Pěkně jedeš, ty lafety jsou super a na nová kolečka jsem zvědavá. Já na jejich výrobu raději ani nepomyslím, páč mi většina odstřelí a pak je taky hledám všude možně po zemi....
Právě že postupuju pomalu Pár koleček ztratím a pak tu jsou nějaký zmetky, protože trefit se vrtákem doprostřed kolečka z tak tvrdýho dřeva, aby neustřelil, to nejde ve všech případech. Ale už to dostávám do ruky. Prozatím dvě řádně naaranžovaný předběžný verze. Chybí ještě nějaké kování. To, co tam je, jsou brynýrovaná očka pomocí Excaliburu. Na přední z nich přijde ještě větší kroužek pro hlavní lano a pak tu bude ještě kování přidržující dělo. To budu muset ze stran přibrousit a pak na něj pustím základovku, barvu a matný lak. Tolik k teorii budoucnosti
PS. jo a ještě taky provrtat osy a zajistit kola párátkama, to bude taky švanda
Lafety viz předchozí stránka. Boky pomocí natištěného mustru a pak je hrubě opracuju na frézce a na ní taky pomocí kotouče řežu kolečka. Ostatní je na koleně (teda na podložce) pomocí nože, pilníků, jehel, párátek, vrtáčků, pinzety, kleští a dalších nezbytností
Dnes bylo na řadě barvení děl. Nejdříve jsem jim trošku přistřihnul čepy, aby nepřesahovaly lafety, pak šla do benzinu na odmaštění, pak jsem je nastříkal základovkou pro kov a nakonec barvou (mix Tamyia Flat Black a Metal Grey). Výsledek je matně černé dělo s třpytem (na fotkách se třpytí víc, bylo to přímo pod lampou). Ještě na to asi půjde ještě vrstva matného laku, ať to něco vydrží.
Kování na lafetách předělám, to černění nic nevydrží, tak použiju už očka s patinou od Radka. Měla by být navíc i menší, takže i víc odpovídat měřítku.
Taky se mi to líbí jinak nechci být úplně hnidopich, ale zkoušel si naznačit dělení prken na lafetě? Sice to nebude na první pohled nějak výrazně vidět, ale i tak si myslím, že k takové lodi by to mohlo být dobré