Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sovereign of the seas 1637/1:90/ vlastní projekt/DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 942 • Stránka 22 z 63 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 63
  • Odpovědět s citací

Re: Sovereign of the seas 1637/1:96/ vlastní projekt

Příspěvekod DORIS » 16 led 2011, 16:36

Je to Tvoje volba, Jano, nemám právo Ti do toho mluvit, ale pokud budeš chtít, klidně tady pokračuj.
Pomalu jedu dál, mám zhruba dokončenou zvonici, chybí už jen výzdoba a retuše:

50.jpg
49.jpg
60.jpg
59.jpg
57.jpg
56.jpg
55.jpg
54.jpg
52.jpg
51.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:08, celkově upraveno 1
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jano100 » 17 led 2011, 19:50

Ako som povedal Doris, ak nafotím niečo poriadnejšie, hodím to sem :) . Toto sa myslím celkom vydarilo. A - farebná zmena / dal som si poradiť. Myslím, že teraz je to oveľa lepšie. :)

Jano

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Dokončené:
Revenge 1577, práve prebieha 2. pokus
Ark Royal 1587
Arabský Dhow
Mary Rose
Trinidad
La Couronne 1636
Čakajúce:
Sovereign Of The Seas 1637
jano100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 17 led 2011, 20:50

Jano100: Moc se mi to líbí v této barevné kombinaci, navíc je to i realističtější. =D> Krásně jedeš, jsi šikula! Těším se, jak začneš sochařit, zajímá mne Tvá technika. Moc fandím!
Já jsem dnes dokončila zvonici, kromě ozdobných prvků jsem ji znovu rozebrala a sestavila lépe, aby horní a dolní část na sebe přesně navazovaly a zároveň jsem tam potřebovala napasovat ty dvě hlavy, které završily podpěrné sloupy. Stříšku zdobí do kříže umístěné ryby, prostřední dekoraci mezi nimi budu možná ještě měnit.
Jinak jsem si pohrála s dalšími plastikami na zádi, čtyři jezdecké figurky jsou již na svých místech, bohužel zatím jen foceno pod umělým osvětlením, takže odlesky to trochu zkreslily. Ale i tak jsem ráda, že se do připravených políček bez problémů vešly. Na přídi provrtány i otvory skrz paluby do přední přepážky, což je příprava pro lano, které bude dál navazovat na hlavní stěh.

9.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:20, celkově upraveno 2
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 19 led 2011, 20:51

Hlavní paluba doplněna o řadu světlíků, nyní je na řadě krabí vratidlo, které bude umístěno na přední prázdné plošce mezi světlíky. Ostatní světlíky na modelu budou konstruovány jinak, bude skrze ně vidět. Přidávám i pár pohledů na výzdobu modelu, pomalu se to zaplňuje..... :)

10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:22, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 21 led 2011, 19:21

Další malý pokrok, dokončila jsem krabí vratidlo, které bude umístěné mezi světlíky na hlavní palubě. Za špičkové podklady a rady moc děkuji Kapitánovi KL.! [-o<
Jinak jsem udělala i pár fotek zádi za lepšího osvětlení.

23.jpg
24.jpg
25.jpg
30.jpg
31.jpg

EDIT: Po dalších propočtech optimálních rozměrů a vzdálenosti otvorů ve vratidle od paluby jsem ho musela upravit a o dost snížit, jinak by se o páky v reálu museli opírat hodně vzrostlí muži ideálně basketbalisté..... Poněkud jsem tu první verzi přepískla :oops: , takže nyní to je už správně a výška odpovídá reálu. Dál pracuji na dveřích v přepážkách. Kvůli možnosti pohledu dovnitř jsou vesměs pootevřené.
26.jpg
27.jpg
28.jpg
34.jpg
32.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:29, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 23 led 2011, 18:35

Dnes jsem udělala další várku sošek na záď, tyhle jsou už poměrně prťavé, 8 kusů zvířat o rozměrech cca 9x4mm mne zaměstnaly na půl dne, ovšem prostřední sousoší lva a jednorožce, kteří drží erb (zatím jen v základní zlaté barvě), to byla pěkná fuška. Ale už je vše na svém místě a mohu sochařit dál.....
Dokončen je už i nápis na vrcholku zádě, písmena jsou ze zlatého drátku. Lepila jsem je k podkladu matným lakem.

35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
40.jpg
41.jpg
42.jpg
43.jpg
44.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:30, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 24 led 2011, 00:25

..umím si představit, že ty sošíčky tvoříž, asi pod lupou..ale když si představím, že Ti ta lupa zvětší i tu tvarovací špachtličku..(nebo možná jehlu..) tak pod tou čočkou to musí vypadat, jak když tvaruješ psí hovínko telegrafním sloupem..! 8-[ Takže já se na to prostě nemůžu vynadívat i když většinou nic neříkám...mě prostě fascinuje, že jsou ty figurečínečky pořád krásně "čitelné"..! Někdy to vypadá, že to není makro fotka, ale naopak zmenšenina fotky velké plastiky.. ;-I
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 25 led 2011, 08:27

Zdesko: Děkuji Ti, moc si vážím Tvých slov a uznání! I přes malou velikost sošek se snažím věnovat jejich detailování a podobě maximální péči ve snaze se co nejvíc přiblížit předloze. Vše tvaruji jemnou špičatou pinzetou/případně tupou stranou dřívka od štětečku, modurit "nasucho" nalepuji na voskový papírek, kde ho pak formuji. Občas musím chvíli počkat, než se hmota k papírku přilepí, během práce se už nesmí hnout. Na rozdíl od sošek na Vicy (tam jsem sošky tvarovala pod vodou) zde postupuji jinak, pinzetu namáčím v ledové vodě s mýdlem, přebytek vody setřu a modurit je při tvarování téměř suchý. To zajistí mnohem přesnější tvary a detaily výzdoby. Lupu ani jiné optické pomůcky nepoužívám, zatím mi vystačí oči, důležité je však osvětlení - používám bodovky z bílých LED, které jsou hodně účinné a zároveň i šetrné pro oči. Práce touto "suchou cestou" je pomalejší, protože pinzetu musím skoro pořád namáčet a ochlazovat v mýdlové vodě, aby se modurit k ní nelepil, ale výsledek je kvalitnější a přesnější. Včera jsem vyrobila dalších 8 sošek pro dolní řadu výzdoby na zádi + hlavu na vratidlo. Zbývají už jen boční reliéfy a záď bude kompletní. Dolní šikmou plochu kolem kormidla budu dělat později.
Snad se mi dnes povede udělat pár lepších fotek za denního světla, blesk fotoaparátu to poněkud zkresluje a dělá odlesky.
Současný stav před osazením nové várky výzdoby:

45.jpg

Během následujících týdnů se postupně všechna prázdná políčka na černomodrém podkladu v horní části trupu zaplní rozmanitou zlacenou výzdobou od zádě až po příď. Nejnáročnější část sochaření mne čeká ve finále, kdy bude na špici klounu umístěno sousoší sedmi poražených králů, nad nimiž bude s mečem v ruce jezdec na krásném koni.
Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:32, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 25 led 2011, 16:05

Další pokračování nekonečného seriálu výzdoby, přidána dolní řada na zádi + trocha kreativity s výzdobou vratidla:
46.jpg
48.jpg

EDIT
Sochařina na zádi dokončena, dolní část kolem kormidla přijde na řadu později. Nyní budou následovat boční galerie. Tak hurá dál!
64.jpg
63.jpg
61.jpg
60.jpg
59.jpg
58.jpg
56.jpg
55.jpg

Ještě bude potřeba mnohé poopravit, zaretušovat a vylepšit, makrorežim při focení je prevít a odhalí nelítostně vše, co bylo původně neznatelné.
Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:40, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jano100 » 29 led 2011, 16:11

Doris: neskutočná paráda :jawbone: . Dúfam, že sa mi to aspoň spolovice tak podarí.

trochu som pokročil, mizne "viditeľný" papier. Nahodil som zadné galérie, vnútro som natrel na červeno a nahodil som - až na galión - madlá.
Jano

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Dokončené:
Revenge 1577, práve prebieha 2. pokus
Ark Royal 1587
Arabský Dhow
Mary Rose
Trinidad
La Couronne 1636
Čakajúce:
Sovereign Of The Seas 1637
jano100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 29 led 2011, 18:44

No Jano, je to paráda, jak Ti to nádherně přibývá. Vůbec se není třeba podceňovat, pevně věřím, že Tvůj model bude špičkový a povede se Ti dokonale! =D> =D> Tvar zadních galerií máš perfektní, libí se mi i ty červené vnitřky trupu. Dlouho jsem zvažovala, zda to udělat červené dle Wolfgangova modelu nebo zůstat u přírodního dřeva. Nakonec vyhrálo mahagonové dřevo i když v reálu to mohlo být spíše červené, jako to máš Ty. Líbí se mi i ta fotka od přídě, je krásně vidět dokonalá souměrnost modelu, holt kdo umí ten umí!

Jinak děkuji moc za pochvalu, těší mne to a od Tebe je to skutečně pocta! Mám velkou motivaci do práce, takže opět další pokrok ve výzdobě - začínám zaplňovat boční galerie miniaturními ozdůbkami zvířat a jakýchsi okřídlených stvoření, některá jsou cca 4x4mm velká. Nejvyšší střechu nad galeriemi nyní zdobí dvě postavičky muže a ženy. Ve střední části galerie opět figuruje jednorožec a lev, kteří dřží erb. Mnohé motivy výzdoby se na modelu opakují.
65.jpg
69.jpg
74.jpg
75.jpg
78.jpg
79.jpg
81.jpg
82.jpg
83.jpg
84.jpg

Moje velké poděkování náleží kapitánu Jirkovi za odborné rady a podklady k výzdobě, hodně mi to pomáhá a společně s podklady od Kapitána KL. mohu dosáhnout mnohem přesnější podoby výzdoby. Moc si vážím naší spolupráce! ;-I
Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:45, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marikdecin » 31 led 2011, 10:14

Doris,když můžu,tak pomůžu a ve Tvém případě to smysl má.Přiznám se,že jsem byl ze začátku dost skeptický,že v tomto měřítku se ty ozdoby dají slušně vytvarovat.Nejen,že máš šikovné ruce,ale také dobré oči,ale i dobrý odhad,vše je na svém místě,tak jak má,nic není na křivo,nikde to není ulepené.Prostě máš to za 1+.Jiří. :D
marikdecin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 31 led 2011, 16:31

Děkuji Jirko, je mi ctí a potěšením, že mi tolik pomáháš a že se Ti má práce líbí. Jak jsem už dřívě uvedla, u tohoto modelu je pro mne prioritou věrohodný vzhled, jenž bude co nejvíc odpovídat předloze a všemu, co se o ní dochovalo. Nyní dokončuji výzdobu levé galerie a mám v plánu pokračovat s ornamenty a ozdobami na zádi/zrcadle kolem kormidla. Pak mne čeká galerie na pravoboku. Jsou to vesměs velmi drobounké sošky a reliéfy, takže to přibývá pomalu. Dávám si na práci maximálně záležet, není kam spěchat. :)
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 02 úno 2011, 09:12

U všech mořskejch oblud, paní Doris má doma zmenšovací stroj a zmenšila si skutečnou Vládkyni všech moří... Neskutečné.... Ale to sem už myslím psal :o)
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 03 úno 2011, 15:11

El Thud: Děkuji moc za ohlasy k mé práci, je to pro mne velká motivace a potěšení!
Ve spolupráci s kapitánem Jirkou nyní pokračuji ve výzdobě zádi, každá ozdůbka odpovídá tomu, co bylo na skutečné předloze. Dokončena levá galerie a nyní už i dolní část zrcadla. Dopasování sloupkových ozdob zde bylo náročnější, ale nakonec se vše povedlo osadit na svá místa:

2.jpg
4.jpg
7.jpg
9.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg

Naposledy upravil DORIS dne 25 lis 2018, 20:51, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 942 • Stránka 22 z 63 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 63

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno