentované stavbě, je to prvotina, takže poslouží spíše k naučení se, co a jak... a zároveň prosím neberte jako ignoranství, pokud nějaké rady třeba nezohledním, protože prostě nebudu vědět jak

Začal jsem klasicky kostrou, na tom asi není nic extra, ale přidám fotky, ať tu mám něco k prezentaci