Velice Vám všem děkuji za ohlasy a komentáře, přátelé, Vaše slova pro mne moc znamenají! Jak postupně dělám další figurky a výzdobu, stále zjišťuji, že je možné technologii výroby nadále vylepšovat. Je to z velké části jen cvik a praxe.
Tak další námořníci už se nalodili a přidali se k posádce obsluhující děla. Z těch budou střílet na pozdrav. Další náčiní i kladkostroje ještě doplním.
Děkuji moc za pochvalu, Milane. Jsem ráda, že se Ti posádka líbí. Dnes jsem začala se stavbou Yamata, tak s RC trochu zpomalím, ale i tak se budu snažit pokračovat s výrobou stěžňů a další výstroje. Přináším pár aktuálních snímků modelu, nyní jsem Karolínku přemístila do výstavní místnosti, kde bude chráněna před prachem.
Přesně tak, opravdu jako živý!!!! Nepřestávám žasnou a už vůbec nechápu, kam dál ještě chceš posunout práci pomocí moduritu....to ještě jde??? Nádherná práce.
Rozestavěno: Santisima Trinidad Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Děkuji moc, přátelé, Moc si vážím Vašich slov a uznání. Modurit je príma materiál a při trošce cviku se s tím dají dělat různé věcičky. Nyní se věnuji primárně Yamatu, ale ani na RC nezapomínám. Po chvilkách jsem vymodelovala 8 ozdobných plastik, představující hlavu satyra, přes které vedlo vyústění odtoků z paluby:
Po drobném doladění detailů a symetrie (musí vypadat všechny stejně) je vypálím a pozlatím. Pak je nastrojím na model.
Úžasné, z té Karolínky nebude model ale umělecké dílo, i když bude ono už vlastně dávno je. Klobouk i boty dolů nádherná práce. Jsem zvědavý i na Yamato v tvém podání, protože i ty dopravní loďky Aidu a spol. máš moc hezky postavené. Svého Bismarcka bych tu radši ani forum ani nevystavoval je tak na to jej dát dětem na hraní
Děkuji moc za uznání. Těší mne, že se Ti RC v mém podání líbí. Nejvíc mne na tom právě baví ta výzdoba a před časem také interiér + nyní i modelování postaviček. Co nevidět budu brousit stěžně, ale v tomto okamžiku moje veškeré pracovní nasazení směřuje ke stavbě Yamata. viewtopic.php?f=175&p=1584505#p1584505 Ani jsem netušila, jak parádní model to je. A mimochodem, viděl jsi moji první verzi QM2? Je to děs , ale právě chybami se člověk učí.
Navíc jsem ji stavěla bez jakýchkoliv zkušeností a neměla ponětí, co všechno obnáší stavba plastového modelu, aby byl výsledek alespoň trochu k světu. Ta druhá, kterou jsem stavěla koncem minulého roku, už je o dost lepší. Hodně mi tehdy pomohly rady Kpt.Jirky a také postřehy a nádherná inspirace modelářů z tohoto MF.
Po troškách si hraji s kladkami pro RC; brousím je a lakuji, aby vypadaly co nejlíp. Připravím si i lanoví na ropewalku. Zatím pouze váhám, z čeho a jak zhotovím plachty. S Kpt.Jirkou jsme se rozhodli udělat ráhna mírně pootočená a plachty by mohly vypadat podobně jako na tomto portrétu od Cleveleye: