Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 64 z 82 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod ELKAN » 05 dub 2014, 08:53

Někde jsem narazil na info, že plachty pod větrem se dělají jen na dioramatech, pokud je loď na stojánku, měla by mít plachty bez "větru". Má to i logiku, protože jak je vidět na tom obrázku, plachty naklánějí loď a to někdy i hodně, Takže by asi působilo divně, že loď stojí rovně....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 05 dub 2014, 10:00

Jj, máš recht, na stojánkových modelech se to obvykle takto řeší. Díky za reakci. [-o< Popravdě, mne by se dioráma líbila mnohem víc, než model na podstavci. Tam bych měla spoustu možností, jak takeláž i plachty vyladit, jenže jaksi na to nemám doma prostor. Každopádně plachty udělám na RC s největší pravděpodobností rozvinuté a jejich tvar pak dořešíme operativně, aby to bylo O.K. Otázkou také zůstává, zda na model umístit i brámové plachty, jako jsou na malbě Peregrine na začátku toho vlákna. :-k
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 05 dub 2014, 10:18

No jo, to je vždycky dilema, co a jak udělat, když to je třeba na různých obrázcích jinak. Asi nejvíc záleží na tom, aby to bylo podle Tvých představ.... :arrow:
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 05 dub 2014, 13:45

Mno, těch možností i na stojánkovém modelu je více. V úvahu rovněž přichází poměrně neokoukaná varianta, zachycující stav těsně před nebo při kasání plachet; případně opačný stav, kdy se rozvíjejí:

siftingthepast_an-english-sloop-becalmed-near-the-shore_swaine_.jpg
An-English-Ship-with-Sails-Loosened-Firing-a-Gun-by-Peter-Monamy.jpg
Jan-Griffier-the-Elder-xx-The-Peregrine-and-Other-Royal-Yachts-off-Greenwich-circa-1710.jpg
BHC0868.jpg

Tohle by přineslo další příležitost pro vymodelování námořníků, kteří zápolí s plachtami, šplhají po lanoví, tahají za lana při úvaznících a pod... Láká mne ztvárnit model co nejvíc odpovídající skutečnosti a zároveň mu dát efektní vzhled a "život". Jen škoda, že podklady a info o RC jsou místy neúplné a také se vzájemně liší. Viz třeba dobové malby, kde Karolínka vypadá pokaždé trochu jinak. :roll:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 06 dub 2014, 09:24

Ahoj Doris,
Tvá RC je opravdu skvostná, nemohu se na ni vynadívat. Ty postavičky jsou jak živé a moc mne potěšilo, že jedné z nich jsi dala i mou tvář. Děkuji Ti za tuto poctu. :flower: Jak Ty to děláš že dokážeš zachytit tak živě a věrně i výraz tváře?? :o Hluboce smekám před Tvým uměleckým nadáním a snahou o realistické provedení. Ostatně koukal jsem na komentáře na MSW kde má Tvá RC velké množství obdivovatelů. Moc Ti to přeji, je to zasloužené uznání. Těším se až se zase uvidíme a budu se moci naživo pokochat tou nádherou.
Měj se hezky šikulko a hlavně pevné zdraví!!
Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 06 dub 2014, 09:43

Ahoj Doris, posádka je opravdu jako živá, hlavy satyrů dokonalé. Hlavně když si představím, jaké to jsou drobné miniatury. Fascinuje mne Tvůj styl práce, kdy z "ničeho" vzniká modelový skost, který je navíc vymazlený i po technické a historické stránce. Máš můj veliký obdiv a respekt. [-o<
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 06 dub 2014, 15:02

Lépe bych to slovy já nevyjádřil, než v předešlých dvou příspěvcích pánové =D> . Naprosto souhlasím, úžasné dílo.... hlavy satyrů naprosto dokonalé při tom, jak je to malé!!!! [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 16 dub 2014, 09:34

Ahojte přátelé, srdečně děkuji za milá slova a podporu, moc si toho vážím! [-o< [-o<

BestDrifter: Rádo se stalo. 8-) I pro mne je potěšením mít Tě na palubě RC.
Brzy na viděnou, klidně se stav, mám nyní pěkně rozjetou i stavbu Yamata, což je rovněž hezké pokoukání. :-D

komisař píše:... Fascinuje mne Tvůj styl práce, kdy z "ničeho" vzniká modelový skost, který je navíc vymazlený i po technické a historické stránce. Máš můj veliký obdiv a respekt. [-o<

Takto jsem stavěla modely už od dětství, kdy jsem neměla k práci téměř nic; nebyly na to prostředky (žili jsme velice skromně) a musela jsem si vystačit s tím, co dům dal. Ale to mne nezastavilo a v prvé řadě jsem hledala v té práci zábavu a ponaučení. Dodnes v tomto trendu stavby modelů pokračuji. Velice si cením, že moji práci takto hodnotíš. [-o<

Standa12 píše:Lépe bych to slovy já nevyjádřil, než v předešlých dvou příspěvcích pánové =D> . Naprosto souhlasím, úžasné dílo.... hlavy satyrů naprosto dokonalé při tom, jak je to malé!!!! [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Mno, s těmi miniaturami jsem to musela přehodnotit, když nyní dělám na leptech pro Yamato 1:350. Tam už se některých dílů nedotknu jinak, než jemnou pinzetou. :?
Pokud dostavím RW, tam bude všechno oproti Karolínce poloviční, takže současný tréning se může hodit.

Do konce dubna bych měla Yamato dokončit (i když mne to natolik chytlo, že s podobnými modely budu pokračovat i nadále), pak se vrátím sem a uvidíte RC už se stěžni. Ještě dumám nad jejich provedením - křížový/zadní je jasný, ale čelen, přední a hlavní stěžeň mohu udělat buď hladký bez ovazů, případně doplnit ovazy a nebo pak přichází v úvahu verze z Anatomy, kde jsou krom ovazů i výztuhy. Poslední varianta je nejméně pravděpodobná vzhledem k malým rozměrům RC + dobové malby směřují spíše k hladkým stěžňům a nebo použití menšího počtu ovazů.
Pokud však zvolím stěžně bez výztuh, budu muset upustit i od osvětlení hlavního koše (nebude kam skrýt drátky).
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 16 dub 2014, 13:35

Opět se nestačím divit [-o< [-o< [-o< [-o<
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milo00 » 29 čer 2014, 21:35

Ahoj Doris, to je fakt nádhera. A ty figurky. Stále se zlepšuješ. Nechápu jak dokážeš vymodelovat tak detailní figurky a zdobení včetně sošek. Opravdu úchvatné. Měj se fajn.
milo00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 01 črc 2014, 19:07

Krásný a prosluněný pozdrav od Středozemního moře posílá
Doris
IMG_3274.JPG
IMG_3326.JPG
IMG_3314.JPG

P.S. Skotačení s delfíny je nezapomenutelný zážitek. :P
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 02 črc 2014, 08:59

Hezky si to léto užíváš, paráda ;-I
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 02 črc 2014, 17:42

Koukám že studuješ podklady na ornamenty lodí opravdu důkladně. Až budeš na nějakou loď modelovat delfína tak se to bude hodit. :grin:
Uží si to a maximálně se zrelaxuj :celeb: :#) :foto: , protože normální život je často :nuts: :crazy: ](*,) , to ti ze srdce přeje Pepa .
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 02 črc 2014, 19:13

Tak to je bomba!!! :D ;-I Přeji krásnou dovolenou, užij si to!
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 07 črc 2014, 09:38

Ahojte kamarádi,
Moc Vám všem děkuji za přání a milá slova [-o< , po návratu to zase rozjedu, neb Karolínku chci letos dokončit. Tady v Kemeru (Turecko) je spousta lodiček i luxusních jachet, takže čerpám inspiraci. Na ty nádherné historické plachetnice však žádná z nich nemá. Jinak až na ty šílené teploty - přes den se teplota vzduchu blíží k padesátce, v noci klesá zřídka pod třicet, je tu moc hezky. Ideální volba je být v moři a nebo trajdat jeapem po horách, tam je to horko snesitelnější. Nejlepší zážitek byl ale stejně s delfíny, to se nedá popsat slovy, musí se to prostě zažít. ;-I
Tak se mějte príma a co nevidět na viděnou při stavbě lodiček. :wink:
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 64 z 82 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno