Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 58 z 82 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod DORIS » 23 úno 2014, 19:23

Dnes jsem věnovala většinu času studiu podkladů, ale našla jsem si i chvilku na práci na modelu. Doplnila jsem poslední dvě schodiště u bočních vstupů na palubu. I zde jsem volila červený odstín vermillion; jednak se mi začíná čím dál víc líbit na různých předmětech na palubě RC a zároveň je dost pravděpodobné, že to tak mohlo vypadat +- i na skutečné lodi. Bohužel nemám přesnější informace ani barevné vyobrazení palubní výstroje RC a popisy v literatuře jsou spíše univerzální. :-s

RK21.jpg
003.jpg
004.jpg
007.jpg

022.jpg
027.jpg
037.jpg
043.jpg
046.jpg
035.jpg

Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cergina » 24 úno 2014, 09:07

To je tak geniálne, tie extrémne cinematické fotky. Ja už fakt neviem. Klobúk dolu, alebo skôr aj vlasy. Také niečo úžasné. Tie kanony to neskutočne oživili. :cool:
člen štetičkové galaxie č.46

USS Bonhomme Richard VIDEO
USS Bonhomme Richard sekcia USS Bon Homme Richard 1/132
cergina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 25 úno 2014, 08:42

cergina: Děkuji moc za pochvalu a milá slova [-o< , těší mne, že se Ti model líbí. Děla ještě oživí další figurky, v tomto měřítku to doslova láká vydovádět se na detailech.

Ač jsem měla zpočátku dost výhrady vůči barevnému schématu RC a některé věci jsem předělala vzhledem rozdílným informacím v (pro mne) dostupných podkladech i dobových malbách (například střechu hlavní kajuty nebo úvazníky), nyní se mi červená barva/vermillion docela zalíbila a dala jsem na doporučení a doladila další prvky výstroje. Mohlo by to jednak víc odpovídat předloze a navíc to lépe vypadá. Podobně jako schodiště v zadní části středolodí jsem i to na přídi upravila do stejného barevného provedení. Nepatrně jsem zmírnila i jeho poměrně strmý náklon, i když kvůli stopám po původním nalepení na palubě to již nešlo posunout víc.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

A ještě celkový pohled na osvětlený model - v té chvíli bylo schodiště zrovna odstrojené.....

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cergina » 25 úno 2014, 08:44

Tuším mám ako prvý či druhý možnosť vidieť tieto fotky. :-) Tá loď je neskutočná vo vašom podaní :cool:
člen štetičkové galaxie č.46

USS Bonhomme Richard VIDEO
USS Bonhomme Richard sekcia USS Bon Homme Richard 1/132
cergina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 25 úno 2014, 09:49

Já to říkám pořád, že to bude Tvoje nejhezčí loď! Moc se mi líbí osvětlení, je tak akorát, decentní....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hu-pa » 26 úno 2014, 22:18

Když sem koukám, jenom obdivuji, slintám a připadám si jako totální dřevo.
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
hu-pa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 úno 2014, 18:00

Děkuji moc za ohlasy a komentáře, přátelé, Vaše slova pro mne moc znamenají! [-o<
cergina: Ony ty fotky nejsou tak kvalitní, aby vynikly všechny detaily, ale někdy poprosím manžela, aby mi RC vyfotil zrcadlovkou. To je pak jiné kafe. 8-)

ELKAN: Myslím, že skutečně bude. Zpracování RC i provedení detailů včetně výzdoby je o dost lepší, než na mém dosud nejlepším modelu - SoS, i když krom získaných zkušeností a praxe se na tom nejvíc podepsalo měřítko a solidní podklady. 1/40 už dovolí podstatně víc než 1/90. Ještě, že jsem dala na doporučení Kapitána Jirky, který mne přesvědčil udělat RC alespoň ve čtyřicítce. Já původně uvažovala o mnohem menším modelu. ](*,) I tak mne čeká spousta další práce a musím se moc snažit, aby se RC povedla zdárně dotáhnout do finiše.

hu-pa: Jsi k sobě zbytečně kritický, Tvá práce je moc hezká a inspirativní. Mne se líbí. Navíc obdivuji každého, kdo umí postavit dřevěný model plachetnice. [-o<

Dnes mi dorazily poslední chybějící kladky k RC, protože co nevidět začnu stavět stěžně a napínat úpony, kde budu potřebovat různé průměry deadeyes. Tímto děkuji Radkovi http://www.radekshipmodels.cz/cz/ za skvělou spolupráci. ;-I

Aktuální zásoby ( nejen pro RC).... :-D
006.jpg
009.jpg
012.jpg

Začala jsem s výrobou obrtlíkových děl, mám k dispozici nejen podklady z Anatomy of RC, ale také pěknou knihu a další obrázky, které mi zaslal Kpt.Jirka, za což mu velice děkuji. Mám rovněž i podklady k vymodelování postaviček, které budou obsluhovat děla.
obsluha děl.jpg

obrtlíkové dělo RC.jpg
003.jpg
018.jpg
023.jpg

V porovnání s děly, která jsem vyráběla před nedávnem, jsou tohle drobečci.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LaBa » 28 úno 2014, 18:30

Ja vždy keď si otvorím Tvoje vlákno, tak si kludne môžem spraviť kávu a ktomu zákusok a pomalyčky vstrebávam tie detaily a vychutnávam si tú krásu. To sa mi ani nechce veriť že je to také malé.
Dokončené: IJN ISE 1/700 Hasegawa, Richelieu 1/700 Trumpeter
Rozostavané: IJN FUSO 1/700 Aoshima
V očakávaní: YAMATO, NAGATO, ROMA, INDIANAPOLIS, DUNKERQUE
LaBa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 01 bře 2014, 20:37

LaBa: Velice si vážím Tvého uznání a děkuji za pochvalu. [-o< V tomto měřítku je to celkem v pohodě, ale když koukám na práci na bitevních lodích 1/700, tak se mi až tají dech. Díky za skvělou inspiraci, co nevidět se k Vám přidám se stavbou IJN Yamato + musím dokončit i Aidu.

Za chvíli budu kompletovat obrtlíková děla, ty větší díly mám již dokončené - jsou téměř celé z papíru, a nyní se pustím do kování.
007.jpg
015.jpg
021.jpg
023.jpg
026.jpg
028.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 02 bře 2014, 10:29

Doris,

tie papierové kanóny vyzeraju lepšie ako skutočné kovove odliatky =D> =D> =D> =D> =D> =D>
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 bře 2014, 12:11

bonaventura píše:Doris, tie papierové kanóny vyzeraju lepšie ako skutočné kovove odliatky

Děkuji moc za uznání :flower: , dala jsem si na práci záležet a i když už se při tak malých rozměrech dělaly hlavně obrtlíkových děl hůře, tak jsem ráda, že jsem do vlastní výroby šla. Kovová děla se mi rovněž líbí, ale takto jsem si mohla vyrobit laufy přesně na míru - kovové by byly o něco větší.

Před chvíli jsem umístila dokončená děla na Karolínku. Ještě zbývá doladit retuše. Kování a vidlice na dělech jsou zhotovené z moduritových tyčinek, které jsem snadno vytvarovala i po upečení. Očka, v nichž děla drží, jsou z kovu. Na přídi jsem udělala oproti plánům z Anatomy změnu a sloupky děl nechala o něco vyšší.
Nejsem sice znalec, ale připadá mi to vhodnější z hlediska praktičnosti obsluhy a manipulace s děly – ta zadní děla by nešla ani příliš zvednout – jejich zadní strana by nejspíš zavadila o palubu (vyznačeno v obrázku).
RK26.jpg

040.jpg
044.jpg
052.jpg

Hotovo 8-)
075.jpg
101.jpg
107.jpg
062.jpg

RK20.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 02 bře 2014, 12:18

Děla jsou prostě dokonalá jak tvarově, tak i barevně. Prostě za profesionála vždy mluví jeho práce. [-o<
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 02 bře 2014, 13:48

Byl jsem zvědavý, jak si poradíš s kováním. Nerad to musím přiznat ( :) ), ale máš to hezčí než já. Jsi prostě génius [-o< .
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 bře 2014, 17:42

Velice děkuji za takové ocenění, přátelé, Vaše slova pro mne moc znamenají. [-o< [-o< Budu se i nadále hodně snažit, aby se Vám má práce líbila.

admiral6: No, na jedné straně se snažím dělat model tak, aby se mi líbil po estetické stránce, ale nemohu se oprostit od touhy ho i nadále směřovat ke skutečné předloze. Některé části jsem sice upravila/přebarvila, ale existuje i malba RC, se kterou můj model barevně celkem koresponduje. U výzbroje jsem zvolila barevné schéma, jež mi přijde jako nejvíc pravděpodobné, a kupodivu se mi ta červená na tom i líbí.

marsalv: Tvé kování na obrtlíkových dělech je velice zdařilé, v daném měřítku je to vynikající výsledek. Hodně jsem se z Tvé práce inspirovala a i nadále inspiruji. ;-I Navíc jsi použil materiál, s nímž bych si zase já netroufla pracovat, takže velký respekt. [-o<

Nyní si hraji se zábradlím, učím se ohýbat dřevo.... 8-[
Přikládám ještě dvě velké fotky s celkovým pohledem na model:
113a.jpg
131a.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 03 bře 2014, 16:24

Opět naprosto dokonalé, zde snad není ani jiný komentáŕ možný!!! [-o< [-o< [-o< Jak je vůbec něco tak mrňavého v tak vysoké kvalitě možné vyrobit??? :o [-o< [-o< [-o<
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 58 z 82 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno