Tak to jsem nikde neviděl, ale tady mají pár figurek 35 mm / což by byli alespoň trošku v toleranci - v měřítku 47 výška asi 165 cm - / ale nejsem schopen odhadnout jejich vhodnost jak co do období, tak co do státní příslušnosti
Tak mi to nakonec stejně nedalo a pustil jsem se do šmudlámí !!! - ona ta jednolitá paluba by k tomu nešla. A výsledek je takovej, jak je vidět na obrázcích / ikdyž v reale je to trošku jiné/, no moje pocity jsou takové rozporuplné - ne že by to bylo úplně špatný, ale přesně to, co jsem si představoval to není. Ale přítelkyně, který jsem loď slíbil na poličku je nadšená, tak snad to bude dobrý. Alespoň jsem nasbíral pár mouder do budoucna.
Ještě jedno pokračování - dodělal jsem si také pár doplňků / bedny a svazky lan / na vytvoření několika malebných "bordelzátiší" které nesmějí na správné pirátké lodi v žádném případě chybět. Dále jsem dodělal skříňku / asi na kompas a ostatní navigační potřeby pro plavbu/, která je na originální lodi u zabradlí před kormidlem a na modelu jim nějak vypadla z výroby.
Na Svazky lan jsem okopíroval a doladil udělátko, které zde někde někdo publikoval na foru - funguje výborně a dále na smotky lan pouřívám kulatinku příslušného průměru / třeba rukojeť štetce /.
Bedny a skříňka postupně z nařezaných špalíčků.
Někdy příště nafotím ty "bordelzátiší" co jsem vytvořil na lodi.
... ja teda celu stavbu sledujem a po cely cas tlieskam , ale taraz musim povedat, ze za mna tie "chodnicky" na palube ......... .... ja neviem, ale mi nejak nerezu. Az si dovolim povedat, ze dokonca trosku zdehonestovali doposial skvostne stavany (nie bezne videny) model. Mozno to robi fotak, ze vytahuje farbu toho zchodenia, mozno jeho pravidelnost. No neviem .... Som zvedavy ako to vyznie vo finale. Mozno je to polotovar a budes to este upravovat.
Já bych to ochození nedělal na svém modelu vůbec, ale myslím že to hodně zvýrazní foťák bleskem. Já když fotím model tak mi vyjde publikovatelně tak každá desátá fotka, a něco koukám na fotku co to je? model vypadá úplně jinak
Každopádně lodičku moc pěkně stavíš, snad se mi taky někdy zadaří
Mě se to líbí, hlavně na těch prvních fotkách. Možná by to jen chtělo trochu méně výrazné, ale jinak super. Já mám z focením takovou zkušenost, že s bleskem to nikdy neni ono. Radši pořádné světlo, nebo ještě lépe denní světlo, a hlavně bez blesku.....blesk dělá odlesky a zvýrazňuje třeba zrovny ty světlý chodníčky. Věřim, že v reálu to vypadá úplně jinak.
Mě se to taky líbí, i když se přikláním k názorům kolegů.Ale věřím,že ty s tím dokážeš ještě něco vykouzlit,že? Trochu ty cestičky vzít doztracena,ušmudlat a bude to supr Bendy a skříňka ty ale nemají chybu, moc pěkná práce
Rozestavěno: Santisima Trinidad Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
No tak jsem to ještě jednou ZÁVĚREČNĚ !!! přešmudlal, a je to tam teď vidět jen tak lehce a tím se šmudláním na tomto modelu končím a basta !!
Jelikož bylo tento víkend klasické zimní počasí a na běžky už se mi nechtělo, tak jsem si zatopil, sedl ke kamnům a pustil se do toho, co jsem stále odkládal . Do figurky na přídi !! Začal jsem několika neúspěšnými pokusy jí vymodelovat z "moduritu" - prostě tak tenké ručičky atd nejde seriozně vytvarovat tak,aby držely tvar před tím než paní posadím na lopatu a šoupnu do pece !! . A ještě do toho v této velikosti cpát drátky se mi fakt nechtělo. Nakonec jsem zvolil metodu předmodelování figurky v rozměrech Věstonické venuše, částečného propečení / do krvava/ aby materiál ztuhnul, následného vyřezání do příslušných tvarů, domodelování / přidáním moduritu na příslušná místa/ a konečného řádného propečení / dozlatova/. I tak to bylo několik pokusů a stálo mne to asi zbytek mých nervů - no výsledek je vidět na obrázcích - lepší to prostě neumím !!! Na závěr jsem k figurce ještě dotvaroval a přilepil křídla z té husy, co má být na přídi originál podle stavebnice. Na závěr jsem tu zlatou trošku napatinoval, aby to odpovídalo modelu. Musím si s "publikací" fotek zde pospíšit dokud je Doris někde "na prázdninách", protože bych jí nerad způsobil nějakou zdravotní újmu !! Prý se jde smíchy i potrhat !! - nebo alespoň bránice. A to bych nerad.
No figurka je trošku "masivnější než je podle obrázků originál u stavebnice Black Pearl, ale velikostně se pod stěžeň vejde, proporčně myslím figurka odpovídá a i křídla k ní velikostně sedí - prostě jsem jí tam vlepil a je to - holt je v trošku "nadživotní velikosti"
Jo, toho "havrana" co má v ruce, tam dolepím až nakonec - asi bych ho během další práce mnohokrát ulomil
Na modurit a rozměr je to velmi slušně vytvořeno možná jen po tom vyřezání bych ty největší hrany trošku srazil šmirglem je to takové ostré Jinak nejen havran dej si bacha i na ruce jsou tenké a modurit je dost křehkej já z toho dělal velké figury (mám tu pár obrázků i na foru) a i velké se někdy lámaly. jinak myslím že jsem koukal a máš objednané nějaké figurky pirátů tuším od firmy Orion, tam byly i figurky ženských třeba by šla nějaká otisknout do formy odlít např z dentakrylu rozřezat slepit a dotmelit ale to je jen další možný návrh. Jinak moc pěkná lodička škoda že ji nemůžu mít ta by se mi do bytu už nevešla.
No takové hrubší to je, ale bral jsem to tak, že to piráti vytesali sekerou ze špalku a pak dali na loď Ono, pokud to není v detailu jako teď nafocené, tak se to v celkovém pohledu na lodi dost ztratí. A k tomu lámání, ani nemluv - už jsem tu jednu ručičku lepil 2x !! Kdysi dávno jsem z moduritu řezal hlavičky loutek, ale to byly 30 cm loutky !!! V tomhle malém rozměru je to děs.
A uvidíme, co přijde s těma figurkama, ale asi už to nechám takhle - mohlo to dopadnout i hůř.
Já bych tu tvou sošku považoval za velký úspěch. Na tu tvou loď se hodí. Má i takový zlověstný výraz.....já nejdřív myslel, že ti modelem stála Morana....
Ty jóóóó na to, že je to tak malé a poprvé, tak je to supr. Mě se to moc líbí a na tuto loď se to opravdu hodí. Rozhodně bych to asi tak nechal! A to předělání patiny na palubě, myslím, že teď je to daleko lepší, přirozenější
Rozestavěno: Santisima Trinidad Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II