Toliko ode mě vše. Naschle u dalšího modelu. Můj další model bude z mého oblíbeného prostředí Dakaru, něco od pana Vintra. Už se na to moc těším!

Kovář
Kovář píše:Po necelých čtyřech měsících práce můžu konečně oznámit, že MODEL JE HOTOV! Loď jsem začal stavit 19.10.2024 a dokončil 25.1.2025 . Je to moje první zkušenost se stavbou dřevěného modelu - potažmo plachetnice. Díky tomu, že je hodně věcí připraveno od výrobce, model se staví dobře a práce rychle odsýpá od ruky.Přesto musím přiznat, že to není úplně můj šálek kávy. Byl jsem trošku zaskočen obtížností (po shlédnutí několika videí na youtube, jsem získal dojem, že loď se postaví sama).
Plachetnici, co do obtížnosti, je třeba vybírat s rozumem. Osobně se do výrazně složitějšího a rozsáhlejší plachetnice asi nepustím. I když....
![]()
Pro mě, jakožto ortodoxního papíráka, to ale byla skvělá zkušenost. Je tam hodně broušení, natírání barvení a zase broušení. Na finále přijde lanoví (to je někdy o nervy), a na závěr se pověsí plachty. Tím ale vznikne úžasný model, který má hloubku. Na živo je to skvělé pokoukání a výsledek je opravdu úžasný. Plachetnice vystavená ve vitríně určitě přitáhne pozornost. A to zase motivuje do stavby další plachetnice. Mám v tom trochu hokej, co?![]()
Ale dost řečí. Mrkněte na fotky. Nedříve přišla na řadu hlavní plachta, a vyrobil jsem si i štítek se jménem plachetnice.
Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník