Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

San Felipe volná stavba 1:100 uvidíme co dál

Odeslat odpověď
Příspěvků: 269 • Stránka 14 z 18 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
  • Odpovědět s citací

Re: San Felipe volná stavba 1:100

Příspěvekod Paryzek » 09 bře 2015, 21:16

Chystám druhou dělovou palubu. Na plánech i na několika modelech jsem si všiml, že se na galionové palubě nachází úvazník. Ke kterému ovšem není žádné lano. Neví někdo k čemu to tam je? Na některých jiných modelech to není. . .
dotaz.jpg

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 09 bře 2015, 21:33

Asi se zase bude jednat o nějaký nesmysl, protože na plánech Amati a plánech od Vincenzo Lusciho nic takového není.
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 09 bře 2015, 21:56

No, tohle je Mantua, jiný plány nemám. Oni existují na tuhle loď i od Lusciho?
Mimochodem, ty plány od Amati, daj se někde sehnat? (teda spíš myslím stáhnout kopii, domlouvat se anglicky na poslání odkusi z tramtárie bohužel nejsem jazykově vybaven a google translator obvykle vymýšlí novej jazyk)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 11 bře 2015, 22:34

Oboje plány jsem si před několika lety koupil, protože jsem chtěl San Felipe stavět.
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 12 bře 2015, 15:38

Bylo by možné ty plány od Amati nafotit a fotky někam uložit (nejlíp asi ulozto.cz) ke stažení abych omrknul v jaký jsou jsou kvalitě? (nemyslím kopírovat, jen jakési náhledy)popřípadě na prodej by nebyly?
J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 16 bře 2015, 19:05

Tal jsem si teď docela solidně nahnojil . . .ehm přidělal práci :x
Začal jsem jak bylo v plánu s druhou palubou. A rozhodl jsem se zkusit si to jako jakousi generálku před hlavní palubou. To znamená zužování planěk, hákování, imitace těsnění mezi plaňkama. . .Akorát dělení jsem neřešil, bo to opravdu z větší části nebude vidět. Daří se, ale je to piplačka. Abych aspoň trochu udržel to měřítko, jsou plaňky 4mm široký lišty z olše. Nezvolil jsem asi úplně nejlepší papír mezi ně. Ale nevypadá to nejhůř, tak to zatím nechám, ale na hlavní palubu budu muste dát jinej. (problém je v tom, že se rozvrstvuje, použil jsem klasickej 80gr černej, ale není to ono)
Fotografie-0009b.jpg

Fotografie-0008b.jpg

J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 16 bře 2015, 20:18

Za mě hodně zdařilé provedení! Mimochodem, když tak koukám na to husté žebrování a propracovaný interiér - zkoušel jsi ten model zvážit? Docela by mne zajímalo, jak je těžký. :wink:
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 17 bře 2015, 09:57

Ten černý papír mezi fošnama se mi začíná čím dál víc líbit....vypadá to suprově.
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 19 bře 2015, 18:25

Doris, sem rád že se ti to líbí, byť o nějakém interiéru asi nemůže být zatím řeč. Co se týká váhy, budeš se divit, ale je to docela lehké. Nemám doma nějakou přenější váhu, jen takovou obyčejnou co se na ni stoupá. Do kuchyňské to nedostanu. Když na ni model dám, ukáže to okolo kila.
Elkan, jo jo, taky se mi to tak líbí, jen to chce možná použít jinej papír. Koupil jsem u nás v obchodě tohle: http://www.papirnictvipavlik.cz/kancela ... 0-listech/ a nebyla to moc dobrá volba. I když problém možná mohl také být v samotném nalepení na boky plaňek a rozjelo se to při rozřezávání jednotlivých plaňěk. Bude to chtít ten postup doladit a nebo zkusit jinej papír. No, uvidím až bude paluba hotová celá.
Co se týká stavby. Tak zatím jen info. Jde to pomalu, Pasování hákovaných konců lišt je trochu piplačka.
Fotografie-0018b.jpg
Fotografie-0017b.jpg

J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 19 bře 2015, 21:50

Hmm,tak při tom počtu žeber a množství materiálu jsem tipovala mnohem větší hmotnost. :o Každopádně vypadá to čím dál líp, vedeš si znamenitě! =D> =D>
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 20 bře 2015, 16:31

No, je fakt, že na pohled to vypadá těžší, ale skutečnost je taková, že to opravdu zatím mnoho neváží. Ono to dřevo je velmi dobře suché. Sice jsem část materiálu získal z vyřazených palet, ale vzhledem k množství, ze kterého jsem mohl vybírat, jsem si vybral opravdu to nejlepší možné dřevo. Žebra mají okolo 5x8 mm, první vrstva obšívky je z 2mm smrkových plaňek a na tom je 0,6mm hrušková dýha. . . ačkoliv to tak možná nevypadá, toho materiálu na tom moc není. a i přes to je to docela slušně pevné. Prostě dřevo no.
J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 29 bře 2015, 19:09

Tak jsem dodělal druhou palubu, teda zatím opravdu jen palubu. Ještě na tom bude něco broušení, základ je hotovej.

Fotografie-0024.jpg

Fotografie-0026.jpg

Fotografie-0027.jpg

Fotografie-0032.jpg

No, jak se to povedlo. . .není to špatné. Ale přecijenom sem to měl asi udělat jinak.
Měl jsem lépe přebrat materiál. Těch pár tmavších lišt v tom působí trochu víc rušivě než jsem si myslel.
Po technologický stránce to taky asi není to pravý ořechový. Začal jsem nejprve pruhem 8 lišt uprostřed, a potom to doplňoval od boků. . .což v celkovém součtu způsobilo, že to na středu vypadá trochu divně. No do budoucna vím, že to mám udělat jinak. Z týhle paluby bude naštěstí stejně vidět jen kousek na přídi, takže mě to až tak netíží, ale další paluba už bude z větší části na očích, takže to budu muset udělat trochu jinak A snad lépe. . .

(mimochodem, jak jsem psal vejš, nebude to vidět, tudíž jsem nijak neřešil dělení plaňěk, délky jsou takříkajíc jen podle potřeby, mít tak dlouhej kus dřeva, asi bych je rovnou udělal v jednom kuse.)
J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 17 dub 2015, 19:42

Ahoj Paryzku, tak co letos, neplánuješ sraz? Loni si myslím uvažoval o účasti...
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 02 kvě 2015, 16:19

No, pár dní jsem se tu neukázal(nepřihlásil) a ačkoliv forum sleduju sem ten dostaz přehlédl.
Takže k dotazu, ano, minule jsem uvažoval o účasti, stejně jako tentokrát, ale nějak mi to nevychází časově. Takže ačkoliv bych se rád zůčastnil, asi z toho nic nebude(vlastně teď je stejně po. . .) Pokusím se dostat aspoň do Hradce na tu výstavu/soutěž. Ale v pátek osmého musím odjet k rodičům, takže snad až v sobotu.

Nehledě na to, že mi přijde Praha přecijen trochu z ruky na to si tam "jen" zajet posedět, kdyby dopadla ta chata, bylo by to asi lepší. (nic proti Praze, ale já dost nerad cestuju. . . )
J.Cimrman
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 02 kvě 2015, 17:22

Ty brďo, ta paluba je perfiš ... =D> =D> =D> [-o< [-o< [-o<
bonaventura

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 269 • Stránka 14 z 18 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno