Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 22 z 82 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/vlastní projekt

Příspěvekod DORIS » 19 led 2013, 17:23

Opět malý pokrok s výzdobou, byť modelování sošek obnáší spoustu hodin jemné a trpělivé práce..... Ale co, kdo si hraje, nezlobí.... :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barret » 19 led 2013, 23:42

nadhera, je to radost sledovat Vase pokroky na kazdom z modelov, ktore tu su prezentovane... je to naozaj velka inspiracia. Aspon za seba mozem povedat, ze ked mi to naozaj s Le Superbe nejde, idem sa motivovat na niektorej z Vasich lodi.. (niekedy demotivovat, lebo toto spravit, to chce naozaj sikovne ruky.. :D )
=D>

inak, kde vyrabaju take velke mince? :D (musia mat v priemere minimalne 15cm, inak sa tie sosky jednoducho NEMOZU dat urobit v takejto kvalite... :D )
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
- Le Superbe, 1:150, Heller
- MiG-23MF "Čert", 1:72, R.V.Aircraft
Barret

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 20 led 2013, 08:31

Je to naozaj úžasné =D> =D> =D> oproti začiatkom obrovský pokrok [-o< [-o< [-o< , hoci ani vtedy to nebolo zlé =D> =D> .
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 led 2013, 09:42

Zdravím, přátelé, a velice děkuji za pozitivní ohlasy. Moc mne těší!
Mince je origo, ovšem mám kamaráda, který staví čistě papírové modely válečných lodí a ten používá pro ukázku velikosti Tic Tac. To už je skoro na svěrací kazajku doktora Chocholouška, když jeho práci sledujete... :o Například:
http://www.papermodelers.sk/viewtopic.p ... 00#p106682
nebo
http://www.papermodelers.sk/viewtopic.p ... 90#p104063

Jinak máš pravdu Bonaventuro, ty moje sochařské počátky nebyly nic extra, sama se dnes na to koukám a kroutím hlavou, jak nevalně to vypadá, ovšem potěší mne sledovat ten postupný pokrok, jak se v tom člověk zacvičí a naučí se dělat danou práci lépe. Na SoS jsem některé z prvních ozdob a sošek ke konci stavby vyměnila za nové a přiložila do svého threadu fotky s porovnáním. Rozdíl býl značný. Takže je to všechno hlavně o cviku + praxi a dá se to z velké části naučit. Nyní, když pracuji na výzdobě pro RC, je to zase o něco lepší a na dalších modelech si nejspíš řeknu totéž. RC má pochopitelně výhodu většího měřítka, 1/40 oproti devadesátce nebo stovce dává mnohem větší možnosti pro ztvárnění detailů.

Kamarád ze slovenského DF mi posílá fotky skutečných lodí včetně fotek modelů z muzeí v UK, z čehož čerpám skvělou inspiraci a popravdě, když jsem viděla detailní fotky původního sousoší z přídě Victory,
IMG_2102.jpg
IMG_2093.jpg

nahlodalo mne to k myšlence ji vyrobit na svém modelu znovu. Ty moje počátky a nezkušenosti ](*,) jsou na ní dost znát a Victory by si zasloužila určitě hezčí galionovou výzdobu, než jakou jsem tehdy spáchala. Tudíž se možná do toho jednou pustím a udělám reparát. Tehdy jsem nepoužívala ani patinu nebo stínování, které výzdobě propůjčí přirozenější vzhled a mnohem lepší plasticitu. Takto je to nepřirozené a budu s tím muset něco udělat:

Přináším ještě pár fotek RC ve větším rozlišení a v reálných barvách, jak aktuálně vypadá:

002.jpg
003.jpg
022.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 20 led 2013, 12:06

Já myslim, že už se ty ozdoby lepší udělat nedaji, ale klidně se nechám překvapit! =D> =D> =D>
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barret » 20 led 2013, 13:05

lepsie sosky? v akom meritku? no..1:1 urcite :D :D :D .. v tejto mierke to nemoze nikto dokazat ! :twisted: (ibazeby Doris :D) drzim palce v dalsom napredovani a budem pozorne sledovat a potichucky sa ucit :arrow:
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
- Le Superbe, 1:150, Heller
- MiG-23MF "Čert", 1:72, R.V.Aircraft
Barret

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 led 2013, 20:17

Děkuji za komentáře, přátelé!
Vždy je co zlepšovat, u sochařiny to platí taktéž. Ostatně i proto si nechávám to nejnáročnější až nakonec, abych do té doby mohla nasbírat co nejvíc zkušeností a cviku. Čelenové sousoší a také podstavec, kde je nutné udělat i zadní stranu figurek, představuje to složitější z výzdoby. Plastiky na bocích trupu a zádi RC obnáší pouze poloviční úsilí, neboť zadní strana všech figurek je plochá.
056.jpg

Výzdoba na pravoboku RC se dnes opět posunula o několik centimetrů k přídi; pokud se zadaří, do konce ledna pravobok dokončím.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Před patinováním:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 20 led 2013, 23:37

Když dáš takhle vedle sebe patinované a nepatinované, tak je to opravdu velký rozdíl! Patina je super!
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 22 led 2013, 14:41

Díky moc! Kdysi jsem se patinování vyhýbala, připadalo mi to takové divné zapatlat čistě postavený model, ovšem časem se mi to zalíbilo natolik, že skoro vše na exteriéru plachetnic decentně patinuji. Vypadá to přirozeněji, ale musím podotknout, že vše dělám s mírou, "méně" někdy znamená "více".

Jinak skutečný vzhled výzdoby a kvalitu odvedené práce mohu zpravidla posoudit až za denního světla + na fotkách v makrorežimu, kde se ukážou všechny neplechy, které pak dodatečně opravuji.
Originální fotky mají kolem 3-5MB, takže po úpravě do 500kB (aby je bylo možno nahrát na DF), dost ztrácejí na výsledném efektu, ale i tak je to vidět lépe než na zmenšených foto-seriálech z galerie papírových modelů.

007.jpg
003.jpg
001.jpg
005.jpg

Nyní pracuji na dalších plastikách:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 22 led 2013, 16:47

Ahoj Doris, klukům v kroužku vždycky říkám: "patina na modelu je jako líčení u žen - když je decentní, je krása pohledět, když není, je lépe se nedívat". :-D
Ve Tvém provedení je patina velmi decentně realistická! ;-I
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 22 led 2013, 23:06

Ahoj Petře! Děkuji za milý komentář. Je to přesně tak - jak s patinou modelů, tak i s líčením u žen. Mám na to stejný názor, jako Ty.

Dnes jsem dotáhla skoro celou zadní část výzdoby na pravoboku, chybí už jen jedna soška. Dál budu pokračovat na přídi; střední pasáž si nechávám na konec.

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 22 led 2013, 23:39

Nádhera, skutečná nádhera, moc pěkné dílo... =D> =D> =D>
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza čižule » 23 led 2013, 08:31

... nádherná umělecká práce nadané, zručné a mimořádně pracovité šperkařky, je radostí sledovat, jak Vám to přibývá.
Honza
-------------
Per aspera ad astra...
Je lepší mířit ke hvězdám a minout, než zamířit do kupy hnoje a trefit se.
honza čižule

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 23 led 2013, 17:06

Velice Vám děkuji za pozitivní reakce, přátelé, Vaše slova pro mne moc znamenají a vážím si jich. Je to pro mne skvělá motivace k další práci a snaze o zlepšování.
Na denním světle vždy provádím drobná vylepšení a retuše, zároveň se upraví i stínování, aby lépe vynikla plastičnost sošek. Během dvou týdnů pravděpodobně výzdobu pravoboku dokončím. Pak mne čeká konstrukce přídě a další várka drobných sošek + čelenová figurka.

Přikládám několik větších fotek aktuálního stavu v realistických barvách:
026.jpg
009.jpg
005.jpg
004.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 26 led 2013, 20:16

Ahoj Doris,

sledovať Tvoju stavbu je proste "fantastiko" :-) . Držím palec v ďalšom boji :-).
Hlavne to neurychlovať. Tieto drobotiny chcu svoj čas. Ako hovoril božský cezar Augustus: "Ponahľaj sa pomaly..." :-)
bonaventura

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 22 z 82 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno