Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS Victory z papíru/1:96/ vlastní úprava z roku cca 1798

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HMS Victory z papíru/1:96/ vlastní úprava z roku cca 1798

Příspěvekod Aleš Chmelař » 01 čer 2010, 14:08

Díky za pochvalu. Díval jsem se i na Vaše ostaní díla a jen potrhuji, to, co jsem napsal výše. Takže dost superlativů a komplimentů a jdeme modelařit ne ? S pozdravem Aleš Chmelař
Více na :
http://www.chmelar-diorama.cz
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 01 čer 2010, 16:00

Tak tak, hurá do práce! Tak ať se daří a hezký den přeje Doris!

Za chvíli začnu s kompletací lanových úvazníků, kde budu k zakončeným lanům přidávat smotané provázky imitující přebytek lanoví, viz přiložené foto skutečné Vicy:
Přílohy
IMG_2351.jpg
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 čer 2010, 16:56

Dámy a pánové!
Je mi ctí a potěšením Vám oznámit, že dnes 20.6.2010 jsem v odpoledních hodinách dokončila po téměř devíti měsících velmi intenzívní práce HMS Victory. Byla to chvilkama celkem fuška a některé pasáže mi připadaly jako nekonečná práce, avšak díky Vaší skvělé podopoře, námětům, radám a spolupráci se nakonec vše povedlo a mám z výsledku opravdu radost. Když jsem v září 2009 stavbu Victory začínala, měla jsem docela strach, zda to zvládnu, avšak jak model rostl a začal získávat tvar, cítila jsem radost a touhu pokračovat dál. Victory jsem stavěla skutečně s velkou chutí a práce mne bavila, což se odrazilo i na samotném výsledku. Oproti dříve postaveným modelům je tato Victory mnohem dál v kvalitě provedení a použitých technologiích, ač vždy by to šlo udělat ještě líp a eliminovat některé chyby. Věřím, že získané zkušenosti budu moci zúročit u dalších modelů a že zde popsaný postup práce pomůže i dalším lidem, kteří budou hledat náměty při stavbě plachetnic.
Celkový počet hodin, které jsem nad Victory strávila, přesahuje odhadem 2000hodin. Pracovala jsem na ní velmi intenzivně, některé dny i více jak 12 hodin, často i dlouho do noci. Plachetnice je cca 110cm dlouhá, 80 cm má na výšku a cca 40 cm měří v nejširším místě přes hlavní ráhno. Hmotnost včetně stojanu čítá přes 4 kg. Osvětlení zajišťují žárovičky a LED diody zapojené do třech samostatných obvodů a na hlavním stěžni je ještě jedna LED zapojená zvlášť ke knoflíkové baterii.
Připravím podrobnou fotogalerii snímků hotového modelu a vložím je sem.
Ač je model oficiálně dokončen, mohou se na něm objevit drobná vylepšení, která mne časem napadnou nebo příjdou z Vašich námětů.
Na závěr bych ráda poděkovala Vám všem, kteří jste se mnou sdíleli stavbu Victory. Bez Vás bych ji nikdy takto nezvládla a velice si Vaší podpory vážím! Velký dík patří i Kapitánovi KL. za všechny ty užitečné a perfektně podané rady, které moji práci posunuly mnohem dál.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Dokončený model naposledy na pracovním stole
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Naposledy upravil DORIS dne 22 čer 2010, 11:07, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FIGI » 20 čer 2010, 19:22

Slkadám poklonu a úprimný obdiv, nádherná práca, prosto zlaté ručičky Doris. [-o< [-o< [-o< Figi
FIGI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 22 čer 2010, 08:50

FIGI: Velice děkuji, moc mne Tvá pochvala těší.

Kompletní sestavu fotek dokončeného modelu dám do galerie, ještě nemám všechny fotky - potřebuji fotit v exteriéru, takže budu je přidávat postupně.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marian_r » 24 čer 2010, 14:11

Je to paráda. [-o<

Pridávam link na jednu loď môjho obľúbeného autora (Olivier Bello), je tam vidieť čo všetko sa dá nafotografovať na modeli. 8-)
http://5500.aceboard.fr/5500-1899-34512-0-Photo-Boullongne.htm Prosím prejsť všetkých 8 strán.
marian_r

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno