Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

San Juan - OcCre /1:70/ HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: San Juan - OcCre /1:70/

Příspěvekod Kovář » 02 úno 2025, 11:26

10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg

Toliko ode mě vše. Naschle u dalšího modelu. Můj další model bude z mého oblíbeného prostředí Dakaru, něco od pana Vintra. Už se na to moc těším! 8-)

Kovář
Hotovo:Sturmtiger
San Juan
MOJE GALERIE
Kovář

• Odpovědět s citací

Re: San Juan - OcCre /1:70/

Příspěvekod Ondras71 » 02 úno 2025, 12:17

Kovář píše:Po necelých čtyřech měsících práce můžu konečně oznámit, že MODEL JE HOTOV! Loď jsem začal stavit 19.10.2024 a dokončil 25.1.2025 . Je to moje první zkušenost se stavbou dřevěného modelu - potažmo plachetnice. Díky tomu, že je hodně věcí připraveno od výrobce, model se staví dobře a práce rychle odsýpá od ruky. (:) Přesto musím přiznat, že to není úplně můj šálek kávy. Byl jsem trošku zaskočen obtížností (po shlédnutí několika videí na youtube, jsem získal dojem, že loď se postaví sama). (:) Plachetnici, co do obtížnosti, je třeba vybírat s rozumem. Osobně se do výrazně složitějšího a rozsáhlejší plachetnice asi nepustím. I když.... 8-)

Pro mě, jakožto ortodoxního papíráka, to ale byla skvělá zkušenost. Je tam hodně broušení, natírání barvení a zase broušení. Na finále přijde lanoví (to je někdy o nervy), a na závěr se pověsí plachty. Tím ale vznikne úžasný model, který má hloubku. Na živo je to skvělé pokoukání a výsledek je opravdu úžasný. Plachetnice vystavená ve vitríně určitě přitáhne pozornost. A to zase motivuje do stavby další plachetnice. Mám v tom trochu hokej, co? :-D

Ale dost řečí. Mrkněte na fotky. Nedříve přišla na řadu hlavní plachta, a vyrobil jsem si i štítek se jménem plachetnice.

Zdravím tě a blahopřeji k dokončení lodi. [-o< Ve Tvém závěrečném vyjádření jsi shrnul vše o stavbě modelů plachetnic, hlavně nutnost začínat lehčím modelem. Důležité je, že jsi doplul do cílové pásky. Pokud se stane a zkusíš to znovu, držím palce a těším se na další fotky. :cool:
Chtěl jsem ti poradit, abys otočil vlajku po směru větru, nejsme motorová loď, ale vítr při venkovním focení to udělal sám... :)
Přílohy
San Juan Kovář.jpg
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Re: San Juan - OcCre /1:70/ HOTOVO

Příspěvekod kms » 02 úno 2025, 13:59

Blahoželám k hotovej lodičke. Je čo pozerať. Má pár drobných chybičiek, ale to asi nieje dôležité. Dôležité je, že si to dotiahol do konca a hlavne, že ťa práca bavila. Já len verím, že to nieje tvoje posledné dielo.
Nech sa naďalej darí :)
Nedajte sa odradiť nepodarkom. Riešenie existuje vždy, len ho treba nájsť :lol:
Le Fleuron 1729 1:72 viewtopic.php?f=177&t=149361
Mig-29 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=36189
kms

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kovář » 15 úno 2025, 13:55

Díky, jsem rád, že se model líbí. Ta vlajka zpočátku "zlobila", ale pak jsem si uvědomil, že je vlastně vše v nejlepším pořádku. (:)
San Juan
MOJE GALERIE
Kovář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 15 úno 2025, 14:16

Plachetnice je pěkná =D> =D>

Měl bych k ní jeden obecný dotaz: jak se to řídilo? Nevidím tam kormidelní kolo ani páku, kterou by se ovládalo kormidlo... To byl kormidelník v podpalubí?
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kovář » 17 úno 2025, 16:00

Popravdě řečeno, také jsem nad tím přemýšlel. Ale ze stavebnice, ani z plánů, se to poznat nedá, takže bohužel nemám tušení.
San Juan
MOJE GALERIE
Kovář

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno