díky moc za návod na zhotovení patiny na měděné obšívce,Victorku máš fakt nádhernou a konkrétně tu obšívku super takhle nějak bych to chtěl i na Superbe tak doufám že to zvládnu
Ahoj všichni. Tak jsem dodělal jednu řadu děl, teda na půl. Ještě budu dělat kladky a manipulační lana. Jde to pomalu, nechci nic pokazit. Na fotkách jsou lana chlupatá i když jsem je máčel v Herkulesu i v tekutém škrobu.....Ale je to vidět jen na fotkách, v reálu to vůbec není vidět. Digitál opravdu ukáže všechno..... Ahoj Petr
Barevně krásná práce, i ta lana kolem děl jsou O.K. Je trošičku škoda, že odlitky od Helleru nejsou až tak kvalitní, jak by si tak nádherný model zasloužil, mohly by se méně prokreslovat dělící roviny a kolečka od vyrážečů. Doris
Ahoj Doris, ty kolečka od vyhazovačů jsou u Hellera opravdu hrozný. Ale tyhle nebudou vidět, až se dá ještě vrchní paluba, tak to bude v pohodě. Na vrchní už budu muset Hodně brousit... Ale ještě pořád to není jako u Soleil. Když jsem koukal na výlisky ve stavebnici co mám doma, tak v trupu jsou doslova díry...... A je jich tam opravdu hodně.....
Ahoj všichni, na stavbu Victorky jsem nezanevřel, ale v létě na to nemám moc času a hlavně každým dnem čekáme přírůstek do rodiny, tak jí odkládám a začnu zase na podzim. Ale forum budu sledovat pořád. Všem přeju hodně zdaru při stavbě modelů a doufám, že mi na podzim zase pomůžete se stavbou, jak podporou tak i radama. Ahoj Petr
Ahoj všichni lodičkáři....... Všem Vám přeju hodně zdaru v novém roce. Už delší dobu čím dál víc pokukuju co se tady na fóru děje. Prckovi už byli tři roky a tak bych to zkusil se zase k Victorce vrátit. Kouká na mě už tři roky smutně ve skříni. Je na tom tak jak jsem ji před lety nechal, protože s prckem to opravdu dělat nešlo. Zkusím zase rozjet stavbu. Jen doufám, že Vám nebude vadit, že mezi ty vaše skvělá díla budu cpát svoje neumělé pokusy o stavbu plachetnice...... Ahoj Petr
Viktorka, moje srdcovka do který se zatím neodvažuju pustit.Sice plast nemám moc rád, ale když se to umí, je na to radost pohledět.Tak jen do toho, rád budu koukat jak to přibejvá.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. J.Cimrman . . . já se s tím nějak poperu . . .
Ahoj všichni. Všem Vám děkuju za slova podpory. Tak jsem tedy o svátcích něco málo udělal. Není toho moc, ale něco přeci jen. Tahal jsem manipulační lana u děl a začal jsem malovat zrcadlo. zatím jen základ, bez domalování ornamentů a patiny. Ještě mám hotovou vrchní palubu, ale ta je jen v akrylovém základu, bez oleje, takže jí dám až bude hotová. Ahoj Petr
Petře, hned bych tě chtěl upozornit na klasickou chybu při provlékání lana kladkou. Lano musí být provlečeno v hurní díře kladky a né spodní. To jako kdyby jsi měl lano provlečené jen kolem konce kladky a neobcházelo by kolem kladnice. Na to už bylo upozorňováno několikrát, nejsi první. Zrovna Victory v tomto vlákně to má špatně: viewtopic.php?f=180&t=64450 ,a níže tam je obrázek mé galéry, jak to má být správně. Takže koukni na to. Adalší můj subjektivní názor - ty svitky lan, i když jsou pěkné, jsou asi velké. A já bych to dělal i z tenšího lana. Jinak, jak už jsem ti psal, krásná, pečlivá práce. Radek
Plachetnice jsou můj svět, na stránkách http://www.HiSModel.com může každý svůj koráb začít stavět