Menší aktualizace. Dokončil jsem vnitřní plaňkování na gun deck, nabarvil načerveno a teď dělám vnitřní vyložení jednotlivých portů. Měl bych ale něco takovýho vůbec dělat u nekrytých portů?
Díky, nafotil jsem to v trošku lepším světle už s dodělaným vnitřním plaňkováním a hotovými porty. Ten černý flek na palubě je pokus o troubu, ten zatím ukazovat nebudu.
Teď jsem se pustil do stavby člunu dle plánku, výsledek bude 11 cm dlouhý, teda doufám, že to vyjde postupem pokládaní planěk na žebra, která pak půjdou ven. V záloze je z krámu objednat člun od Amati, co se dodává k Pegasusu.
Pidilodička mě začla bavit a už skoro bude. Teď ještě dodělat její příď a pak se zase budu věnovat Fly, protože na výrobu vesel, kormidla a dalších mikrosoučástí je času dost. Snad jde teda o jakž takž věrnou kopii pinasy.
MAT: Jak říkáš, žebra posloužila jen pro to, aby se plaňky měly o co opřít. Nejdřív jsem tedy přilepil první pár dole ke kýlu, který nakonec zůstane na místě a pak další lepidlo cpal už jen mezi plaňky a na spoje s koncovým žebrem a kýlem. Pak stačilo spoje žeber a kýlu navlhčit, žebra vyndat a kýl začistit a zabrousit. Pro jistotu jsem ještě celou konstrukci zevnitř zpevňoval Herkulesem, aby to všechno neviselo jen na těch malinkých kousích přeložených žeber.