Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 12 z 82 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/vlastní projekt

Příspěvekod DORIS » 14 říj 2012, 19:31

Královna Karolína se již spokojeně prochází po palubě RC a prohlíží si jachtu. Protože to bude dlouhá plavba, zvolila jsem pro ni jezdecké šaty, jak výše doporučuje Kpt.KL. Půvabná královna je zatím trochu smutná a osamělá, ale brzy už bude ve společnosti svého chotě, krále Jiřího II.
queen-caroline-queen-consort-of-george-ii.jpg

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 15 říj 2012, 18:08

Dnes jsem se pokusila vymodelovat postavičku krále Jiřího II. V tomto okamžiku už jen čeká na malování, jinak je kompletní. Přikládám ještě pár fotek, jak je velká postavička královny a jak vypadá za přirozeného osvětlení.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 15 říj 2012, 18:10

Moc pěkné! :)
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 15 říj 2012, 22:12

Děkuji za pochvalu! Tohle modelaření mne hodně baví, i když by to chtělo ještě větší měřítko (ideálně 1/20), aby bylo možné dosáhnout lepšího výsledku v sochaření. Takhle jsou postavičky vysoké jen cca 4 cm.
Dnes jsem dokončila figurku krále Jiřího II.,
1740.george_ii__1.jpg

tak už královně nebude na palubě tak smutno. :) Za denního světla ještě vylepším barvy a některé detaily - je třeba trochu upravit chybné proporce. #-o
Postupovala jsem dle tohoto obrázku:
http://modelforum.cz/download/file.php? ... &mode=view

A tak to nyní vypadá na palubě RC :) :

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

A ještě fotky za denního světla po nepatrném vylepšení detailů a barev:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 17 říj 2012, 15:26

Modelování figurek mne čím dál víc baví, tak jsem se pustila do dalších dvou osobností - admirála a kapitána. Tyto figurky už tvořím dle skutečných lidí, které znám osobně - u jedné z postaviček mi bude vzorem manžel:
10388_1886_11.jpg

Tak jsem zvědavá, zda mne pak neprotáhne pod kýlem, až se na RC uvidí. Prý mu nemám dělat ty barokní kudrliny...... :D
Jinak manžel si dělal legraci a přemístil postavičky na příď RC - asi inspirace z Titanicu.....
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Nyní, když konečně vysvitlo sluníčko, jsem ještě udělala pár úprav a vylepšila detaily tváří. Holt, stále je co zlepšovat a zdokonalovat.
Naposledy upravil DORIS dne 17 říj 2012, 15:32, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 17 říj 2012, 15:29

Postavičky jsou nádherný! =D> =D> =D> Mě by to taky bavilo, kdybych měl takový nadání. Tohle jde mimo mě....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 18 říj 2012, 15:14

Elkan: Srdečně děkuji za pochvalu, těší mne, že se Ti má práce líbí. Mám stále co zlepšovat, ale ten maraton sochaření na Sovereignu mne dost vycvičil a nyní už +- vím jak na to. :)
Royal Caroline už má svého kapitána; tuto váženou a zodpovědnou roli dostal můj manžel, tak snad neskončíme někde na útesu.... :-D Prý sám sebe poznal a pod kýlem tedy protažena nebudu.... :uff:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Na RC bude stát pravděpodobně na střeše hlavní kajuty, kde se bude levou rukou opírat o zábradlí a bude pozorovat dění na středolodí. Oděv jsem realizovala dle tohoto dobového obrazu:
http://modelforum.cz/download/file.php? ... &mode=view
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marikdecin » 18 říj 2012, 15:33

Ahoj Doris,
proslýchá se,že tě lanařejí figurkáři. :grin: Nedej se ! [-X Jiří
marikdecin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ronniejames » 18 říj 2012, 19:32

Ahoj Dori, to je fakt nádhera, už u erbu jsem jen nevěřícně zíral, ale ty figurky - fakt krása!!!!!
Přeju, ať se Ti i nadále daří a ať Tě modelaření pořád takhle baví.
ronniejames

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 19 říj 2012, 07:46

Ahojte Jirko a Oto!
K figurkářům se chodím nyní hodně často inspirovat, abych svou práci mohla zlepšit. Malování postaviček je docela fuška. A zlanařit se určitě nenechám, neboj, pro mne jsou srdcovkou hlavně lodičky a auta...... 8)

Děkuji za milé přání, Oto, a také, že jsi mne poctil svou návštěvou. JJ, vidět to všechno naživo, je zcela jiný zážitek, než jen prohlížení fotek na monitoru. :wink: Ovšem makrorežim focení je někdy na zabití, zejména když odhalí i sebemenší neplechy....
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza čižule » 19 říj 2012, 19:46

Figurky se Vám mimořádně daří, je potěšením pro oko a duši Vaši práci sledovat, a mohu říci, že na tu nádheru hledím(spíše čumím) tak jako ten lev s jednorožcem
[-o< [-o< [-o<
Těším se na další díl
Přílohy
20121014202507-177984-full.jpg
Honza
-------------
Per aspera ad astra...
Je lepší mířit ke hvězdám a minout, než zamířit do kupy hnoje a trefit se.
honza čižule

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 říj 2012, 08:32

Velice Vám děkuji za ocenění mé práce, Honzo, je to pro mne opravdu pocta. [-o<
Na palubě RC je už další figurka, tentokrát jsem vymodelovala jednoho z důstojníků, který bude společně s kapitánem dohlížet na řádný průběh plavby. Společně budou stát na střeše hlavní kajuty u zábradlí. I tato postavička dostala tvář jednoho z mých blízkých přátel, který stejně jako já miluje lodě.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Nyní budu na přání manžela modelovat svou vlastní postavičku, abychom byli na RC spolu. Akorát pirátského papouška, který mi sedí na rameni, asi vynechám..... :D

Moje maličkost.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marikdecin » 20 říj 2012, 19:01

Zdravím Doris,
již z dálky jsem se poznal.Hladce oholen,dobře naladěn,nebezpečně krásný. :D
Akorát se ti musím vyhýbat,protože ze mne táhne rum jak ze sudu,tak si mne drž dál od těla.
Mnoho úspěchů v další práci.Jiří. \:D/
marikdecin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 23 říj 2012, 16:05

Ahoj Jirko, děkuji za přání a věřím, že se Ti bude na RC líbit.
Na palubě bylo asi dost veselo, jak tak koukám....., zase budu jediná střízlivá..... No, jdu se na Vás podívat, co tam pácháte. :D

A ještě jsem si s sebou vzala kámoše :) :
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Oděvy +- vycházejí z dobových portrétů; u své figurky ještě vymodeluji klobouk, který budu držet v ruce podobně, jako je tomu na přiloženém obrázku.
portrait-of-lucy-pelham-holles-countess-of-lincoln-d-1736-three-quarter-length-in-riding-habit-in-a-landscape1.jpg
portrait-of-lucy-pelham-holles-countess-of-lincoln-d-1736-three-quarter-length-in-riding-habit-in-a-landscape1.jpg (42.86 KiB) Zobrazeno 4613 krát

No marné, je silný vítr a pořád mi ho sundával z hlavy.....
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ronniejames » 25 říj 2012, 20:07

Ahoj Dori, já už nevím, kde hledat další slova, vyjadřující nadšení..., tak se prostě budu úplně obyčejně opakovat - je to prostě nádhera, co Ti vzniká pod rukama. Tak ať se Ti pořád takhle daří a ať z toho máš pořád takovou radost.
Ota.
ronniejames

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 12 z 82 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno