Druhý plasťák , tak to je teda něco, vskutku úžasné, co dokážeš! Rozhodně se těším na další Tvé modely, na ty dřevěné jsem hodně zvědavá, ja si na ně zatím netroufla. Ať se Ti daří a taktéž děkuji za pochvalu modelů.
Ahoj, plachty už mám hotové kromě stěhovek, mám je dělat nebo ne, co myslíte? nevím, jestli to nezakryje velkou čast modelu. Dík za názory. Jinak mám všechny plachty 2 kosatky a závětrovky osazovat nebudu.
Ahojky, já osobně bych je tam nedávala buď vůbec nebo je udělala smotané, hodně to zakrývá lanoví, které máš nádherně udělané. Ale je to jen můj osobní názor, mi se líbí, když vynikne propracovanost lanoví. Doris
krasna lodicka. neskutocne si sa s tym vyhral, ta paluba ozaj vyzera ako drevo. ja nie som velmi fanusik plastovych plachetnic - stale vyzeraju velmi plastovo, ale toto je vynimka. neuvazoval si zacat stavat drevene lode? s tvojimi zrucnostami by iste nebol problem a netreba presvedcat plast aby sa tvaril ako drevo
Díky pánové, budu se snažit vyšetřit trochu času a loď dostavět. O dřevěných modelech jsem pochopitelně uvažoval, ale ta cena je dost mimo moje finanční možnosti; z plasťáků připadá v úvahu ještě jen Victory od Hellera, na které je i tak spousta věcí k předělání, takže by to byl poloviční scratch a za cenu Victory už se dá sehnat i něco od Caldercraftu, i když jen kocábka. Zdravím všechny loičkáře. Máros
Ahoj, po hodně dlouhé době se vracím k rozestavěnému modelu této fregaty. Začínám tahat pohyblivé lanoví a plachty, jde mi to jako psovi pastva a ani počasí na focení moc není, tak omluvte mizernou kvalitu fotek. Plachty budou natočené, tak jak je patrné z celkového obrázku (teda doufám, že to je z té mazanice poznat Do Vánoc bych to chtěl mít pod plachtami a pak už jen nějaké detaily.
Nádherná práce. Vždy rád sleduji tvé postupy. Z tvých výsledků je vidět, že jsi velmi šikovný, přesto bych ti chtěl navrhnout, úpravu některých postupů. Zkus vázat lana tak, že si je všechny uvážeš dole na uvazovací místa a pak jevytahej postupně nahoru. Při tomto postupu pak jde většinu lan uvázat jen tak nalehko. A až máš všechny lana na místě, natočíš plachty do vásledné polohy, napneš lana, a až když jseš s tím spokojen zakápneš uzlíky lepidlem a hotovo. I Zdenek Krčnář uvazuje prvni na své místa a pak tahá lana nahoru. Radek.
Plachetnice jsou můj svět, na stránkách http://www.HiSModel.com může každý svůj koráb začít stavět