Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 53 z 82 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod Standa12 » 26 led 2014, 15:39

Moc pěkná práce ty bloky!!! [-o< [-o< [-o< Jak to tak dokážeš umotat, že to tak pěkně drží, to nechápu. :-k
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 led 2014, 15:47

vths: V pohodě. Je to moc príma, že si tady vyměňujeme postřehy a taky informace o konstrukci skutečných lodí. ;-I Ohledně kotevního lana mám občas nutkání ho nahradit a dát tam levotočivé. To stávající je můj první výtvor na ropewalku. :oops:
Standa: Děkuji moc za pochvalu! :flower: Používám lanoví od Amati, je už z výroby poměrně "tuhé" a já mu ještě pomáhám lepidlem ( pro impregnaci lan se mi osvědčil herkules). Omotávky kolem kladek tupluji bodově sekundovým lepidlem a pak i bezbarvým lakem , který zároveň krásně vykreslí odstíny dřeva.

Tak, gratingy jsem upravila, mám asi 40 různých fólií v imitaci dřeva, takže se povedlo poměrně dost přesně trefit odstín, který koresponduje se zbytkem gratingu. Trošičku se ty podélné lišty zvedly, to už je marné, ale není to až tak výrazné a myslím, že jako kompromisní řešení při správné orientaci mřížky se na to dá koukat. :)

001.jpg
011.jpg
007.jpg
016.jpg
020.jpg
026.jpg
024.jpg

Nyní pracuji na úvazníku před hlavním stěžněm; zvažuji zda ho nechat přírodní, nebo naopak kompletně nebo částečně červený. :-k
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 26 led 2014, 17:15

Nadhera. U gratings jedině pro vyrovnání příčných trámu s podelnýma i je přelepit folii. Ale byla by to piplačka nastříhat malý čtverečky a po jednom je tam lepit.
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BRadek » 27 led 2014, 21:51

Milá Doris, to ja jádhera. Už dříve jsem psal, že ty stavíš nejen skvěle, ale i rychleji než mám vůbec čas tvé příspěvky číst. Vždy, když se na Modelfóru dostanu, přibyde jedna a více stran na tvém linku. Když jsem ukazovat tvé dílo manželce, ta rovnou řekla "no jó, Doris to je bohyně modeléřů!"
Držím ti palce aby tvůj božský model rostl do dokonalosti. A jen jsem chtěl poznamenat - nechceš barvit kladky na tmavo?
Radek
Plachetnice jsou můj svět,
na stránkách http://www.HiSModel.com
může každý svůj koráb začít stavět
BRadek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 27 led 2014, 22:55

Děkuji moc za milá slova a komentáře, přátelé! [-o< [-o< Mám radost, že se Vám má práce líbí. Stavbu RC si v posledních týdnech opravdu užívám a to se pak zrcadlí i na výsledku, byť se vždy najde spousta věcí, které by šlo udělat lépe. Ale je to hlavně záliba a o tom to je... :wink:

admiral6 píše:Nadhera. U gratings jedině pro vyrovnání příčných trámu s podelnýma i je přelepit folii. Ale byla by to piplačka nastříhat malý čtverečky a po jednom je tam lepit.

Čteš mi myšlenky, o tom jsem při polepu podélných lišt rovněž uvažovala. Jen k tomu najít odhodlání a dostatek trpělivosti, protože na modelu se to už dělá hůř, než kdybych měla gratingy venku. ](*,)

BRadek píše:Milá Doris, to ja jádhera. Už dříve jsem psal, že ty stavíš nejen skvěle, ale i rychleji než mám vůbec čas tvé příspěvky číst. Vždy, když se na Modelfóru dostanu, přibyde jedna a více stran na tvém linku. Když jsem ukazovat tvé dílo manželce, ta rovnou řekla "no jó, Doris to je bohyně modeléřů!"
Držím ti palce aby tvůj božský model rostl do dokonalosti. A jen jsem chtěl poznamenat - nechceš barvit kladky na tmavo?
Radek

Ahoj Radku!
Bez Tvé pomoci by takového výsledku nebylo. [-o< S CNC kladkami a dalšími kvalitními doplňky, co nabízíš, se pracuje jedna radost a vzhled modelu to posune mnohem dál. Velice si vážím všeho, co děláš pro nás modeláře, spolupráce s Tebou mne moc těší. ;-I
Co se týče barvení kladek, tak u RC mne láká ponechat je přírodní; po nalakování mají krásnou barvu a vynikne vzhled dřeva. Uvažuji však, že zaexperimentuji s mořidly a možná přijdu na chuť i tmavšímu odstínu. Vyzkouším to pravděpodobně na RW, který bude komplet v přírodní barvě dřeva. :idea:

Na RC nyní dokončuji úvazník před hlavním stěžněm, chybí už jen horní příčka s doplňky. Pro zhotovení jsem použila ořechové dřevo a fólie pro jemné detaily, kolíky jsou vlastní výroba - dvoudílné provedení jako u těch předchozích pouze za použití jednoduchých nástrojů. Nemohla jsem se rozhodnout, jakou barvu na úvazník použiji, tak jsem udělala kompromis a přírodní dřevo doplnily červené prvky se světlým lemováním.

001.jpg
015.jpg
016.jpg
021.jpg
022.jpg
024.jpg
026.jpg
031.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 28 led 2014, 06:12

Pokud tu má trpělivosti na rozdávání a cit pro jemnou práci tak jsi to právě ty. :-D
Jinak úvazník je opravdu boží. ( je už opravdu těžké hledat slova chváli která tu nezazněla, aby takžá reakce na tvé dílo nebyla stejná :grin: )
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 28 led 2014, 07:47

Úvazník se Ti moc povedl! =D> =D> =D>
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 28 led 2014, 10:03

Neskutečná nádhera [-o< . Tak si tak říkám, jestli má pro nás ostatní účastníky fóra vůbec cenu zde prezentovat své výtvory, protože Ty nás vždy svým uměním "srazíš na kolena". Co se dá dělat, musíme se holt zlepšit :) .
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 led 2014, 12:54

Moc Vám všem děkuji za komentáře a ohlasy, přátelé. [-o< [-o< Vaše slova pro mne moc znamenají.

marsalv: Má to určitě cenu. Nikdo není dokonalý a každý z nás se stále učí a zdokonaluje. Mne se spousta věcí nepovede a zkouším to znovu a znovu....., navíc i přes maximální snahu mám i na tomto modelu Royal Caroline řadu chyb (nejen nepřesností, které neodpovídají reálné předloze, ale i těch modelářských). ](*,) Kromě toho bych nedokázala postavit model čistě z přírodních materiálů, jako třeba Ty a další kolegové; tohle velice obdivuji a mám před takovou prací značný respekt. [-o<
Vím, že spoustu věcí nikdy nedokážu, ale pro mne je důležitější, že to, co dělám, mne baví, naplňuje radostí, a třeba některé zveřejněné postupy či návody budou přínosné i pro další lidi. Právě to, že tady mnoho z nás prezentuje svou práci, vědomosti nebo třeba i odkazy na zajímavá místa, je obrovská inspirace a zdroj užitečných nápadů pro všechny.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 led 2014, 22:06

Tak, úvazník už je kompletní a po kontrole na denním světle (kvůli případným retuším) ho přilepím už napevno.
Udělala jsem ještě nutnou úpravu - jednak se mi tvarově nelíbily dolní části kulatých sloupků a zároveň jsem potřebovala srovnat výšku dle nákresu v plánech. Takže jsem dolní část sloupků seřízla o 1,5mm, nyní se mi to zamlouvá víc.

020.jpg
023.jpg
026.jpg
017.jpg
015.jpg
008.jpg
009.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 29 led 2014, 19:13

Jj, přesně tak, souhlas k předešlým příspěvkům kluků. Neskutečná krása díla!!! [-o< [-o< [-o<
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 29 led 2014, 20:54

Ahoj Stando a srdečně děkuji za takové ocenění! Moc si toho vážím. [-o< [-o<

Dnes jsem doplnila točité schodiště před nástavbou, zbývá ještě doladit schůdky vedoucí na střechu hlavní kajuty a kousek zábradlí. Schodiště je zhotovené z kartonu a fólií, olištování stupňů je z ořechové dýhy. Zachovala jsem červenou - vermilion, která se mi v kombinaci s přírodním dřevem líbí; zároveň by to mohlo +- odpovídat barevnému schématu předlohy.

003.jpg
009.jpg
013.jpg
016.jpg
018.jpg
028.jpg
025.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vths » 30 led 2014, 08:25

Všechno jako obvykle detailní až na půdu. Líbí se mi, že dokážeš i takovou nádheru předělat, když se Ti moc nezamlouvá. S tím mám problémy, i když ten díl zrovna za moc nestojí.
vths

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 30 led 2014, 09:16

Opět NO COMMENT - jdu si raději dát panáka.
Doris, já vždycky když se podívám na Tvoji preciznost a pak na můj model tak přesně vidím jak se liší profík od amatéra :evil: :D :D
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panManta » 30 led 2014, 21:02

Dobrý den,
jelikož mě systém nepustil zaslat soukromou zprávu tak se na vás obracím takto veřejně.
Jedná se o projekt pro skutečnou (plující a plně funkční) historickou plachetnici. resp repliku.
Zajímalo by mě, jakým způsobem se vytváří pro Vaše úžasné modely takeláž?
Hledám totiž někoho, kdo by byl schopen postavit zmenšený, avšak rozumě funkční model jednoho stěžně (s oplachtěním)
historické plachetnice cca 17/18 století. Podklady, fotky, informace dodám.
Předem děkuji za odpovědi na adrese
Adam_silber@centrum.cz

Mějte se blaze.
S pozdravem
Adam Silber
panManta

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 53 z 82 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno