Velmi precizní práce, vypadá to skvěle. Líbí se mi, jak jsi vykoumal tu síťku nad čelenem; dobrý nápad. CNC kladky tomu rovněž přidaly na kráse. Mimochodem, zkoušel jsi změřit, kolik má RC v tomto měřítku na výšku? Já ji sice stavím ve čtyřicítce, ale ještě netuším, kam ji po dokončení postavím. Doma to už totiž začíná vypadat jako v loděnici.
díky moc! Kladky CNC jsou super, a že jsou podle velikosti je hezký. Kdybych tam dal kladky ze stevebnice, byly by všechny stejné, a nebylo by to ono. Výška lodi mi vychází cca 62cm, a pokud chceš vědět, jak bude Tvoje Karolína vysoká, tak je to skoro přesně tolik kolik měří trup bez čelenu na délku.
Tak na vlajce jsem udělal lem na zavěšení z látky obarvené čajem. Celou vlajku jsem namočil do naředěného herkulesu, a vyfénoval. Na lodi to vypadá docela dobře. Nevim, jestli je to správně, ale působí jako že je už nějakou dobu na moři používáná, že není úplně nová...
Děkuji moc oběma! Látku jsem nejdříve ponořil do rozředěného herkulesu, nechal nasáknout, potom jsem jí na plocho trochu osušil toaleťákem, abych odsál přebytečný herkules, vytvaroval podle potřeby, a buď se nechá uschnout, nebo se tomu pomůže fénem. Zkoušel jsem i různé laky ve spray, ale nebylo to ono. Herkules se mi jeví jako nejlepší. Látka zůstane vytvarovaná, a přitom si zachová látkový povrch.... Ještě malá vlajka na čelen....
Díky moc za ohlasy! Z vlajek jsem měl docela obavy jak je udělám, a nakonec se docela povedlo..... Teď budu muset ještě vyřešit výrobu plachet..... Vlajka na svém místě.....