Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS Victory z papíru/1:96/ vlastní úprava z roku cca 1798

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HMS Victory z papíru/1:96/ vlastní úprava z roku cca 1798

Příspěvekod DORIS » 10 pro 2009, 22:11

Záštitná paluba je již napevno nalepená, takže práce na zadních kajutách může začít. Obkládám stěny a přepážky do tmavého dřeva, zadní kajuta prodělala úpravu v podobě výklenku, který schovává drátky. Trochu jsem ho ozdobila a přidala obraz Vicy plující pod plnými plachtami. Protože osvětlení působilo až příliš monotonně a horní kajuta je podstatně větší než ta dolní, původní žárovičku jsem vyměnila za jinou a s větším osvitem. Přes víkend budu pracovat na vybavení kajut a možná se pokusím i o nějaké figurky námořníků. :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ronniejames » 11 pro 2009, 15:24

Neuvěřitelné a hluboce se před Tebou skláním.. [-o< [-o< [-o<
Myslím, že po neděli tam budeš mít stůl s židlemi na stole karafu s vínem a skleničkami, talíř a na něm nějakou pečeni... a vše bude vypadat jako opravdové...:)
ronniejames

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirdaPr. » 11 pro 2009, 18:08

ronniejames píše:Neuvěřitelné a hluboce se před Tebou skláním.. [-o< [-o< [-o<
Myslím, že po neděli tam budeš mít stůl s židlemi na stole karafu s vínem a skleničkami, talíř a na něm nějakou pečeni... a vše bude vypadat jako opravdové...:)

Myslím že už jsem viděl se mihnout i kapitána Thomase Hardyho. :grin:
Doris--------nemám slov----smekám před tvojí prací.Já sám Victory i její osud obdivuji a klaním se před ním.Doufám,že se mi podaří až budu stavět Vici od Hellera,se přiblížit tvé práci.Díky za inspiraci.
MirdaPr.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 11 pro 2009, 18:41

Moc Vám děkuji za pochvaly a komenty, vážím si jich a těší mne, že se Vám moje práce líbí. Ráda budu nápomocná, budete-li cokoliv potřebovat.
Nyní hledám všelijaké obrázky a fotky s náměty pro vybavení kajut, protože tam toho mám v plánu celkem dost zrealizovat (což mne poměrně dost baví narozdíl třeba od hrubé stavby kostry apod... :D ). Ještě před započetím prací jsem musela jednu věc změnit, fotky odhalí kde jaké neduhy a chyby a osvětlení v dolní kajutě mi nevyhovovalo. Takže mi to nakonec nedalo a riskla jsem to. Vyřezala jsem v podlaze horní kajuty otvor, aby bylo možné v dolní kajutě vyměnit původní žárovičku za silnější. A trefa, řez vyšel přesně mezi nosníky a rámem, takže obávaná deformace a poškození se naštěstí nekonaly. Ufff, ale měla jsem z toho pěkný strach....Ve spodní kajutě je nyní účinnější osvětlení, které prosvítí celý vnitřek, čímž vynikne vybavení a řada detailů. Později by už tato úprava byla nemožná. Takže hurá dál. :)
Osvětlení kajut po úpravě
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 11 pro 2009, 19:12

takže moment.... to mi tu chce všichni tvrdit, že ty modely co jsem viděl v galerii jsou papír? nic plast? :-k protože co jsem viděl mě naprosto přišpendlilo k sicně a čuměl s otevřenou hubou
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirdaPr. » 11 pro 2009, 19:13

mechwarrior píše:takže moment.... to mi tu chce všichni tvrdit, že ty modely co jsem viděl v galerii jsou papír? nic plast? :-k protože co jsem viděl mě naprosto přišpendlilo k sicně a čuměl s otevřenou hubou

Je to tak chlape.Doris nás školí :-D =D>
MirdaPr.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 11 pro 2009, 19:19

MirdaPr. píše:
mechwarrior píše:takže moment.... to mi tu chce všichni tvrdit, že ty modely co jsem viděl v galerii jsou papír? nic plast? :-k protože co jsem viděl mě naprosto přišpendlilo k sicně a čuměl s otevřenou hubou

Je to tak chlape.Doris nás školí :-D =D>

tak je to pravda o takových jsem četl v anarchistických novinách :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: ale jsou to neskutečný kousky :shock: :shock: ta karosa a ty plachetnice to prostě nejde, to mi hlava nebere co hlava. ty tvary... plast to zbrousíš a tak, ale papír je rovnej, ROVNEJ rozumíš #-o
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Choze » 12 pro 2009, 22:50

Když se dívám na tento skvost, tak my co "lepíme" plastové lodě, jsme modelářští břídilové... :o Holka, smekám před tebou. Choze 29 let.
Choze

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 pro 2009, 23:07

Moc děkuji za milé komentáře, přátelé, je to pro mne velká pocta, že moji práci takto hodnotíte. :girl:
Dnes jsem dokončila z velké části stěny zadních kajut a nyní dělám na nábytu a detailech. Kromě standartního vybavení jsem dostala takový nápad ozdobit kapitánovu kajutu miniaturním modelem plachetnice. Řekněme, že kapitán Vicy má stejně rád modely jako my všichni tady..... :) :wink:
Takže zde jsou nové fotky:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Jinak všechno má své kouzlo, já zas obdivuji, jak nádherně umíte stavět a barvit plastové modely a upravovat původní odlitky k dokonalosti. [-o< Na tohle já nemám, takže raději patlám modely z papíru (už skoro 27 let) a imitaci dřeva řeším fóliemi.
Doris
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 13 pro 2009, 23:15

Dnes jsem si dost hrála, takže ještě jedna malá ochutnávka z vybavování kajut, mimochodem pár dobrůtek tam najdete taky :-D :
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Nábytek jsem zatím rozmístila jen zkusmo bez lepení, není ještě zdaleka dokončen, změní povrchovou úpravu včetně začištění a detailování. Figurky jsem přiměřila pro efekt a poměr měřítka velikosti, pocházejí z Bellony, na kterou je zas vrátím.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petule71 » 14 pro 2009, 00:11

Ahoj, já opravdu zírám. Tohle je fakt paráda a stavba jak z jinýho světa..... =D> =D> =D> =D> . Už se těším na další dobrůtky.... :)
Jsem patlal, ale hrozně mě to baví......
Petule71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 16 pro 2009, 17:11

Petule71: Moc děkuji za pochvalu!
Kapitánova kajuta je skoro dokončená, přibylo pár láhví vína a skleniček, svícny a vše se začistilo a dotáhly rámy oken a zárubně dveří. Nábytek jsem též kompletně dotáhla a doplnila o polstrování. Chybí už jen stropy a vzpěry, možná zkusím ještě nějaký ten příbor nebo podobné náčiní u jídla. Do zbylých kajut nebude bohužel vůbec vidět, takže tam nábytek dávat nebudu. Ještě musím dotáhnout pár detailů v prostoru kolem otvoru pro zadní stěžeň, příjde tam skříňka s kompasy, jeden malý světlík a samozřejmě kormidelní kolo. Pak se to vše skryje pod palubou a bude vidět jen po zapnutí osvětlení. Nicméně i přes okna je dovnitř pěkně vidět všechno do posledního detailu, silnější žárovičky dost pomohly. :big smile:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petule71 » 17 pro 2009, 22:15

Ahoj, jE TO PROSTĚ NÁDHERA........ [-o<
Můžu se zeptat? Ty lahve a všechno ostatní je z moduritu?
Jsem patlal, ale hrozně mě to baví......
Petule71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 18 pro 2009, 01:16

Už delší dobu tuhle stavbu mlčky sleduji. Mlčky, protože jsem nechtěla jen opakovat slova nadšení, kterých je tu zaslouženě velké množství. Mám ale velikou radost, že se my modelářky rozrůstáme, i když já jsem proti tobě, Doris, jen patlal(ka) plastových chmelnic. Takovouhle krásu a navíc z papíru, bych nikdy nedokázala. Držím palce, ať se ti i dál daří a neopouští tě elán do modelaření, abys dovedla stavbu Victory do vítězného konce.
P.S. Já modelařím pod dozorem dvou kočiček a s papouškem žako za krkem :lol: (když jsem viděla koreláka, pomocníka. My měli korelky kdysi taky - Toníka a Zuzanku a Toník nám svého času upravil dřevěnou Santa Marii tak, že už nemá ani stěžně, ani lana. Nejradši sedával v pozorovacím koši a pracoval :) )
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 18 pro 2009, 12:30

Petule71: Moc děkuji! Pro láhve a skleničky jsou použila lípové dřevo - brousila jsem ho smirkem do potřebného tvaru, dobrůtky na stolech jsou z moduritu. Jinak se v maximální možné míře snažím používat jen papír - například svícny nebo talířky + přibudou ještě příbory a nějaké náčiní.
Monika M.: Zdravím kolegyně - modelářko! Jsem mile potěšena, že se najdou další ženy s touto zálibou. Jsem ráda, že se Ti moje papíráčky líbí . Dosud jsem netušila, jaké modely stavíš a byla jsem mile překvapena, jaké skvosty se Ti rodí pod rukama. Vskutku nádherné a perfektně propracované modely! =D> [-o< [-o< [-o< Já bych si na to netroufla, s plastem a především s natíráním dodnes bojuji a přiznám se, že jsem v tom zelenáč. Letadla jsem kdysi též zkoušela stavět, ale vyloženě jen "zkoušela" s ne zrovna ideálním výsledkem.... :( , takže jsem zůstala raději věrná papíru a modelům lodí a aut, kde se snažím zdokonalovat.
Moc Ti děkuji za přání a pochvalu modelů, budu se snažít Vicy postavit, jak nejlíp to budu umět, stavbě věnuji maximum, tak snad se povede.
P.S. JJ, stavbu mi celou dobu zpěstřuje korelák Paulie, rád se fotí a pózuje, občas přepracuje nějaký ten odstřižek, v horším případě i dílek, ale je to milý společník, mám ho skoro pořád volně puštěného a často pozoruje stabu modelu z mého ramene. Máš krásnou kočičku v avataru. Žako určitě mluví, že?

Včera jsem dokončila kormidelní kolo, zbývá už jen skříňka s kompasy a paluba navždy zakryje detaily v kajutách, které bude vidět jen po aktivaci osvětlení.
Pár nových fotek zachycujících kormidelní kolo:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris
DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno