Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BOUNTY - plány Sergal, 1:60

Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 7 z 21 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: BOUNTY - plány Sergal, 1:60

Příspěvekod MAT » 31 říj 2013, 09:18

Patina fakt dobrá !!!! Ani moc, ani málo !!

Pravdu díš - já kdybych chtěl udělat "čistou" loď, tak to ani nejde - stejně bych ji upatlal :grin: , tak tomu říkám patina.
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 20 lis 2013, 14:13

Přesně tak Mate :D , přece nebudeme o sobě tvrdit, že jsme šmucky.
O kousíček k vysněnému cíli dál, nicméně kvalita fotek nejni nic moc, ale aspoň něco tam je vidět. Boky jsou už hotové, patinu už asi nechám být, nicméně možná se mi ještě něco mihne před okem tak to upravím. Jinak na dalším programu jsou okna a galerie. Práci na galionu si nechám na potom.
Přílohy
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 21 lis 2013, 10:42

Jinak u mne máš při případném setkání pivo / a nemusí být jen jedno :grin: / , protože jsi mne navedl na ten grafit , možná už to někdo někde popisoval, ale já to četl až u Tebe. Jsem chemik, ale tohle mne nenapadlo, přitom je to na patinu naprostá pecka !!! Dokonce se mi pomocí grafitu podařilo udělat skoro tak pěkně šedivá lana jako jsou na filmových Perlách :D . Teď mne ještě napadlo použít na patinování i jiných práškových materiálů - musím to ještě v dohledné době vyzkoušet. Třeba Mastek co se přidává do barev, aby byly matné, by mohl "zašpinit" a zesvětlat palubu z ořechových planěk, aby byla světlejší než okolí, a možná zkusím ještě minium na začervenění dělové paluby v podpalubí.
D Í K Y !! ;-I
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 21 lis 2013, 17:35

To s tim pivem neříkej dvakrát :-D :-D , kde se běžně pohybuješ? :-D já jsem to viděl na modelsipeorldu, kdy ten grafit používal na dehtování paluby a zároveň to udělalo i pěknou patinu tak jsem si říkal proč to nepoužít jako patinu celé lodi, kdy jsem to přimíchával i do červené barvy. Hlavně to je řešení, které mi bylo dostupné, je levné a dobře se s ním pracuje.
S těmy mastky a ostatnímy prášky je to dobrý nápad, zajímavé by mohlo být udělat takovou směs která by dobře napatinovala dřevo pod čarou ponoru. Což by asi zahrnovalo řasy, různé živočichy a pak také zmáknout aby dřevo vypadalo jak od vody, to možná bude chtít nejvíce experimentů. Nicméně jak se říká, že všechno jde, když se chce, tak bych v tom takový problém neviděl.
Budu se těšit na tvoje poznatky :paint: :paint:
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 21 lis 2013, 17:52

No pendluju mezi Prahou (občas ), Říčanama ( zaměstnání )a Benešovem - tam teď bydlím :D
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 22 lis 2013, 15:07

Tak až budeš v Praze tak dej vědět, jsem tam na studijích. Rád se potkám s někým kdo má stejný koníček
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 22 lis 2013, 15:54

.....by jsme mohli někdy udělat sraz všech, co tady staví, ne? :-D
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 22 lis 2013, 19:04

Ta patina je fakt na jedničku klimi!!! Tento týden jsem konečně také sehnal grafit a tak trochu s obavou to vyzkoušel na své palubě a výsledek mě překvapil. :uff:
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 23 lis 2013, 22:12

Velmi pěkná a čistá práce, klobouk dolů. Já sice nejsem zrovna největší příznivec patiny, ale v Tvém podání to nevypadá vůbec zle.
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 24 lis 2013, 13:28

tak proti srazu bych vůbec nic neměl :grin:

Mate, pokud budeš mít cestu do Prahy a chuť se stavit, tak stačí dát vědět a myslím si, že nebude problém se domluvit.

Stando, díky :-D co se týče té paluby nebo celkově úpravy patiny, tak je dobré, alepoň mě se to tak jeví, po nanesení grafitu a jeho zaschutí nějakým způsobem vydrhnout palubu, hrubým hadrem, tvrdým štětcem nebo něco v tomhle stylu. Špína se zažere tam kde je to nejpravděpodobnější, že by ve skutečnosti byla a zbytek je pak čistý. Chce to vyzkoušet a přizpůsobit svému oku.

marsalv, děkuju. S tou patinou jsem taky do poslední chvíle nevěděl. Jsem si říkal, že bych to mohl zkusit co to udělá, konec konců se to dá vždy umýt. Osobně mi více do oka jde model s uričou patinou, nebo pokud ty barvy jsou přirozeně natřené. Moc se mi po barevné stránce nelíbí, nebo spíš to nejni ono, když je to čistě natřeno,model pak vypadá jak kdyby šel přímo z loděnice. Taky přemýším nad tím, že další model udělat čistě jen z různých druhů dřev, které dají modelu zase jiný ráz, to je ovšem daleko.
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 25 lis 2013, 15:58

Až by to nějak s tou Prahou vyšlo - dám dopředu vědět. Klidně by se nás pak mohlo sejít i víc.
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ignor » 25 lis 2013, 23:21

Tak já se taky připojuju ke srazu, bydlim kousek za prahou a tak jsem v praze co by dup
ignor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 26 lis 2013, 21:53

Klimi, Tvoje patina (stínování) pro mě ideál. =D> :-D Takhle bych si to nějak představoval u sebe, ale ovšem, nelpím na nemožném. :lol:
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 27 lis 2013, 12:44

Nádherná práce! [-o< =D>
Přidávám se k obdivovatelům. a jestli pujdete v Praze na pivo, přidal bych se taky! (To už by chtelo založit samostatné téma.)

Jo a kdybych měl koupit pivo za každou skvělou radu, kterou sem se dozvěděl tady na foru, tak už by to byly tak 2 sudy :-D
Ale rád bych to udělal...
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 27 lis 2013, 14:17

Děkuji, co se týče té patiny nejni to vůbec těžké. Jediné co jsem potřeboval, byl grafitový prášek, štětce, hadr a sliny. Dále pak to chce čas a hodně koukat na to jak model vypadá na denním světle, pod lampou na nepřímém světle a podobně. Pak už si to jenom dolaďoval podle toho co se každému bude líbit, to znamená drhnout povrch hadříkem nebo suchým tvrdým štětcem aby to vypadalo trochu opotřebované. Co se týče černé a žluté barvy tak vždy jsem je po natření lehce brousil černá je pak pěkně matná. Při broušení žluté jsem nanesl grafit a pak brousil, žlutá pak vypadá dobře a ne jak kus plastu.
klimi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 7 z 21 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno