Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Black Pearl 1:50 ?? dřevěná - od šikmooček

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Black Pearl 1:50 ?? dřevěná - od šikmooček

Příspěvekod MAT » 21 lis 2013, 12:07

No tak jsem dokončil lepení žeber a snad to vyšlo i docela rovně.

DSCF4974.JPG
DSCF4972.JPG

A o víkendu jsem se pustil do té stěny s dveřmi do zadních kajut. Alespoň přibližně jsem si to podle obrázku z filmu rozměřil a rozpočítal a vyrobil šablonu

zadní dveře.jpg
DSCF4941.JPG

podle ní pak vyřízl okna a dveře do příslušného žebra, a pomocí různých "lištiček a trámků" nařezaných z dýhy se pokusil co nejlépe napodobit originál z filmu

DSCF4940.JPG
DSCF4957.JPG
DSCF4965.JPG
DSCF4966.JPG
DSCF4971.JPG

Sice žádnej zázrak, i v tomhle měřítku je to dooost piplačka, ale ono to k té "ošoupané" pirátsaké lodi docela půjde - chtěl bych aby vypadala hodně nepořádně a zašle. Je ale pravda, že na modely co zde prezentují ostatní, bych asi musel v přesnosti a detailech hoooodně přidat :evil: a možná by to byl problém :grin:

DSCF4972.JPG

Jelikož jsem se ještě nerozhodl, jestli bude model unitř osvícen, a protože chci mít dveře pootevřené, vyřizl jsem preventivně ještě v žebrech kus materiálu, aby případně bylo vidět světlo.
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 21 lis 2013, 12:20

A jelikož mne čínské "sošky" opravdu nenadchly

Sošky.jpg

Tak hledám něco lepšího. Možná půjdou použít sošky, které by měly být nalepeny na stojánku k Černé Perlé od Zvezdy. Jsou sice plastové, ale o několik řádů hezčí a propracovanější. dokonce i rozměrově jsou více podobné filmovému modelu. Uvidíme, až dodělám prodloužení zadní záštitné paluby aby více přečnívala nad vchodem / jako ve filmu/ a k soškám přidělám podstavce a římsy držíci palubu.

DSCF4966.JPG

Tady je docela dobře vidět přesah zadní paluby

P1010942.JPG

na rozdíl od stavebnice

14.jpg

MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 21 lis 2013, 17:38

no to rejžožrouti teda pěkně odflákly!!! :evil: :evil: :twisted:
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 22 lis 2013, 19:01

Tak já si myslím Mate, že ty dveře jsou supr!!! ;-I Máš výborný začátek stavby, tak mnoho zdaru a pevné nervy :-D v boji se dřevem..... 8-8
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 26 lis 2013, 16:42

No dveře samotný se docela povedly - fakt se mi líbí, když se to mázne tím grafitem - to dřevo dosta takovej fantastickej nádech !! Bohužel jakýmkoli dalším natřením už to není ono. Docela vážně přemýšlím, že bych to nechal nenatřené, ikdyž to asi bude špinit - ale namá na to co kdo sahat !!

dveře.JPG

No ale s detailním provedením ostatního na té zadní stěně se nemohu se zdejšími "kouzelníky" srovnávat. Fakt klika, že u tý vošoupaný pirátský lodi na nějaké nepřesnosti tak moc nesejde. Ono by to asi taky chtělo trošku jiné podmínky, a "strojní" vybyvení, než to dělat růčo na koleně na konferenčním stolku v obýváku !! Ale ze zkušenosti vím, že se spousta detailů v celku ztratí. Navíc zrovna tahle loď má být přesně taková - rozvrzaná, ošoupaná a potlučená :grin:

Začal jsem pomalu upravovat tu zadní palubu, aby tvořila ten pěkný skoro půlkruhový přesah jako ve filmu

přesah.JPG

Takže jsem musel dotvořit nejen spodní obloukovou římsičku na kterou přijdou sloupky zábradlí, ale i vrchní madlo tohoto zábradlí

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Taky jsem konečně dorozplánoval / strašný slovo !! / co jak budu dělat a co budu ještě potřebovat a udělal jednu objednávku u Radka a až se trošku finančně zmátořím, tak mne čeká ještě jedna u p. Duška :evil:

No a abych se nenudil, tak u toho šiju zbytek plachet pro tu plastovou Perlu :grin:
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 26 lis 2013, 16:51

No ty teda jedeš, to chceš mít hotovou loď do vánoc? :-D
Ten grafit na perle bude parádní, když to má mít takovou matnou černou.....tak hodně zdaru při úpravách stavebnice.
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bismarck1941 » 05 pro 2013, 18:49

Tak se snad taky povede dneska jsme byli u syna na Mikuláši a slovo dalo slovo,zaregistroval se na e-bayi,paypal má a tak mi to objednal tak uvidím jak to dopadne. Bylo by to super pokud vše vyjde. Hledal jsem ji i jinde,ale ten e-bay je asi nejschůdnější,samozřejmě pro lingvisty. Možná budou super vánoce. :D :D
Bismarck1941

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 06 pro 2013, 07:45

Tak držím palce, aby to Ježíšek někde sehnal :grin: - alespoň pak na to budeme dva.
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 06 pro 2013, 17:02

Teda pánové vy jste mne tak zblbli, že sem právě taky objednal balíček od ježíška!! Bude to můj první model ze dřeva, v plastových lodích budu dál pokračovat, ale chci vyzkoušet ten grafit :grin:
Neobjednal sem teda hned Černou perlu, na začátek dám něco jednoduššího, abych vyzkoušel, jestli mne to se dřevem bude bavit tak jako vás..... :-D Takže vám dávám náskok...

Jinak tleskám a obdivuju tvou práci Mate. [-o<
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 06 pro 2013, 23:58

Pro Vit: Myslim, že až okusíš dřevo, propadneš jeho kouzlu....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 09 pro 2013, 13:59

Jo, dřevo je dřevo ..!!!! / jen to nesmí být přítelkyně v posteli :grin: /.
Zatím teda plaňkuju, plaňkuju a plaňkuju. Ještě štěstí, že horní část trupu přijde ještě jednou přeplaňkovat dýhovýma lištičkama, a ještě větší štěstí, že spodek, pod čarou ponoru zase napatinuju jako porostlý dno lodi, co byla dlouho v moři. Takže to ještě půjde po přeplaňkování a přebroušení překytovat a zase přebrousit a to tolikrát, až se mi to bude líbit :evil: - to znám a umím - to je na autech pořád, po jakýmkoli ťukanci a karosářské opravě. Jinak nevím, nevím :grin: Jo, jo každý začátek je těžký :D
No zase takovej děs to není, ale jelikož jsem od začátku věděl, že je to jen spodní vrstva, tak jsem to zase tak moc detailně neřešil. Jak se dostanu domů někdy za světla, zase něco nafotím.
Jinak se mi pro tvarování těch balsových lišt za studena docela osvědčily tyhle "kleště"
http://www.modelylodi.inshop.cz/naradi/ ... ItemIdx=65
jednoduché a fungujou.
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 12 pro 2013, 10:36

Tak mám zhruba naplaňkovaný trup - spodní vrstvu, teď bych to mohl v práci možná dokytovat a dobrousit na čisto

Udělal jsem pár fotek - s bleskem - za světla se domu dostanu asi až na jaře :-D
Vyfotil jsem Vám i pracovní koutek, kde to vše tvořím :grin:

01 Pracovní koutek.JPG

A pár foteček v různých stádiích plaňkování

02.JPG
03.JPG
04.JPG
05.JPG
06.JPG
07.JPG
08.JPG
09.JPG
10.JPG

MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 12 pro 2013, 10:57

Mate poslyš, ty jedeš jak fretka :D
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 12 pro 2013, 12:21

Moc hezky ti to přibejvá! No já mám podmínky skoro stejný jako ty, akorát mám pod stolem v obýváku koberec s vysokým vláknem, a to je pak peklo, když mi něco malýho upadne.....většinou to už nenajdu. :evil:
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 12 pro 2013, 12:27

No prostě každej den večer místo "chytrých" pořadů pro debily v TV přilepím žebro, pak pár plaňek a ono to přibývá :-D

Ono to není tak vidět, ale ten koberec, co tam mám já, sice nemá dlouhej vlas, ale je to samá "smyčka", navíc takovej černo-šedo-bílej melír, takže na tom není vidět NIC !!!
:evil: ani s brejlema, ani bez nich !! Akorát, když se pak luxuje, tak jak to v hadici dělá "cink", "cink" tak lze přibližně zpočítat, kolik věcí je nenávratně v pr...i !! :grin:
MAT

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno