Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sovereign of the seas 1637/1:90/ vlastní projekt/DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 942 • Stránka 39 z 63 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 63
  • Odpovědět s citací

Re: Sovereign of the seas 1637/1:96/ vlastní projekt

Příspěvekod hu-pa » 06 črc 2011, 21:50

Ahoj, Doris
když jsem si přečetl, že jsi vyměnila nějaké ozdoby za lepší kvůli špatné kvalitě, tak jsem jenom zakroutil hlavou. Na fotkách určitě není poznat, které jsi vyměnila, na druhou stranu to chápu. Navíc mi v mysli vytanulo staré Japonsko se samuraji a čajovým obřadem, kde snaha o dokonalost byla velmi důležitá, ikdyž nedosažitelná. Jsem si jist, že ty se k té dokonalosti už výrazně přibližuješ. Jeden z mých hnacích motorů je přiblížit k Tvé precisnosti a kvalitě. Toto vlákno považuji za jedno z nejlepších, je tady díky tobě spousta inspirace a vynikající práce a díky kapitánovi Kl ohromné množství informací a vědomostí, které se mi hodí při stavbě. Takže, jen tak dál, dokonalost není daleko!
hu-pa =D>
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
hu-pa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 07 črc 2011, 10:35

Zdravím, přátelé, a moc děkuji za komentáře a pochvaly!
Bonaventura: Těším se na Tvou prezentaci! Inspirace není nikdy dost. ;-I
Hu-pa: No ještě jich několik vyměním, není to ještě ono a pokud mohu své chyby napravit, učiním tak. Japonská preciznost a přesnost mne už dlouho fascinuje, především v jejich elekronice a vyspělém automobilovém průmyslu. Moc mne těší, že se Ti výsledky společné práce mne a Kpt.KL na SoS líbí. Je to náročný projekt a bez podpory Kapitána a dalších lidí by tohoto výsledku rozhodně nebylo. Modelaření je hodně o spolupráci; každý umíme něco a společným přičiněním lze vytvořit mnohem víc, než kdyby člověk pracoval individuálně.

A jedeme dál.
Vyrobila jsem všechny dělové hlavně pro lafety na horních palubách a nyní začnu s detailováním. Budu vyrábět i laufy pro děla dolních palub, ale zde si nejsem jistá, jaké zvolit průměry/kalibraci děl. Dle této tabulky od Kpt.KL předpokládám, že dolní děla budou o dost mohutnější, ač mají podobnou délku jako horní demi - culveriny. Odhaduji, že budou mít dle hmotnosti minimálně dvojnásobnou kalibraci oproti dělům na horní palubě - středolodí. :-k
http://www.modelforum.cz/download/file. ... &mode=view

18.jpg
19.jpg
20.jpg

EDIT: Takže už znám i kalibry děl na dolních palubách a po konzultaci s Kpt.KL pokračuji ve stáčení dalších dělových hlavní. Pokud mi nic nenaruší plány, SoS bude mít počátkem příštího týdne kompletní výzbroj. 8-)

Sestava dělových hlavní pro SoS je nyní kompletní. Teď začne detailování a všechny hlavně budou natřeny bronzovou barvou včetně patiny. Od zítřka je začnu osazovat na model.
22.jpg
23.jpg

Přílohy
21.jpg
Naposledy upravil DORIS dne 26 lis 2018, 20:44, celkově upraveno 1
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 07 črc 2011, 19:17

Ahoj Doris,

vidim , že napreduješ =D> =D> . Kiež by sa to dalo povedať i o mne :cry: .
Urobil som par foto tej mojej fešandy , tak to tu davam na plac.
Este par slov na uvod. Povodne som to chcel hodit do autu, lebo je tam fura nepresnosti, ale potom som si povedal, no co, urobim z toho aspon taky lepsi okrasny predmet :grin: :grin: :grin: .

Tak, tu je doterajši vysledok mojej snahy:
Přílohy
wasa_01.jpg
wasa_02.jpg
wasa_03.jpg
wasa_04.jpg
wasa_05.jpg
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 08 črc 2011, 06:24

Bonaventura: Moc pěkné to máš, hodně se mi líbí ty esteticky sladěné odstíny hnědé barvy na trupu. Koukám, že na lanoví máme každý odlišnou techniku. :idea: Já ho vesměs tahám z horních pozic stěžňů a ráhnoví k palubě, kde ho po odpovídajícím našponování přivážu. Dělám to tak kvůli impregnaci lan, která se mi nejlíp provádí mimo model. Samotné vázání k úvazníkům na palubách je někdy pěkná pakárna, nicméně tady mám jako žena výhodu v drobných rukách, kterými se dostanu skoro všude. Už se na to lanoví na SoS fakt těším. :P
Nyní pracuji na detilech dělových hlavní, je to šílené, protože mne čeká cca 400kusů kroužků vyrobených z papírových pásků, které jsou široké od 0.5mm do 1mm.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 08 črc 2011, 08:34

Ahoj Doris! :flower:
Jedeš jako F1 a kvalita zpracování je přitom výborná. Já prostě nechápu jak to děláš. Rád bych to někdy viděl naživo. Je to spíš umělecké dílo než model. [-o< A taky je znát, že si stavbu užíváš a že Tě baví.
Tak se měj šikulko a někdy zas přijeď za námi na závody!
Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 08 črc 2011, 13:05

Je to nádherné dílo, Doris. Ta sochařská výzdoba je úžasná a dechberoucí =D> [-o< A vůbec celý ten model je čím dál,tím víc neuvěřitelnější. Jen tak dál, ať máš krásnou plachetnici a my, pastvu pro oči :shock:
No, a sama vidíš, že se tam to červené zábradlí pěkně hodí, ne? :mrgreen:
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 08 črc 2011, 19:37

Jako lepič letadel obdivně nakukuji a smekám - model plachetnice je nádherný! Jak psal přede mnou Ondra a spousta dalších kolegů - detaily výzdoby berou divákovi dech. Je to jeden z nejpropracovanějších modelů, co jsem kdy viděl. [-o<
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 08 črc 2011, 21:11

Srdečně Vám děkuji za ohlasy a komentáře, přátelé, je to pro mne opravdu velká pocta!
BestDrifter píše:Ahoj Doris! :flower:
.... Já prostě nechápu jak to děláš. Rád bych to někdy viděl naživo. Je to spíš umělecké dílo než model. [-o< A taky je znát, že si stavbu užíváš a že Tě baví....
Pavel

Není problém, klidně se přijeď na SoS podívat, jak budeš mít cestu kolem. :wink: Jinak stavba mne skutečně baví a to se zrcadlí i na výsledku. Je to něco jiného, než stavět model z vytištěné vystřihovánky, jako byla třeba Victory nebo Bellona.... Člověk si musí dopředu promyslet spoustu věcí a každá chybička se může krutě vymstít. Oproti původnímu záměru - postavit model dle Mantuáckých plánů - se stavba posunula zcela jiným směrem a je to rozhodně lepší, neboť výsledek bude více odpovídat realitě.

Ondřej Nadrchal píše:... No, a sama vidíš, že se tam to červené zábradlí pěkně hodí, ne? :mrgreen:

Tak to rozhodně, dokonce se mi to nyní líbí víc. Bohužel, byla jsem tehdy hloupá a řídila se pouze estetickou stránkou. :oops: Vzpomínám, jak jste mi radili to udělat v červené a já měla pocit, že to nebude ono.....Ale asi to tak mělo být, člověk se chybami učí a aspoň jsem na modelu mohla vidět obě barevné verze. Ta předchozí se mi také líbila, ale už bych ji zpět na model nevracela.

komisař píše:Jako lepič letadel obdivně nakukuji a smekám - model plachetnice je nádherný! Jak psal přede mnou Ondra a spousta dalších kolegů - detaily výzdoby berou divákovi dech. Je to jeden z nejpropracovanějších modelů, co jsem kdy viděl. [-o<

Děkuji za slova uznání, dávám si na práci maximálně záležet, leč ne vždy se mi vše podaří tak, jak bych si přála. Je stále co zlepšovat a není toho málo.... Snad se mi někdy povede postavit model tak, abych s ním byla plně spokojená.

Tak a mám "okroužkované" všechny dělové hlavně. :uff: Jsem ráda, že jsem u toho nezblbla a neskončila v rukách pana Chocholouška.
24.jpg

Krom několika zadních střílen budou kompletně všechny otevřené podobně, jak znázorňuje Payneho rytina.
http://www.papirove-modely.cz/phpsource ... foto=62620
Naposledy upravil DORIS dne 26 lis 2018, 20:47, celkově upraveno 2
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 09 črc 2011, 13:14

Dělové hlavně pro dolní a střední palubu jsou dokončeny. Zatím ještě zasychají, ale zanedlouho už budou na modelu. :)

25.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 26 lis 2018, 20:47, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 09 črc 2011, 15:35

Nechceš si jít konečně lehnout Doris..? Podle toho, jak Ti to raketově přibývá, mi vychází, že jsi už alespoň tři dny nespala.. :shock: Jinak mi to časově prostě nevychází... :grin: Šikulka..máš to fakt krásný..! =D> =D>
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 09 črc 2011, 17:42

Děkuji, Zdeňku, mám radost, že se Ti model líbí! S tím spánkem to je u mne v pohodě i když většinou spím tak 4 hodinky denně. Kupodivu mi to stačí. :)

Tak a majestátná loď se už může účinně bránit a nepřátelé budou potřebovat čisté spodní prádlo :grin: , až SoS spustí salvu ze všech děl. A to jsou zatím zaplněny pouze dvě paluby + pár děl je z dřívějška na horní palubě.... Ještě mám na stole dalších bezmála 40 kusů, které tam během krátké doby přidám.
Hodně mi pomohla Kapitánova rešerše ;-I , podle níž jsem vyráběla jednotlivé typy děl.

33.jpg
32.jpg
31.jpg
30.jpg
29.jpg
28.jpg
27.jpg
26.jpg

Dělové hlavně ještě projdou retušováním a vyhlazením předních částí , které jsou zatím s otřepy po sundání ze špejlí.
Naposledy upravil DORIS dne 26 lis 2018, 20:49, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 09 črc 2011, 19:39

Ahoj Doris,

nebudem chvalit Tvoj SOS, lebo by to už bolo nosenie dreva do lesa =D> =D> =D> . Ale len taky maly dotaz :
Neuvažuješ, ked tak pozeram na obsivku SOS, o "nabijani klincov" . Ja som na tej svojej kocabke klince "nabijal" tri dni :P :P :P ale vysledok ma celkom potešil. Da to modelu určity šmrnc. Aj ked mohli byt tie klinečky trochu tmavšie.
Myslim, že na m 1:96 by to nebolo od veci.
bonaventura

• Odpovědět s citací

Re: Sovereign of the seas 1637/1:90/ vlastní projekt

Příspěvekod DORIS » 10 črc 2011, 08:40

Děkuji za komentář a námět!
Popravdě jsem se už na to taky koukala, jak je to na jiných modelech i reálných lodích. Občas to na mne působí až moc rušivě ale u decentního provedení se mi to i líbí. Eventuelně by to šlo dodělat, i když osobně se mi to líbí víc takové, jaké je to nyní. Mohla bych to naznačit pouze barevně. O přebíjení papírových planěk kovovými hřeby nemůže být řeč, tím bych model zničila. U dřevěného nebo plastového modelu je to už zasé jiné kafe, tam by takový problém nebyl.
Pro porovnání, u některých se mi to docela líbí, jinde zas působí až moc rušivě, i když já se tedy neorientuji :oops: , jak to vypadalo v reálu na skutené lodi. Victory má velmi jemné až skoro nepatrné hlavičky hřebů, u Batavie jich je jen poskromnu a zejména kolem střílen. Wasa je přesný opak, přikládám dva různé modely, na tom prvním je to decentnější, a pak je tady ještě model Sophie Amalie a SoS od Arthura Molleho. A pak si mám vybrat..... :arrow:
IMG_2420.jpg
Victory

Batavia chainwale PS_1.jpg
Batavia

wasa011to6.jpg
Wasa 1

Wasa-08.jpg
Wasa 2

gIMG_2661.jpg
Sophia Amalia

StMalo043.jpg
SoS Arthur Molle

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sandik » 10 črc 2011, 15:35

Je to úžasné Doris, stále krásnější!

Přidám pár postřehů od rozepsané diplomky (o jednom barokním architektovi, který tedy s loděmi neměl nic společného ;o)

Pokud hřeby, tak rozhodně hlasuji pro to méně nápadné provedení.

Překvapilo mě rozestavení lafet. myslel jsem si, že to trojité konvexní vydutí stěny mezi palubami je čistě výtvarný prvek a ono to zatím umožňuje efektivnější využití děl ;o)

K tomu obrazu té námořní bitvy. Nezapomeňte, že většina malířů znala námořní bitvu leda z vyprávění, navíc, v době střelných zbraní se na začátku bitvy párkrát vystřelilo a už nebylo až do jejího konce vidět skoro nic, leda oblaka bílého prachu, jimiž bylo vidět jen na pár nejbližších metrů. Navíc se mi nezdá, že by to byla malba z doby té námořní bitvy. Podle stylu je rozhodně výrazně mladší, možná i naprosto novodobá.
Sandik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 10 črc 2011, 22:26

Sandik: Velice děkuji za Tvá slova! SoS se již blíží k poslední leč velice důležité fázi stavby, kdy získá mohutné stěžně a propracovanou takeláž.

K dnešnímu dni jsem vyrobila i zbývající děla. SoS má nyní kompletní výzbroj, kterou budu ještě doplňovat o detaily a výzdobu. Hlavně děl na horních palubách a středolodí jsou pohyblivé a dají se snadno nastavit. Mnohé z nich doplním kladkostroji. Zítra to nafotím lépe za denního světla, ale pro ilustraci to nyní vypadá takto:

47.jpg
46.jpg
43.jpg
41.jpg
40.jpg
39.jpg
38.jpg
37.jpg
36.jpg
35.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 26 lis 2018, 20:52, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 942 • Stránka 39 z 63 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 63

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno