To milo00: ja som tam dal tri dierky, možno ba sa tam dali navrtat aj štyri, ale ver mi po dokončení Wasy sa Ti tento problem bude zdat absolutne nepodstatny .
Ahoj všem. prosím poraďte. Načrtnul jsem jak si myslím, že se uvazuje ta velká kladka na halyard a kladkostroje u stěžňů. Můžete mi prosím říct, zda je to správně? Popř. budu strašně rád i za odborné názvy, jak se co nazývá.
Moc děkuji.
PS: Snad to z těch nákresů pochopíte, nejsem moc talentovanej malíř...
Ahojky, zdviž hlavního ráhna je z mého laického pohledu zakreslena správně, takto to mám já dle odborné knihy:
U toho kladkostroje, co jsi nakreslil vpravo, si nejsem jistá, jak to má být 100% správně na Vase, ale na SoS volný konec lana končí na zábradlí. Na modelech Vasy a Sophie Amalie je naopak lano uvázáno pod dolní kladkou, jak to máš zakresleno Ty.
I když je trochu škoda těch fotek, tak model se Ti daří náramně. Detailně provedená takeláž udělá opravdu hodně. Moc se mi Tvá práce líbí! Jak tak na tu plachetnici koukám, zasloužila by si i větší modelové provedení 1/100, jako dělá třeba Heller Victory nebo Le Soleil Royal. To by byla paráda.
Máš to parádní. Za chvilku to budeš mít hotové. Jedeš jak pila... Chci se zeptat, zda jsi nějak upravoval stěžně? Přidělával jsi na ně nějaké úvazy a podobně? Pak mám na tebe velkou prosbu, kdybsi byl tak hodný a nějak načrtnul lanoví na čelenu (nebo jak se to skloňuje???)? Nějak se v těch mích plánkách nevyznám... Moc díky za vše. Na co se chystáš potom? Něco ve 1:100?
dik za pochvalne slova, mas pravdu je to velmi pekna lod. Teraz nemyslim tu moju, ta ma hodne rezerv, ale vo vseobecnosti. Martin Houska ju robil v 1:64 a podarilo sa mu to excelentne. Vzhladom na mnozstvo figuralnej vyzdoby by to mohla byt vyzva pre teba .
Milo00,
vydrž ešte týždeň , to by som už mal mať všetko dokončene. Urobím načrtky lanovia pre všetky sťažne ako som ich riešil ja a dam to sem, aj s kvalitnejšimi fotkami detailov modelu. Inač po dokončení Wasy sa vrham na Solei Royal 1:100 plast. Už sa na to teším. To už bude celkom ine kafe.
Plachty a komplet lanovie nainštalované. Nahodil som aj kotvy. Tie ešte doladím . Ostáva napáskovať kanóny, pripevniť vlajky, nejake to harampadi na palube a bude vymalovano . A samozrejme umiestnenie do "akvárka".
Ďalšie foto už bude asi total kompletka. Tak zatím.
To je nádhera, opravdu velice zdařilá práce! Normálně se až stydím, když nyní koukám na tu svou rozdělanou Vasu, která zůstala na bodu mrazu. Jinak Marina Housku a jeho špičkové modely znám, je to Modelář světového formátu. Fotky mnoha jeho modelů mám uložené pro inspiraci v PC včetně Vasy. A ohledně té výzdoby a stavby Vasy v budoucnu, silně o tom uvažuji. Je to výborně zdokumentovaná loď a sochařina mne baví.
No, podla toho, ako si sa Ty pohral s farbami na soskach, tipujem, že to budeš mat o polovicu lepšie ako ja . Ja práve inštalujem kanony, do nedele by som mal mat hotovo.
Ahojte, vie mi niekto poradit ao mam viazat tie lanka mam k tomu taku mudru vec s cislami a ppismenami....ale navod je v anglictine....vie mi niekto poradit ako to mam namotavat?