Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS Victory z papíru/1:96/ vlastní úprava z roku cca 1798

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HMS Victory z papíru/1:96/ vlastní úprava z roku cca 1798

Příspěvekod Petule71 » 25 lis 2009, 20:54

Ahoj, hluboce se skláním........ [-o< . Když jsem to viděl poprvé, musel jsem se třikrát vrátit, jestli jsem se nepřekouknul, že to je z papíru......Nádherná práce. =D> =D> =D>
Tak tohle bych fakt nedal. Victorku mám doma a chystám se na ni po Sireně. Ale jak tady na to koukám, tak asi dám Sirenu do skříně, Victorku prodám a půjdu lepit draky...... :(
Jsem patlal, ale hrozně mě to baví......
Petule71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 25 lis 2009, 22:29

Moc Vám všem děkuji za pozitivní reakce, velice si toho vážím a těší mne to! Hnem mám ještě větší motivaci k práci.

Zdeněk Krčmář: No popravdě jsem z toho měla dost respekt, když se mi vystřihovánka dostala do rukou, ale nakonec mi to nedalo a pustila jsem se do ní včetně úprav. Na Belloně jsem se dost naučila a Victory je od počátku cílená jako můj životní model po více jak 26 leté praxi v modelaření, i když mne už kamarádi z jiného DF nahlodali na další a náročnější projekt. Nicméně Victory je pro mne jednou z nejhezčích a nejvíce oblíbených lodí nejen v modelářské tématice. Moc bych si přála, aby se mi podařila postavit. Snad to zvládnu.

zbynek.skopan: Děkuji za podrobný popis ohledně barev.Dost zajímavé informace.

Co se průběhu stavby Victory týče, tak ta započala 27.9.2009, budou to už dva měsíce, co na modelu pracuji, avšak díky mizernému počasí mi pro záliby zůstává více času, takže to šlo zatím celkem rychle. Odhaduji, že model dostavím do konce příštího roku, pokud to tedy zvládnu a nerupnou mi nervy při lanoví....

Jinak musím skutečně složit poklonu Vám všem, co zde prezentujete svá díla, pár plastových modelů lodí jsme též postavila a není to vůbec jednoduché. K takové dokonalosti a špičkovému provedení, jaké zde předvádíte, mám ještě hodně daleko. Obdiv a respekt!
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ronniejames » 27 lis 2009, 00:50

Shlédl jsem vše se zpožděním... a mám jen jedno slovo: N E U V Ě Ř I T E L N É !!!

(a to VICTORY jako loď nesnáším - jak pro její anglický původ, tak pro její účast v bitvách u Abů Kíru a u Trafalgaru)
ronniejames

• Odpovědět s citací

Příspěvekod midshipman » 27 lis 2009, 14:37

ronniejames píše:Shlédl jsem vše se zpožděním... a mám jen jedno slovo: N E U V Ě Ř I T E L N É !!!

(a to VICTORY jako loď nesnáším - jak pro její anglický původ, tak pro její účast v bitvách u Abů Kíru a u Trafalgaru)

Ahoj Oto. Drobná oprava, HMS Victory u Abů Kíru nebyla.

Honza
midshipman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jotus » 27 lis 2009, 18:32

Perfektnééé klobúk dole =D> :shock: :P
jotus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ronniejames » 29 lis 2009, 11:46

midshipman píše:
ronniejames píše:Shlédl jsem vše se zpožděním... a mám jen jedno slovo: N E U V Ě Ř I T E L N É !!!

Ahoj Oto. Drobná oprava, HMS Victory u Abů Kíru nebyla.

Honza

Máš pravdu - ostatně jako vždy:) - u Abů Kíru se Nelson plavil na Vanguardu...
(nicméně Trafalgar sám stačí na to, aby Victory nebyla mou oblíbenou lodí..)
ronniejames

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 29 lis 2009, 11:50

ronniejames píše:Trafalgar sám stačí na to, aby Victory nebyla mou oblíbenou lodí..)

:grin: :grin: ty máš starosti :grin: :grin: :grin: :grin:
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vfjr » 29 lis 2009, 18:10

(nicméně Trafalgar sám stačí na to, aby Victory nebyla mou oblíbenou lodí..

=D> to je hodně dobrý
[-(
vfjr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 30 lis 2009, 08:30

Děkuji za ohlasy k mé práci, moc si toho vážím. Mým modelářským snem mezi plachetnicemi je Sovereign of the seas, ráda bych se k němu někdy dopracovala a naprojektovala si díly. Sochařina na Vicy je jakousi rozcvičkou na to, co mne pak bude čekat. Jako papírovou stavebnici jsem na Sovereign bohužel nenarazila a na dřevěný si netroufám, navíc ta cena.... Ale mám už celkem dost materiálů o jeho vzhledu, akorát mi chybí přesný "žebrorys" nebo jak se tomu správně říká :oops: , aby trup měl ten správný tvar.
Přes víkend jsem dokončila schůdky na bocích a pokračuji se zdobením, i záď prodělala další přídavek zlacených ozdob, ale zatím ji nemám nafocenou. Budu pak dělat fotky, až budou osazené lucerny. Nyní pracuji na lafetách, které musím osadit před vlepením záštitné paluby.Průběžně dělám i jemnou patinu, začíná mne to nějak bavit po těch létech, co jsem stavěla jen zánovně vypadající modely....
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 30 lis 2009, 08:59

Je to moc pěkné.... stejně.... viděl jsem v zahraničí práce žen (převážně figurky a Diorámata) a tak si říkám že je pro nás chlapy štěstí že se modelařině (až na čestné vyjímky) ženy moc nevěnují :grin: :grin: :grin: .... bychom měli hned co dohánět.
preciznost, trpělivost, smysl pro detail, čistota práce.....
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BRadek » 30 lis 2009, 12:57

Zdravím, právě na to vše koukám - úžasné, vzalo mi to dech. Nevěřil bych, že to je papír. Jak děláš ten "dřevěný povrch" třeba na bocích lodi. A kde jsi sehnal přesné podklady ke stavbě.
Děkuji za info a fest držím palce k další práci.
Radek

http://www.radekshipmodels.cz
Plachetnice jsou můj svět,
na stránkách http://www.HiSModel.com
může každý svůj koráb začít stavět
BRadek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 30 lis 2009, 15:45

zbynek.skopan: Díky moc, mám asi trochu méně tradiční záliby na ženu, ale prostě si nemohu pomoct. Baví mne to už od šesti let. :D Snažím se pořád zlepšovat, u Bellony to byl celkem dobrý základ pro rozkoukání se, ale chyby tam jsou. Nyní to snad bude lepší a Vicy se mi povede k mé větší spokojenosti.
BRadek: Taktéž děkuji! Základ modelu jsem vytvořila z dílů vystřihovánky a podklady ohledně podoby lodi z roku 1798 jsem získala od přátel z modelářských stránek, jednak mi s podklady hodně pomohl Zdeněk Krčmář a taky kamarád Jano 100, který prezentuje nádherné modely lodí na stránkách papermodelers.sk + pár dalších príma lidí, kteří mi poslali obrázky a plány lodi....Všem patří můj velký dík. Něco jsem našla na netu a zbytek si dotvářím sama dle vlastní fantazie a estetického cítění, neboť asi není možné zjistit 100% přesnou podobu Vicy u jednotlivých přestaveb, výjma té současné. Ta tvořivost a vlastní úprava mne na tom dost baví, i to byl jeden z důvodu, proč jsem volila jednu z původních ( a modelově neokoukaných) podob HMS Victory.
Dřevěný povrch je docílen použitím speciálních vinylových samolepících fólií, které imituji dřevo a mají i charakteristické dřevěné rytí, já je pak už jen vylepšuji a dotvářím za použití vodou ředitelných barev od Tamiye. Ty fólie používám na mnoho dalších věcí, umí toho celkem dost a hlavně jsou trvanlivé a stálobarevné. Na garážových vratech je budeme mít už skoro deset let beze změny na venkovní straně a každý si myslí, že je to pravé dřevo. :-D
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 03 pro 2009, 18:57

Dnes se mi konečně povedlo udělat pár fotek za denního světla, první lafety jsou už na světě, zatím to byl takový pokus, jak to půjde ohledně volby podlepovacího materiálu a nastavení tloušťky bočnic a koleček, ty další už budou vypadat podstatně lépe. Vyfotila jsem i záď, kde přibylo pár drobných ozdob a lemování na horní části zrcadla + celkový pohled na model. Pomocník mi pózoval a pořád se tlačil mezi lodičku a fotoaparát, nakonec přistál na palubě a jako hrdý kapitán sledoval z výšky své okolí.... :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Můj pomocník
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod midshipman » 03 pro 2009, 20:44

Krásná a čistá práce, obdivuhodné. Tento obraz Victory před úpravami v roce 1803 jistě znáte.

HMS Victory_b4 conversion 1803_detail.JPG

http://www.nmm.ac.uk/collections/nelson/viewObject.cfm?ID=BHC1096

Honza
midshipman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 06 pro 2009, 15:27

Midshipman: Děkuji moc za pochvalu!
Tento krásný obraz znám, taky jsem z něho čerpala trochu inspirace, dokonce mne láká si namalovat k Victory pozadí v tomto stylu, i když i na bílé stěně vynikne.
První kompletní děla jsou již připravena k osazení na palubu, kde je ještě budu doplňovat kladkami a záchytnými lany...
Vše až na osu hlavní a očka na lafetách je z papíru:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Edit: Udělala jsem ještě pár nových fotek, kde jsem děla ještě doplnila pár drobnostmi a nakonec je již osadila na svá místa na palubě.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Omlouvám se za zažloutlé barvy, za denního světla je to o mnoho lepší a reálnější než při focení pod umělým osvětlením.
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno