Stavbu RW jsem začala realizovat ve čtvrtek 5.4., jeden den zasychala impregnace na kostře, jinak na tom dělám tak 5-7 hodin denně; hodně pracuji po nocích, kdy mám klid.
RW je opravdu krásná a neokoukaná loď, pomalu už se mi začíná líbit víc než SoS, ale to bude asi tím, že SoS už mám trochu okoukaný.
Jinak práci nevzdávej, papírové modely není problém postavit, je to jen cvik. Každopádně dřevo je hodnotný a krásný materiál, určitě budu Tvou práci sledovat, dělat modely ze dřeva je kumšt i umění.

Opawak: Pochopitelně, že chodím do práce a mám i spoustu dalších povinností, i když od čtvrtku jsem měla volno, protože se na školách neučí a mizerné počasí mi zamezilo práci venku. Než sedět nečinně doma, tak se věnuji stavbě modelů. A množství odvedené práce na modelech je dáno mým osobním pracovním tempem, stavěla jsem kdysi modely na zakázku a klienti chtěli mít vše uděláno co nejlíp a co nejrychleji, tak mne to naučilo zvýšit produktivitu práce při zachování kvality. Takže pro mne je tohle pracovní tempo a množství odvedené práce standardní.
A nyní opět k práci na RW. Po podrobném prozkoumání plánů a všech dostupných podkladů k této plachetnici jsem částečně upravila záď. Překvapilo mne, že v podkladech od Euromodel byl obrys některých součástí zádě zakreslen neměřítkově a navíc asymtericky. Takže jsem si vytvořila své vlastní šablony + díly a s těmi mi to vyšlo přesně dle vyobrazení v plánech. Dolní část kostry na levoboku se již zaplňuje množstvím výztuh, které budou sloužit jako podklad pro obšívku. Vše se ještě přebrousí a znovu naimpregnuje bezbarvým akrylovým lakem.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.