Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS BELLONA - remake / Shipyard /1:96

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HMS BELLONA - remake / Shipyard /1:96

Příspěvekod Jan Kotas » 26 říj 2011, 09:26

opět fantastická práce Doris.... =D>
Honza
Jan Kotas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 27 říj 2011, 09:39

Děkuji moc, Honzo!
Renovace pravoboku je těsně před dokončením, nově namalovaná výzdoba byla největší piplačkou, napasování na původní díly bylo vzhledem k nedostatku místa za úponami zkouškou trpělivosti. Tak ještě tohle zvládnout na levoboku.... :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hu-pa » 27 říj 2011, 17:45

Neuvěřitelné, předělávat to co už je na vysoké úrovni, klobouk dolů. Ikdyž uznávám, že oproti SOS ti Bellona musí připadat aspoň o dvě třídy horší.Obdivuji, že při předělávání trupu model nedoznal žádné úhony, já už bych to měl očesané jak vánoční stromek
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
hu-pa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 říj 2011, 12:51

hu-pa: Děkuju za Tvá slova, těší mne, že se Ti má práce líbí! Ony ty předělávky na SoS měly něco do sebe, i když to občas trochu bolelo... Získané zkušenosti mohu nyní plně využít u přestavby Bellony, aby byla hezčí a navíc i provedením více odpovídala realitě. Výzdobu jsem chtěla udělat původně plastickou a zlacenou, v reálu však byla malovaná (krom zádi), takže se držím předlohy. Pravobok je těsně před dokončením, levobok je odstrojen, avšak brzy bude vypadat podobně jako pravá strana.
Oproti SoS je to samozřejmě jednodušší model, ale hodně se mi líbí a zaslouží si kvalitnější zpracování.
Bellona bude vystavena společně s Cleo, obě plachetnice budou spolu ladit a vypadá to, že skoro celá výstavní místnost bude díky rozrůstající se flotile patřit v budoucnu jen plachetnicím.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Naposledy upravil DORIS dne 28 říj 2011, 21:08, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 28 říj 2011, 17:31

Čo k tomu dodať ?

držím palec. Ja, po dokončení Wasy založím nové vlákno a pustím sa do Soleil Royal. Dúfam , že to zmáknem aspoň z polovice , tak, ako Ty svoje modely. =D> =D> =D>
Nech sa darí....
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 29 říj 2011, 12:24

Bonaventura: Velice děkuji za přání! Také Ti přeji mnoho zdaru při stavbě SL. Věřím, že to zvládneš parádně, když jsem viděla, co jsi dokázal udělat s Vasou. =D> [-o< Těším se na Tvé dílo! 8)

A jedeme dál

Fáze 2 - Renovace výzdoby

Levobok je již opraven a nyní ho zkrášlí nově namalovaná výzdoba.

Vycházela jsem z původní verze od Shipyardu, ale výzdobu jsem komplet přemalovala akrylátovými barvami od Tamiye.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Pohrála jsem si s přechody barev a ztvárnila vše tak, aby výzdoba působila plasticky a byla výraznější. Na níže vložených fotkách je původní potisk ala Shipyard označen vždy červeně, moje přemalovaná verze zeleně.

Zde je můj postup práce:
1) Podkladová světlá barva ( bílá + žlutá 10:1)

2) Světlé stínování (XF-78)

3) Tmavší stínování (XF -52)

Ve finále jsem smíchala tmavší a světlejší hnědou v různých poměrech a přetáhla přechody mezi barvami v malbách. Na mnoha místech jsem také zvýraznila hrany světlou podkladovou barvou. Barvy ředím pouze originálním ředidlem Tamiya X-20A, vodou v žádném případě, protože barva má tendenci vytvářet sraženiny a špatně se roztírá. Vzhledem k velikosti obrázků je to docela problém, protože malby vytvářím krom tenkého štětečku i špičkou jehly.

Vše je vytvořeno kombinací těchto čtyř matných barev:

Dokončená výzdoba v porovnání s původní verzí Shiypardu:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Zrenovovaný levobok Bellony ( ještě s původní výzdobou):
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza72 » 29 říj 2011, 14:23

Skvělá práce [-o<
Honza72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hu-pa » 29 říj 2011, 22:16

Obdivuhodné až přímo ďábelské,Doris. Tak na toto nemám ruce ani nervy. Teprve, když je to u sebe(upravené a původní), tak je vidět ten rozdíl! =D> [-o< :twisted:
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
hu-pa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 30 říj 2011, 20:03

Srdečně děkuji za Vaše ohlasy, přátelé! :flower:
Dnes jsem vymodelovala reliéfy pro výzdobu zádi, ještě zbývá vysochat dvojici postaviček, které budou umístěné na hranách galerií a bude to komplet.
Levobok i záď jsem doplnila o malovanou výzdobu a připravila podklad pro reliéfy a sošky:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Přináším i fotopostup výroby reliéfů, které budou zdobit záď Bellony:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Výzdoba se v různých podkladech lišila, takže jsem se nakonec rozhodla ztvárnit dvojici postaviček po stranách jako ženy.
Sošky na hranách galerií budou mít mužskou podobu.

A finální pozlacení:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milo00 » 30 říj 2011, 21:41

Nádhera... Opravdu tě obdivuji, že dokážeš toto vymodelovat a ke všemu v tak malém měřítku.
milo00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 31 říj 2011, 16:52

milo00: Srdečně děkuji!
Je to hlavně o cviku a trošce výtvarného talentu, po výzdobě SoS mám docela slušnou průpravu na modelování sošek a reliéfů a taky mne to baví. :)
Navíc když porovnám původní vzhled zádi Bellony s tím současným ( a to ještě nemám vše dokončené), tak to byl docela děs:
Původní plastická výzdoba byla vytvořena vrstvením papíru a přebarvena zlatou barvou.

Nyní jsem výzdobu vytvořila z moduritu a použila zlatou syntetickou barvu od Testors. Jeví se mi ještě lepší, než akryl od Motipu.

A takto vypadá záď Bellony nyní:

Proměna :D :
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Provedla jsem nepatrnou patinu zlata, aby tolik nezářilo.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Kotas » 01 lis 2011, 11:13

to je nádhera =D>
Honza
Jan Kotas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 lis 2011, 19:25

Velice děkuji za pochvalu, Honzo!
Nyní, když renovuji Bellonu a dělám pro ni novou výzdobu, předělávám i některé ozdoby na SoS a Victory, kde mám docela resty ohledně kvality jejich ztvárnění - hlavně ty první kusy. U všech lodí upravím i stojany a štítky, budou mít podobný styl a výzdobu.

Ne Belloně jsem dodělala další sošky na zádi a nyní upravuji boční galerie:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

V těchto dnech upravujeme i výstavní místnost, lodiček přibývá, tak mi manžel namontoval nové poličky na stěny. :flower:

004.jpg

V zimě začínám s novým projektem. Bude jím Vasa, kterou budu stavět jako scratchbuild v měřítku větším než je SoS.
Přílohy
wasa004ri11.jpg
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sandik » 02 lis 2011, 19:37

Tiše sleduji a pořád znova žasnu...
Sandik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 lis 2011, 20:14

Sandik: Děkuji za Tvou přízeň, moc mne to těší! :flower:
Přibývají další detaily na zádi, úpony besanového stěžně jsou již bezpečně ukotveny. Zároveň jsem doplnila štítek stojanu, který jsem převzala ze Sovereignu. Vzhledem ke způsobu vystavení plachetnic (viz foto výše) ponechám na všech modelech pouze přední štítky. Není vyloučeno, že písmena udělám plastická včetně ozdobných ornamentů a pozlatím je podobně, jak je tomu u SoS. :idea:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

EDIT 3.11.2011
Vylepšování dolní části trupu:
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno