Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 61 z 82 • 1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod mmaacc » 17 bře 2014, 07:28

Menší? Já myslel že jsi si koupila novou garáž, vedle té co na obrázku je by je ještě jedna vešla při troše snažení. :-D
To muselo dát ale práce, a přitom taková blbost.
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 18 bře 2014, 16:40

V garáži už mám krasavce, ale na kolech. 8-) Pro lodičky bude časem třeba nejspíš rozšířit výstavní prostory, hodně pokukuji po bitevních lodích 1/200 - především Missouri (Kpt.Jirka mi nasadil pořádného brouka do hlavy :-D ), tak uvidím, co z toho vzejde.

Dnes mi dorazil další materiál a doplňky ke stavbě plachetnic, tímto velice děkuji panu Ing.Zdeňku Čejkovi
(http://www.modelylodi.cz) za promptní vyřízení mé objednávky a ochotu, velice si spolupráce s ním vážím!

017.jpg

Objednala jsem si na zkoušku lanoví od Corelu a vypadá dost dobře, především jeho barva a hladké vlákno bez chloupků. Na ropewalku z něj budu připravovat spletená lana pro RC. Osvědčily se mi i dřevěné lišty - tanganika, tak jsme si doplnila zásoby.
Nyní modeluji postavičky k dělům RC, první z nich je ztvárněná podle kamaráda ze zahraničního DF (http://www.papermodelers.com), který podobně jako já staví lodě. Jeho práci moc obdivuji.
011.jpg
009.jpg

Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 18 bře 2014, 21:26

Tak na obsluhu děl se už nemohu dočkat :D To lanoví od Corelu jsem si objednal také a už jsem zkoušel něco umotat a jeví se mi jako dobré, jen je trochu více tuhé, neohebné. Ale s tím si ty určitě poradíš. :D
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 19 bře 2014, 10:37

Ahoj Stando,
no chce to trochu oživit a práce s děly může být zajímavým prvkem na modelu. Ony ty postavičky jsou hezky názorné pro představu velikosti skutečné lodě a v rámci mých možností i jako zachycení reálného života na její palubě. Sice tam bude těch figurek jen několik, ale mi to tak vyhovuje.

To tužší lanoví je v pohodě, i Amati má podobné a mne se právě s tím pracuje líp. Je to od výroby něčím impregnováno. Corel má hodně pěknou barvu, která se dost podobá skutečnému lanoví. Světlá lana od Amati musím dodatečně barvit.

První postavičku mám kromě klobouku kompletní a už pracuji na další, co bude tahat lano kladkostroje (bude to mladý námořník, který se teprve zaučuje. Tyto figurky budou dvě a umístím je po stranách děla.

038.jpg
042.jpg
050.jpg
053.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 19 bře 2014, 22:26

To sem fakt zvědav, na Tvé stvárnění postaviček kolem děla....moc se těšim na foto....
Dotaz: Jak vypadá ta tanganika? Má nějaké zvláštní vlastnosti nebo barvu? Přemýšlím o materiálech, z kterých udělám různý věci na Pandoře.....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 bře 2014, 09:21

Ahojky, už dnes umístím první dvě dokončené figurky k dělům, nyní modeluji další. Je s nimi poměrně hodně práce, ale baví mne to. Odpoledne nahodím fotky. :-D

Co se týče dřeva tanganika, tak Ti ty lišty mohu vyfotit lépe. Na fotce v mém příspěvku výše jsou trochu vidět. Barva tohoto dřeva je moc pěkná, má bledě oranžovou barvu a dobře se opracovává i tvaruje. Na RC jsem z toho zhotovila například ozdobné lišty na zádi a nyní i zábradlí (původně jsem měla za to, že jsem použila třešeň, ale měla jsem ty lišty chybně označené mezi materiálem #-o , takže se omlouvám za mystifikaci).

Na modelylodi.cz mají k dispozici tyto profily:
http://www.modelylodi.inshop.cz/materia ... tanganika/

Osobně bych je použila třeba na finální obšívku trupu nad čarou ponoru, u Tvé Pandory by to mohla být dobrá volba. Bude to nádherná loď, moc se těším na pokračování. 8-)

EDIT: Udělala jsem jednu detailovku tanganiky. Ta dolní lišta je ořech, ať můžeš trochu porovnat.
019.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 20 bře 2014, 18:35, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 20 bře 2014, 15:52

Už se těším na obsluhu děl. V tvém podání nemají figurky chybu. :P
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 bře 2014, 18:44

Admiral6 : Děkuji za přízeň, budu se snažit nezklamat. :wink:

Tak tady máte malou ochutnávku - první dvě dokončené figurky - ten s kloboukem je poručík, který to tam bude komandovat + mladý námořník tahající lano kladkostroje po pravé straně děla (lano si zatím musíte domyslet :-D , kladkostroje udělám, až budu mít i druhou figurku pro levou stranu - zatím ji mám rozpracovanou). Pak budu modelovat ještě další 2-3 figurky "v akci", ať to na palubě trochu ožije....

006.jpg
Finální část modelování prvních dvou postaviček
073.jpg
A tenhle chlapík bude tahat lano kladkostroje na levé straně děla

Hotovo:
015.jpg
Tady bude ještě třeba doladit detaily a retuše
031.jpg
040.jpg

Po nástupu na palubu.... :-D
056.jpg
059.jpg
060.jpg
063.jpg
076.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduardo » 20 bře 2014, 21:40

Doris, ak chceš do modelu implementovať figúrky, tak im treba dať prirodzené /akčné/ pózy namiesto strnulej pozície ktorá potom pôsobí dosť neprirodzene.
eduardo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 bře 2014, 21:59

eduardo píše:Doris, ak chceš do modelu implementovať figúrky, tak im treba dať prirodzené /akčné/ pózy namiesto strnulej pozície ktorá potom pôsobí dosť neprirodzene.

A jak by měli hoši vypadat "přirozeně" - máš nějaké konkrétní dobové obrázky z anglické jachty s "akčními" námořníky, podle kterých bych se mohla inspirovat? Abych vymodelovala nějakou postavičku co nejvěrněji, potřebuji k tomu názorný obrázek. Třeba chlapík, který bude tahat lano, má dle mého názoru pozici +- O.K., nevím, jak bych ho měla jinak vymodelovat... :?: Každému se líbí něco jiného, mne to třeba takhle vyhovuje. Navíc to ještě není hotové, figurek tam bude víc a budou v různých pozicích - teplem se dají hotové figurky ještě poupravit. Koukni třeba na obrázky, které jsem tu vložila o pár stránek dřív, jak jsou na nich někteří námořníci "strnulí". :D
Například:
Tir.jpg
obsluha děl.jpg

Zároveň je třeba si uvědomit, že RC je královská jachta a na mém modelu se zrovna střílí z děl na pozdrav... Nějaké šílené akční scény by zde nebyly vůbec vhodné - nestavím přece bitevní loď v akci!! [-X
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 21 bře 2014, 07:38

Za mě máš ty figurky moc hezké a nějak výrazně bych je neměnil.
A na královské jachtě si opravdu nedokážu představit polonahý chlapy v plné akci u kanonu.
To muselo dát ale práce, a přitom taková blbost.
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 21 bře 2014, 13:46

mmaacc: Děkuji za podporu a názor. Také to tak vidím, byť samozřejmě vždy je co zlepšovat a tvarování 40X zmenšených postaviček z moduritu je nelehká práce.
Ovšem udělat třeba takovouhle akční scénu
Heysbam-Trafalgar.jpg

na palubě královské jachty, by bylo asi jako orat pole se supersportem. :D

Eduardo: Kritiku beru a pokud je konstruktivní, jsem za ni vděčná. Nikdo není dokonalý, i já se stále učím a snažím se dělat věci lépe. Ale když něčí práci kritizujeme, bylo by také slušné a velice vhodné ukázat, jak to tedy správně udělat. Ráda bych tedy viděla názorné dobové malby, kde bys mi ukázal akční námořníky obsluhující děla na palubě královské jachty z 18. století. Zatím marně čekám. [-(
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BRadek » 21 bře 2014, 17:26

Chcete li se více dozvědět, jaké byly uniformy důstojníků, a oblečení námořníků z dob Nelsona, stejně tak, jaký byl život na palubě, podívejte se na knihu z mých stránek "Nelson's Navy". Zde jsou barevné obrázky uniforem anglických důstojníků, oblečení námořníků a obrázky se života na válečné lodi.
Radek
Plachetnice jsou můj svět,
na stránkách http://www.HiSModel.com
může každý svůj koráb začít stavět
BRadek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 21 bře 2014, 22:52

Dokončen další mladý námořník, který bude tahat za lano.
004.jpg
011.jpg
012.jpg
027.jpg
015.jpg
031.jpg

Zítra se pustím do výroby kladkostrojů a dalších 2-3 figurek. Konečně budu moci za denního světla doladit i detaily a retuše na figurkách.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod McLoughlin » 22 bře 2014, 08:12

Zdravím,
chtěl bych v prvé řadě pochválit tvoji neskutečně nádhernou a precizní práci, to je opravdu radost sledovat! :P

Ale na druhé straně bych se připojil ke konstruktivní kritice figurek; ti kteří tahají lana mi opravdu přijdou dost laxní, jako by spíš natahovali prádelní šňůru.
A hlavně co mě tedy dost tluče do očí - jsou polohy chodidel, které jsou v hodně nepřirozených úhlech a mnohdy i u ostatních figurek, nejen u obsluhy kanónu. Když se do takového rozevření nohou zkusím postavit, tak mi to skoro ani nejde - a vůbec si nedovedu představit, že v tom vykonávám nějakou činnost.

Přijde mi hloupé kritizovat takového mistra modeláře jako jsi ty, ale snad ti budou mé postřehy alespoň trošku užitečné při tvorbě dalších krásných figurek.

Zkusil sem napsat do Google "Pulling rope game" nebo "Přetahovaná" a hned má člověk několik vzorů, jak vypadá stavba těla, když se snaží utáhnout něco těžkého:
Pokud tahám vodorovnou silou, tak se těžiště vysunuje mimo osu těla a rozhodně nezůstává nad rozkročenými nohami. To by člověk asi využil jen pokud tahá směrem vzhůru.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
McLoughlin

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 61 z 82 • 1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno