DORIS píše:Jj, je to už nějaký ten pátek, co jsem ho stavěla, ale mám ho stále ve svém vozovém parku. Vlákno je tady:
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=15 ... 0z#p889288
Co si vzpomínám, byly tam nějaké drobné nepřesnosti. Designově mi víc sedí 350, ale je to věcí vkusu...
Když tak písni buď tam, nebo do svého vlákna k Zetku, co konkrétně potřebuješ vědět.
Standa12 píše:... A ty lana nemají chybu, mě to " pletení " vůbec nejdeTo jsem dal zatím k ledu, stále totiž pracuju na mých lafetách, mám jich hafo!
marsalv píše:....já osobně jsem použil tytéž hlavně od Radka (jen v menším měřítku) a vypadají pěkně. Docela Tě obdivuju, že i přes to se chceš pustit do výroby vlastních. Lana vyrobená na ropewalku vypadají taky dobře, jenom si myslím, že jsi to ve snaze po maximální přesnosti trochu překombinovala, kotevní lano je samozřejmě levotočivé, ale většina ostatních lan na lodi (tedy včetně lan messingeru) jsou pravotočivá, tzn. první verze byla správná. Jenom malá připomínka k motání lan - veškeré dostupné nitě i lanoví od výrobců stavebnic je pravotočivé a tudíž ideálně vhodné pro výrobu levotočivých lan. Jdou použít i pro výrobu pravotočivých lan (pokud je více nití v jenom pramenu, tak je to vcelku OK), ale pokud je v každém pramenu pouze jedna niť (lanko), je nutné jej nejprve obráceným otáčením "přetočit" na levotočivé a potom motat pravotočivé lano. Až potud vše OK, ale problém je v tom, že tím "přetočením" se tak trochu změní struktura nitě a výsledné lanko není tak pěkné. Ověřil jsem si to vlastními pokusy a i diskuzí s jedním mých velkých vzorů zde v ČR panem Petrem Šimkem (vlastní zlaté medaile z MČR a MS). I on na svých modelech používá většinu lan levotočivých. Asi jej budu u své RC následovat.
admiral6 píše:Lafeta vypadá opravdu dobře. Od tebe se ani nic pod 130% nedá čekat.![]()
Budeš, alspoň k jednomu dělu, dělat obsluhu s vybavením?
Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník