Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Royal Caroline

Odeslat odpověď
Příspěvků: 556 • Stránka 12 z 38 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38
  • Odpovědět s citací

Re: Royal Caroline

Příspěvekod DORIS » 20 čer 2013, 10:12

Výborné provedení!! Holt, šikovné ruce a kvalitní náčiní dokážou vytvořit opravdu hodně krásně věcičky. [-o< [-o<
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 20 čer 2013, 10:33

Dotaz
Na úpravu konců osiček jsem použil vyrobenou frézku

Ta frézka je vyrobená jak a z čeho?
Na ty kolíčky jsem to viděl vyrábět z injekční jehly, tohle je předpokládám z nějaké trubičky že.
Fakt super nápady a provedení.Spousta inspirace.Jsem rád že to mohu aspoň sledovat když teď sám na modelařinu nemám skoro vůbec čas.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 21 čer 2013, 06:23

Tedááá [-o< [-o< moc pěkná práce! Nepřestávám u tebe žasnout, co všechno dokážeš vykoumat a vyrobit. =D> =D>
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 21 čer 2013, 08:13

Díky za ohlasy, jsem rád, že se vám moje práce líbí. Musím se ale přiznat, že většina nápadů není z mé hlavy :( .Posílám pár dalších foto, tentokrát z výroby bočnic. Tvarování je provedeno frézkou, pro vrtání jsem si vytvořil celou řadu jednoduchých pozičních přípravků, které práci zjednoduší.
Ještě odpověď Paryzkovi: Frézka na osičky je vyrobena z mosazné kulatiny (je možné ji vyrobit i oceli, potom bude mít podstatně delší životnost, ale výroba bude pracnější) - pro tyto účely je to dostačující. Do středu se vyvrtá otvor (průměr osičky) a potom se kulatina zbrousí podle obrázku Berbarda Frölicha. Funguje to docela dobře, viděl jsem u některých ruských modelářů používat podobný postup pro výrobu kulatin na ráhna.
Ty kolíčky jsou skutečně zhotoveny pomocí jehly do injekční stříkačky, podle průměru jehly se dají vyrobit kolíčky různých průměrů, tyto jsou vyrobeny jehlou o průměru 0,8 mm (vnitřní průměr je 0,55mm), zkoušel jsem i jehlu 0,7 mm (kolíčky o průměru 0,45 mm), ale to už se jehla příliš ucpávala, takže jsem to vzdal. Ale i průměr 0,55 mm je docely solidní výsledek.
Nyní už slíbené obrázky:
Přílohy
RC_168.jpg
RC_169.jpg
RC_170.jpg
RC_171.jpg
RC_172.jpg
RC_173.jpg
RC_174.jpg
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 21 čer 2013, 08:32

Co dodat? Prostě nádhera [-o< [-o< Kdy zahájíš sériovou komerční výrobu? :D
Ty bočnice si frézoval jako celek a pak rozřezal? ( Tak to budu asi dělat já) Nebo už si je měl nařezané a dal k sobě,stáhl a frézoval?
Mě toho čeká 28ks (bohužel teď toho času je tak málo :cry: ) Ale kladky, očka a háky už mám od Radka doma!
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 22 čer 2013, 07:54

Bočnice jsou zhotoveny z jednotlivých lišt, lze to samozřejmě zhotovit z bloku a potom rozřezat na jednotlivé lišty, ale metoda kterou jsem použil má výhodu v tom, že jednotlivé bočnice mají konstatní tloušťku a lepší povrchovou stukturu, než kterou je možno dosáhnout rozřezáním a následným broušením. Lišty se musí samozřejmě oblepit pomocnými lištami, které drží celý blok pohromadě, ale to zas není až tak moc velká práce.
Lafety jsou konečně hotovy, zbývá ještě dokončit příchytky pro hlavně a celé to zkompletovat.
Přílohy
RC_175.jpg
RC_176.jpg
RC_177.jpg
RC_178.jpg
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 22 čer 2013, 08:24

Lafety vypadají parádně! Necháš je v přírodní barvě? Asi by měly být červenodnědý, ale tohle by bylo škoda zakrýt barvou.... :-k
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 22 čer 2013, 08:44

Opravdu paráda. [-o< =D> Mne se taky víc líbí přírodní dřevo. ;-I
Přiznám se, že se chystám obnovit stavbu RW, ale oproti Karolíně ho budu dělat dál v přírodních barvách dřeva. Mnoho modelářů takto modely plachetnic staví (včetně profesionálů) a já bych to chtěla taky jednou zkusit.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 22 čer 2013, 19:59

Tak to vypadá moc dobře, nádherná práce =D> =D>
Já ty lafety budu natírat červenou barvou, tak myslím, že použiji ten druhý postup.
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 24 čer 2013, 16:46

Ty lafety jsou super, byla by škoda to zalejt barvou, ale na druhou stranu, tvůj model ;-I takže se nechám překvapit jak to dopadne.
edit: když si to tak prohlížím, ty lafety nebudou barvený :-D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 24 čer 2013, 16:59

Páni, to budou ale kanóny :D :D taky se přikloním k názorům ostatních ,že by bylo lepší to nechat ve dřevě
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 24 čer 2013, 21:34

Původně jsem plánoval natřít lafety na červeno, ale postupně u mě převládl stejný názor, že by bylo škoda je barvit.
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hu-pa » 25 čer 2013, 21:20

Jenom zírám. Ta práce navíc se určitě vyplatila, ty původní lafety ze stavebnice proti těmto jistě vypadají o mnoho set procent hůř.
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
hu-pa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 29 čer 2013, 08:11

hu-pa píše:Jenom zírám. Ta práce navíc se určitě vyplatila, ty původní lafety ze stavebnice proti těmto jistě vypadají o mnoho set procent hůř.

Máš pravdu, jsem rád, že jsem si s tím dal takovou práci, výsledek je mnohem lepší.

Na zkompletování děl zbývalo dodělat ještě mosazné kování pro připevnění hlavní na lafety. Na jejich výrobu jsem si zhotovil malý přípravek, ve kterém se provádí jak tvarování, tak vrtání otvorů. Kování bude připevněno k lafetám hřebíčky - je to poněkud zjednodušení oproti nákresům, ale ty lafety jsou už tak dost titěrný.
Přílohy
RC_179.jpg
RC_180.jpg
RC_181.jpg
RC_182.jpg
RC_183.jpg
RC_184.jpg
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 03 črc 2013, 09:52

Děla jsou prozatím hotová, chybí dodělat lana, ale dám si chviličku pokoj a s chutí do něčeho jiného. Vyrobil jsem úvazníkové lavky na boky, musel jsem je udělat trochu širší, než by měly být (dohnaly mě nedostatky z minulých fází stavby, konkrétně přiliš "vystouplé" zabradlí dovnitř trupu). Lanové kolíky - původně jsem myslel, že poněkud upravím kolíky ze stavebnice, ale protože jich je stejně málo, pustil jsem se do výroby vlastních. Jsou sice o něco větší, než by měly být, ale myslím, že na první pokus to není zase až tak špatné.
Přílohy
RC_185.jpg
RC_186.jpg
RC_187.jpg
RC_188.jpg
Rozdíl mezi "homemade" a ze stavebnice
RC_189.jpg
marsalv

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 556 • Stránka 12 z 38 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno