Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Royal Louis 1/200 Heller

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Royal Louis 1/200 Heller

Příspěvekod BRadek » 03 črc 2025, 17:49

Zdravím, jsem rád, že nabízíme modelářům příslušenství, které se líbí. A dělám to i proto, aby se modely více blížily realitě. Ale také jsem hodně praktický. A proto si myslím, že udělat vnitřky tohoto modelu nemá smysl. Není tam pořádně vidět ani přes střílnu, natož z větší vzdálenosti. Snad jen přidat pořádná děla, která jsou z venku vidět. Při stavbě vnitřních prostor, které nejsou vidět, přijde hodně práce a elánu vniveč. Lepší je soustředit se to co je vidět. A neztrácet síly jinde. Pak jde i stavba rychleji kupředu. A když opravdu vidíte, jak to přibývá žene vás to dál.
Ale říkám, to je můj osobní názor a přístup. A vždy říkám, že každý staví především pro svou radost a potěšení. A pode toho je se třeba řídit!
Plachetnice jsou můj svět,
na stránkách http://www.HiSModel.com
může každý svůj koráb začít stavět
BRadek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spasso » 04 črc 2025, 12:07

Josef Steinocher píše:Přeji hodně zdaru při stavbě a mrak trpělivosti.
Držím palce ať se model podaří k plné spokojenosti.
:wink:

Ďakujem, som rád, že mi držíš prsty a dúfam, že stavbou nesklamem. ;-I
Royal Louis 1:200
spasso

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spasso » 04 črc 2025, 12:37

BRadek píše:Zdravím, jsem rád, že nabízíme modelářům příslušenství, které se líbí. A dělám to i proto, aby se modely více blížily realitě. Ale také jsem hodně praktický. A proto si myslím, že udělat vnitřky tohoto modelu nemá smysl. Není tam pořádně vidět ani přes střílnu, natož z větší vzdálenosti. Snad jen přidat pořádná děla, která jsou z venku vidět. Při stavbě vnitřních prostor, které nejsou vidět, přijde hodně práce a elánu vniveč. Lepší je soustředit se to co je vidět. A neztrácet síly jinde. Pak jde i stavba rychleji kupředu. A když opravdu vidíte, jak to přibývá žene vás to dál.
Ale říkám, to je můj osobní názor a přístup. A vždy říkám, že každý staví především pro svou radost a potěšení. A pode toho je se třeba řídit!

Dobrý deň pán Beseda,
chcem dať vnútro osvetliť, preto bude každá paluba v celku, aby svietili len jednotlivé paluby a nie celá loď ako nejaká lampa. Bude to reálnejšie a krajšie. Ohľadom tých del, už sme spolu po telefóne riešili tie delá ktoré ste mi mali vyfrézovať, lebo tie čo mám sa tam nehodia. Ešte sme to nedoriešili. Z vonku bude krásne vidieť drevenú palubu a takisto kotvy, kladky, laná, plachty, vlajky ktoré som od Vás kúpil. ;-I

S pozdravom Feckanič
spasso

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kms » 04 črc 2025, 13:17

spasso píše:Pripravujem provizórne paluby ktoré nahradim celými palubami s kompletným inventárom a detailami. (Delá, laná, atď.) Vyzerá to hrozné, ale je to piplačka na roky. :-W

Zdravím ťa a držím palce nech ti tvoj projekt víde podľa tvojích predstáv.
Tiež som si predstavoval, že spravím a osvetlím palubu, aké to bude perfektné. Snažil som vyrobiť čo najdetailnejšie s predstavou, že veď cez strielne, ktoré majú 11x11mm bude predsa vidieť do vnútra. Chyba!!!! :!:
No musím sa prikloniť s vlastnej skúsenosti k Radkovi. Skoro nič nieje vidieť voľným okom, len pomocou objektívu a aj to len niečo.
viewtopic.php?f=177&t=149361&start=120#p2711738

Ak dovolíš, priložím pár fotiek pre predstavu, čo je vlastne nakoniec vidieť.
Le Fleuron 1729 347.jpg

Le Fleuron 1729 348.jpg

Le Fleuron 1729 349.jpg

Le Fleuron 1729 350.jpg

Le Fleuron 1729 351.jpg

Samozrejme, každá minca má dve strany a preto tvrdím, že ten pocit, čo všetko ukrýva paluba je na nezaplatenie a nikto ti ho nezoberie. :)
Rozhodnutie je len na tebe. Či svoj čas venuješ logickej úvahe a budeš venovať dôležitým detailom, ktoré je vidieť. Alebo pre pokoj duši a hlavne ten víťazný pocit, ktorý síce cítiš iba ty, ale o to je silnejší. (:)

PS: Ak som narušil tvoj projekt mojimi fotkami, tak mi daj hneď vedieť a ja ich odstránim
Nedajte sa odradiť nepodarkom. Riešenie existuje vždy, len ho treba nájsť :lol:
Le Fleuron 1729 1:72 viewtopic.php?f=177&t=149361
Mig-29 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=36189
kms

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spasso » 04 črc 2025, 15:34

Ahoj, ďakujem za radu. Hej viem, že tam skoro nič nieje vidieť, ale aj tak tam nejaké detaily tam spravím uvidím ako a koľko. Zase nebude to úplne ako v realy. Tvoja práca je je na veľmi vysokej úrovni. Klobúk dole. [-o<
spasso

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno