Jsem také toho názoru, rozhodně frézku! Ta bruska se nechá koupit " za pár kaček" i s tím hadicovým nástavcem. Já mám celou sadu v kufříku a stála asi 1200Kč. Sice to není Proxxon ale plně mi stačí. Ta frézka je dle mého naprosto přesná, nastavíš výšku přesně. To na tom stojanu nedocílíš.
Rozestavěno: Santisima Trinidad Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Zdravím, Předně přeji všem krásné vánoční svátky. Chtěl bych se vrátit k vaší diskuzi k nářadí Proxxon. Mám dobrou zkušenost, a vše co mám od Proxxonu (stojan,křížový stůl, 2 bruzky 60 a 100W)jsem si pořídil na eBay v Německy. I nové věci jsou tam levnější. A občas i mírně použité (jak jsem koupil já) se dají koupit za výbornou cenu. Radek
Plachetnice jsou můj svět, na stránkách http://www.HiSModel.com může každý svůj koráb začít stavět
Ahoj Radku. No, já to nářadí už mám většinou pokoupený. Jako dvorního dodavatele jsem zvolil českou firmu http://www.nakol.cz/mikronaradi-proxxon takže mi postupně doma přistála frézka, soustruh, pila a něco doplňků. V současnosti to sice leží pod stolem, protože zkouším něco z papíru. Ale brzy hodlám ve Filipovi pokračovat. (zatím jsem žádnou prezentaci modelu na forum nedával, až bude co ukázat, tak to sem dám, tragický začátek stavby San Felipe bych nerad opakoval Tak aspoň malá ukázka že se neflákám )
Paluba
Rozpracovanej trup
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. J.Cimrman . . . já se s tím nějak poperu . . .
Tak jsem po delší době doklohnil to kormidlo. Teď mě čekají závěsy. . . Stejně ale přemýšlím o tom, to ještě jednou předělat. . . ty "nýty" mohli být přecijen trochu lépe umístěné, nějak se mi to nepozdává.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. J.Cimrman . . . já se s tím nějak poperu . . .
Nelíbyli se mi hřeby v barvě kovu, zkoušel jsem to kování vyrobit celé černé, ale to mi zas připadlo jak pěst na oko, tak jsem nakonec zvolil kování v opatinované mosazi a hřeby jsem přebarvil starobronzem. Kování je zalakováno matným lakem a celé kormidlo pak napuštěno voskem. Takže hurá na závěsy na trup. . .
Dík za ohlasy. Voskovat samozřejmě budu celej trup. Část trupu už je hotová, někdy to přefotím za deního světla, A protože jsem chtěl úpravu tý části pod vodou dokončit, vykysnul jsem (s přestávkou) na dost dlouho na tom kormidle. . .
Moc se mi nelíbí ten druhej závěs zvrchu, ale opravdu se to tam nepodařilo napasovat tak, aby byl delší. Holt, daň za měřítko. Při 1:100 si člověk moc vyskakovat nemůže. Každopádně práce s kovem mi fakt moc nejde. Tohle je celkem ucházející, ale k dokonalosti to má ještě docela dost. . .Ale jsem spokojenej, líp bych to zatím asi nedal.