Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 38 z 82 • 1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/vlastní projekt

Příspěvekod bonaventura » 19 kvě 2013, 12:32

Tá zvonica nema chybu, o ostatnom ani nehovorím :-) =D> =D> =D>
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 24 kvě 2013, 10:44

Pokračuješ ve spanilé jízdě [-o< Capstan se Ti velmi povedl! Doufám, že Ti nevadí, že jsem se trochu nechal Tvým provedením inspirovat :)
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 kvě 2013, 17:27

Děkuji za Vaše komentáře, přátelé, těší mne, že se Vám zvonice líbí. Osvětlení v kajutách bude regulovatelné, ale nastavení LED je u RC zatím asi "nejvyspělejší" z toho, co jsem dosud vytvořila. U předchozích modelů byly diody proti oknům a tedy i očím pozorovatele, což nebylo zrovna šťastné umístění, neboť to dost zkreslovalo pohled dovnitř a vytáhlo to i veškeré mikroškrábance na sklech. [-X
To marsalv: Mám radost, že mohu být v něčem nápomocná a moje práce Ti je k užitku.

Ráda bych Vám přinesla další postup ze stavby RC, ale narovinu musím říci, že s ní už nepokračuji. Nyní jsem se vrátila zpět k modelům aut, kde se mi díky solidním znalostem skutečných vozů bude možná dařit lepší a realističtější provedení. Navíc mne hodně baví i zahrada, která však vyžaduje spoustu práce. Časem určitě spáchám nějakou funkční lodičku, ať je na jezírku vzrůšo... :P

DSC_0082.jpg
DSC_0071.jpg
134.jpg
135.jpg

Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 28 kvě 2013, 20:07

Změna je život, dej tomu trochu odpočinek a věřím že se k RC vrátíš.Byla by škoda to nedokončit.
Mimochodem, pěkná zahrada. 8)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 29 kvě 2013, 06:47

Ahoj Doris, tak Tě zase po delší době vítáme! Zahrádka je krásná, taky hezký koníček.
Budu teda jen doufat, že Tě Karolína brzo opět přitáhne, protože jsem se těšil na pokračování.....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 29 kvě 2013, 11:57

No zahrádka pěkná , ale až mne z toho jímá hrůza co mne na tý mý latifundii všechno čeká !! :D
Tak teď jsme kolegové, když děláš ty atíčka - jen já je zase dělám o trošku větší a funkční :( :D viz ukázka

Původní
P4240003.JPG

A po "pár" hodinách práce - ale zdaleka ne na konci :evil:
PB270003.JPG

No přesto doufám a věřím, že se k lodičkám zase někdy vrátíš - už se těším !! A ať se Ti daří i v automobilovém průmyslu !!! ;-I
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 29 kvě 2013, 16:47

Ahojte kamarádi,
stavbu RC zatím nevzdávám, jen jsem ztratila motivaci k další práci, protože čím více se snažím dělat model kvalitně a s vazbou na skutečnou předlohu, kdy hledám potřebné informace v literatuře i různých podkladech, tím více chyb tam nasekám. #-o Podklady z Anatomy of RC jsou solidní, avšak pro laika jako jsem já bohužel nedostatečné. Mohla bych improvizovat, jenže mělo by to aspoň trochu korespondovat s dobovými zvyklostmi stavby lodí - na toto mi však znalosti nestačí, bohužel. :cry: Právě tento problém u modelů aut neznám, protože skutečné předlohy existují a s mnohými si mohu i zajezdit. Dříve jsem stavěla modely jen pro potěšení a relax, ale postupně jsem chtěla dosáhnout víc a moje pedantská povaha je v tomto neoblomná. Vím, že na to nemám potřebné znalosti, abych dokázala stavět historické plachetnice kvalitně a realisticky. Proto se nyní budu věnovat tomu, co umím, a třeba se mi podaří dohledat kvalitní informace k RC a dalším rozdělaným lodím, abych je zvládla dokončit tak, jak by si zasloužily.

MAT: Parádní práce, všechna čest! =D> =D> Tak to jsme kolegové i v tomto ohledu, protože na skutečných autech dělám taky. :D
S tímhle jsem si zase hrála dva roky já, takový pěkný a funkční model 1:1:
10397_1886_6.jpg
10396_1886_5.jpg
11459_1886_7332_1061_3654_249_jirka.jpg

V současné době má 21let provozního života za sebou a šlape jako hodinky. Pro mne i manžela je tenhle auťák srdcovka, i když manžel je pro něj lepším řidičem, já jsem za volantem až moc divoká. :mrgreen:
Mimochodem, právě díky renovaci tohohle auta jsem se naučila pořádně lakovat a toto pak zúročit na modelech.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 29 kvě 2013, 18:27

Co k tomu dodat? [-( Je to velká škoda, že u RC končíš :cry: Doufám, že ti to nedá a vrátíš se a to nádherné dílo dokončíš.Mnoho zdaru v další práci. :flower:
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 29 kvě 2013, 20:04

ako vravi klasik: umenie zit spociva v tom, vediet na co sa skor vysrat :-D

takze Ti prajem pekny relax pri autach a aby si casom prisla na to ze hnat sa za kazdym detailom je zbytocne a RC dokonc tak aby bola ozdobou zbierky (pretoze kazdy model ma chyby) :wink:
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 29 kvě 2013, 21:18

No je to Tvé rozhodnutí, modely aut Ti určitě vrátí zpět krev do žil a budeš si tu práci užívat. A třeba se pak zase vrátíš k lodím. Na přehnaně realistické provedení modelů kde se nedochovala předloha ani přesné plány, bych tak silný důraz nekladl. Kdo může s jistotou tvrdit že u lodi co existovala před cca 300 lety to vypadalo zrovna takhle?

Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 29 kvě 2013, 22:16

Změna někdy prospěje a v autech jsem měla poměrně velké resty - z minulého roku hned 4 + jeden letošní. ](*,) Rozestavěné plachetnice mám momentálně 3 a alespoň RC bych chtěla dokončit. Možná z ní bude spíše dekorativní model, nicméně stavím v rámci svých možností a schopností. :oops:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 30 kvě 2013, 07:33

No to vážně zírám !!! :shock: :shock: :shock: Sakra kde jsem se flákal, když pánbůh rozdavál ženský, který se hrabou v autech !!!! :o To jsem asi vážně něco pos...l :grin:

Ne vážně - fakt dobrý - koukám, že jsi dost všestranná. Tak Ti držím palečky a věřím, že se k těm lodičkám ještě někdy vrátíš - ono by to bylo škoda nechat to nedodělané vzhledem k tomu obrovskému úsilí a množství času, co to stálo.
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 30 kvě 2013, 07:58

Já jsem už měl taky chvíle, kdy mě práce na lodi nebavila, hlavně když jsem si nevěděl rady s takeláží. To chce na chvíli práci odložit, a po čase se člověku začne zase chtít pokračovat. Já to vydržel nejdýl týden.... :-D
Tvoje lodě jsou nádherně udělaný, a ikdyby tam byla nějaká chybička, tak to na kráse nic neubírá. Snahu o co nejreálnější provedení máš, to se cení....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 30 kvě 2013, 08:12

Neberte Doris zase až tak moc vážně. Nedodělat takto nádherně rozdělaný model by byl ten největší hřích. Pevně věřím, že si je toho Doris dostatečně vědoma a že se zase brzy vrátí se svými příspěvky. Taky se snažím udělat model maximálně možně realistický, ale některý věci v daném měřítku prostě udělat přesně podle plánu nejdou. Takže určitý zjednodušování je na místě. Myslím si, že ale ani tato zjednodušení, pokud jsou dobře provedená, neubírají modelům nic na jejich přirozené kráse.
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 30 kvě 2013, 09:21

:-)
ten motorový priestor je božský =D> =D> =D> =D> [-o< [-o< [-o< [-o<
bonaventura

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 38 z 82 • 1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno