Znovu jsem zkusil oplést středové lano, jak jsi psal, a v mém případě to nejde. Stoupání lana by potřebovalo 4 prameny, tři působí divně, protože stoupání je moc malý, a
výsledek spíš vypadal jako závit na šroubu....
Pro marsalv: Díky, tak to jsem ke stejnému závěru dospěl správně, musí se v průběhu práce stále přitáčet, teď mi to dává smysl....předpokládal jsem, že když lana natočím, že to bude
souměrný po celé délce. To přetáčení koupených lan na druhou stranu musí dělat problémy, protože i tam jsou jednotlivá vlákna točená, takže se to vlastně zmáhá na druhou
stranu...teď jsem zkoušel jedno lano uplést znova, a tím přitáčením v průběhu práce je to fakt lepší...To zkrácení při točení pramenů taky sleduju, dávám tak 10%, takže budu
muset přidat. Kužel mám taky udělaný, že jede sám, takže v jedný ruce mám ovladač na motůrek na vozíku, a druhou rukou můžu přitáčet jednotlivé prameny....
No, když už jsem upletl kotevní lano, ikdyž je pravotočivý, a vypadá dobře, asi ho tam dám, je to moje dílo, a až na tu orientaci jsem spokojen.....ještě uvidim.
¨Jistý je, že ostatní slabší lana na lodi stočím sám, a bude to vypadat lépe, než kupovaný....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
Rozestavěno PANDORA