Neuvěřitelné, předělávat to co už je na vysoké úrovni, klobouk dolů. Ikdyž uznávám, že oproti SOS ti Bellona musí připadat aspoň o dvě třídy horší.Obdivuji, že při předělávání trupu model nedoznal žádné úhony, já už bych to měl očesané jak vánoční stromek
držím palec. Ja, po dokončení Wasy založím nové vlákno a pustím sa do Soleil Royal. Dúfam , že to zmáknem aspoň z polovice , tak, ako Ty svoje modely. Nech sa darí....
Bonaventura: Velice děkuji za přání! Také Ti přeji mnoho zdaru při stavbě SL. Věřím, že to zvládneš parádně, když jsem viděla, co jsi dokázal udělat s Vasou. Těším se na Tvé dílo!
A jedeme dál
Fáze 2 - Renovace výzdoby
Levobok je již opraven a nyní ho zkrášlí nově namalovaná výzdoba.
Pohrála jsem si s přechody barev a ztvárnila vše tak, aby výzdoba působila plasticky a byla výraznější. Na níže vložených fotkách je původní potisk ala Shipyard označen vždy červeně, moje přemalovaná verze zeleně.
Zde je můj postup práce: 1) Podkladová světlá barva ( bílá + žlutá 10:1)
Ve finále jsem smíchala tmavší a světlejší hnědou v různých poměrech a přetáhla přechody mezi barvami v malbách. Na mnoha místech jsem také zvýraznila hrany světlou podkladovou barvou. Barvy ředím pouze originálním ředidlem Tamiya X-20A, vodou v žádném případě, protože barva má tendenci vytvářet sraženiny a špatně se roztírá. Vzhledem k velikosti obrázků je to docela problém, protože malby vytvářím krom tenkého štětečku i špičkou jehly.
milo00: Srdečně děkuji! Je to hlavně o cviku a trošce výtvarného talentu, po výzdobě SoS mám docela slušnou průpravu na modelování sošek a reliéfů a taky mne to baví. Navíc když porovnám původní vzhled zádi Bellony s tím současným ( a to ještě nemám vše dokončené), tak to byl docela děs: [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] Původní plastická výzdoba byla vytvořena vrstvením papíru a přebarvena zlatou barvou.
Velice děkuji za pochvalu, Honzo! Nyní, když renovuji Bellonu a dělám pro ni novou výzdobu, předělávám i některé ozdoby na SoS a Victory, kde mám docela resty ohledně kvality jejich ztvárnění - hlavně ty první kusy. U všech lodí upravím i stojany a štítky, budou mít podobný styl a výzdobu.
Sandik: Děkuji za Tvou přízeň, moc mne to těší! Přibývají další detaily na zádi, úpony besanového stěžně jsou již bezpečně ukotveny. Zároveň jsem doplnila štítek stojanu, který jsem převzala ze Sovereignu. Vzhledem ke způsobu vystavení plachetnic (viz foto výše) ponechám na všech modelech pouze přední štítky. Není vyloučeno, že písmena udělám plastická včetně ozdobných ornamentů a pozlatím je podobně, jak je tomu u SoS. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]