Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 16 z 82 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/vlastní projekt

Příspěvekod DORIS » 25 lis 2012, 21:07

Děkuji moc! Těší mne, že má práce přináší radost dalším lidem.
Zadní kajuta je konečně uzavřena a připravena pro honosnou výzdobu. Ozdobná skříňka zakryla štěrbinu s kabeláží elektroinstalace a král s královnou zvědavě zkoumají, co je uvnitř šuplíků..... :) Ještě zvažuji, že vymodeluji hezčí madla, ty korálky jsou moc hrubé.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 lis 2012, 20:25

A začínáme zdobit.... :P Vše modeluji z moduritu pomocí špičaté pinzety, vypsané propisky a svých jemných prstů. Po vypálení v troubě ( cca 150°C) se provede nátěr zlatou barvou Testors/enamel a po hodině zasychání na topení už je možné jednotlivé díly umístit do kajuty. Některé ozdoby lepím pomocí laku a v případě úpravy je možné je snadno sundat.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 26 lis 2012, 21:28

Doris víš co mě napadlo - možná by to bylo trochu komplikovaný, ale když vidím ten vymazlenej interiér, nebylo by od věci to nějak vykoumat a zkusit to udělat tak aby ta paluba šla sundávat. . . To co předvádíš je poněkud nad mé chápání tak si myslím, že by byla docela škoda to pak definitivně zavřít pod palubu aby dovnitř bylo vidět jen okny.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 27 lis 2012, 08:00

Paryzek: Ahojky! O tom jsem už taky uvažovala a ve hře je jedině střecha nad hlavní kajutou, která by eventuelně mohla být odnímatelná. Největším problémem pro takovou úpravu je takeláž; pokud by byl model bez ní, šlo by udělat odnímatelné kde co. Ale třeba skrze palubu nad zadní kajutou vede stěžeň a jsou tam úvazná místa pro lanoví, takže ta musí být napevno. Tak trochu je to škoda, že bude dovnitř vidět jen skrz okna, ovšem realizace interiéru je pro mne zábavná práce, kterou mám ráda, tak to i takhle beru.
Každopádně děkuji za námět a těší mne, že se Ti má práce líbí!
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 27 lis 2012, 15:33

Ahoj Doris,

suhlasim s Paryzkom, škoda zakrývať take namakane =D> =D> =D> interiery. Možno by nebolo od veci urobiť model pol na pol odkryty. Z jednej strany normal, z druhej len rebra, tak aby bolo vidiet vnutro. :wink:
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 27 lis 2012, 16:08

Je mi jasný že jednoduchý by to nebylo.A asi určitě by ta střecha nešla sundávat v jednom kusem.Měl jsem spíš na mysli střechu dělenou na 2-3 odnímatelné části tak aby to mezi takeláží šlo vytáhnout ven.

Pod palubu naskládat palubníky (nevím přesně jak se ty trámy které nesou palubu jmenují) které ti to celé zpevní.A palubu na to položit složenou z několika dílů na volno.No byl to jen nápad.
A Ano, líbí moc.Nevím jestli slovo dokonalé dostatečně vystihne to co vidím. . .
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 lis 2012, 19:21

Nápady jsou to zajímavé, děkuji za inspiraci a rady přátelé, ale po dlouhém zvažování jsem nakonec usoudila, že kompletní model s takeláží bude přeci jen vhodnější realizovat uzavřený s pevnými palubami. Prohlížela jsem si rozmístění palubníků RC včetně totožných konstrukčních prvků na muzeálních modelech a pohled shora přes poměrně hustě rozmístěné palubníky by nebyl ideálním. Navíc bych pak měla trvale znehodnocené paluby, které by vykazovaly viditelný obrys výřezu. Nejvhodnější by bylo udělat přímo řez trupem, jak to má třeba Martin Houska:
http://www.martinships.com/?ship=Max-Emanuel-2
RC jsem od počátku zamýšlela postavit jako uzavřený model, kde je interiér spíše takovým "bonusem", protože mne baví se s tím piplat. :P Počítám s tím, že udělám mnoho kvalitních fotografií, než interiér uzavřu a ty zachytí veškeré detaily i zákoutí kajut.

Dnes jsem dokončila poslední okna hlavní kajuty. Bylo to docela náročné na přesnost a čistotu práce, protože jsem musela vyrobit pro každé okno vnější a vnitřní rám, mezi nimiž drží sklo (to není přilepeno kvůli čistotě provedení). Nyní se začne zkrášlovat interiér.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ronniejames » 29 lis 2012, 12:12

Ahoj Dori, pochvalná slova už dávno došla, tak jen takové obyčejné hodnocení - je to všechno neuvěřitelná krása.
A s těmi interiéry je to jednoduché - chce to malou, trvale zabudovanou interaktivní kamerku :D
(to neberte vážně, jen se připojuji k názoru, že je opravdu škoda tu vnitřní nádheru schovat.., i když chápu Doris, že chce mít model postavený jako uzavřený)
ronniejames

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 29 lis 2012, 12:30

I tak ty interiéry budou vidět přes okna, když je uvnitř osvětlení. Osvětlovat prázdné prostory by pak nemělo smysl.
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marikdecin » 29 lis 2012, 14:32

NA TOMTO MÍSTĚ BYLY KECY (níže podepsaného), KTERÉ BYLY DOST TRAPNÉ A TAK JSEM JE ODSTRANIL.
Jiří,pro cizince kteří neumějí řřř, tak Jiží
Naposledy upravil Marder dne 02 pro 2012, 19:41, celkově upraveno 1
Důvod: .
marikdecin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 30 lis 2012, 11:06

ELKAN píše:I tak ty interiéry budou vidět přes okna, když je uvnitř osvětlení. Osvětlovat prázdné prostory by pak nemělo smysl.

To je přesně ono. Takto jsem konstrukci RC zamýšlela od počátku, aby osvětlení modelu odhalilo i propracovaný interiér. Navíc je třeba vzít v úvahu ještě jeden fakt - byť se snažím interiér RC ztvárnit způsobem, aby odpovídal dobovému stylu, nemám žádné přesné podklady, jak to v reálu v kajutách RC vypadalo, tudíž to, co vidíte na fotkách, pochází primárně z mé vlastní fantazie a osobního vkusu. Nelze tedy považovat takto ztvárněný interiér za realistický a referenční, je to vyloženě pro efekt a podtržení propracovanosti a vzhledu modelu jako celku.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 01 pro 2012, 17:26

To, co bývá jen minimálně vidět, dá obvykle nejvíc práce.... :uff: O tom jsem se mohla přesvědčit při výrobě "dřevěných" rámů na šestici bočních oken hlavní kajuty. Vyráběla jsem je z úzkých pásků fólie (3 vrstvy nalepené přes sebe) a tyto rámy uzavřely a dotěsnily obvodovou hranu skel. Zbývá už jen vyrobit střechy bočních galerií a hurá na výzdobu.....Ty jednotvárné pásy modré barvy se mi takhle strohé vůbec nelíbí. [-(
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Jinak přináším i několik snímků osvětleného interiéru - foceno přes okna. Můžete posoudit, jak by to vypadalo, kdyby byly kajuty prázdné, bez obložení a nábytku:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zároveň i přes relativně malá okna je dobře vidět veškeré detaily:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 pro 2012, 17:41

Myslela jsem, že se to zde uklidní, ale to, co zde čtu v některých vláknech, je opravdu nechutné a místo potěšení a odborných rad, které mne dříve motivovaly k lepší práci, zde nacházím jen vzájemné osočování, hanlivé urážky aj. Chodila jsem zde ráda, ale po tomhle končím. Stejně nechutné hádky a vzájemné urážky mne od prezentace odradily i na CPM nebo Monaku. Své modely už dál prezentovat nebudu a pokud ano, tak jinde.
Lidská zloba a hloupost, bohužel, dokážou spolehlivě zničit vše, na čem nám záleží a co máme rádi.
Ať se Vám daří,
Doris
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 02 pro 2012, 17:55

Doris, právě proto chodím nakukovat do Tvého tématu - je to balzám na nervy. :flower:
Krásné detailní práce na modelu, perfekcionalistický přístup, velmi kultivované příspěvky a žádné urážky a osočování.
Vždy se těším na další postup v obdivuhodné stavbě. :flower:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 02 pro 2012, 19:17

DORIS píše:. . . Své modely už dál prezentovat nebudu a pokud ano, tak jinde.
Lidská zloba a hloupost, bohužel, dokážou spolehlivě zničit vše, na čem nám záleží a co máme rádi.
Ať se Vám daří,
Doris

Doris toto nám nedělej.Nenech si skazit náladu jedním nevrlým pánem.Ve tvém tématu jeho poznámku všichni jednoduše ignorovali,a že se jinde kolem toho rozhořela diskuze, která tam určitě nepatří je bohužel pravda, ale myslím, že jak to začalo, tak to snad rychle utichne.Byla by to škoda kdyby si tu skončila.Tvoje práce je inspirací pro všechny.Nedělej prosímtě ukvapené závěry a dej tomu čas.
J.Cimrman
Paryzek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 16 z 82 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno