Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mantua Golden Star 1:150

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mantua Golden Star 1:150

Příspěvekod marco28 » 21 pro 2017, 21:30

Za chvilu uz budem pokracovat v stavbe golden star... dielnicka sa uz dokoncuje, a trafila sa dobra kupa z bazosu takze opat rozsirujem svoju dielnicku o dekupirku proxxon ... ake pilove listy su vhodne ? mam jedno balenie proxxon 28116...
Přílohy
imagee006.jpg
imagee005.jpg
imagee004.jpg
imagee003.jpg
imagee002.jpg
marco28

• Odpovědět s citací

Příspěvekod botanik141 » 22 pro 2017, 17:03

Blahopřeji k novému Proxxonímu přírůstku! Akorát pozor na jisté nedostatky tohoto modelu - při řezání motor tahá za ten lupínek, který je z druhé strany připevněn k pružině. Proto má při řezání tendenci se prohýbat a zásadně s tím nejde nic uříznout rovně, třeba podle té vodící lišty. Na vyřezávání je to dobré, ale linka řezu, která má být rovná je jako když pes... Jinak ty lupínky SuperCut, které máte, řežou skvěle. V balení té pilky je sada více druhů lupínků na vyzkoušení. Já osobně používám ty SuperCut a zatím si nestěžuju (řežu pouze dřevo a plast).
botanik141

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marco28 » 22 pro 2017, 19:50

ja viem ze to nepojde rovno rezat ale pomaly si nakupujem naradie do dielnicky a nasledne si chcem postavit vlastnu lod ...takze pomaly to kompletizujem, naraz je to velka polozka ... to by som potreboval aj 1000EUR pre vybavu dielne :)

tuto dekupirku som kupil za 75 EUR na bazosu ... ale motor cosi "smrdi" neviem ci nebudu zle uhliky ... asi sa mu musim pozriet na "creva"
marco28

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 23 pro 2017, 10:54

Pokud si člověk zvykne na mašinky, už se mu bez nich kutat nechce... :oops: :-D
Mám podobnou pilku z NDR, lupínky jsem koupil proxoňácký 28741 a 28747, nevěděl jsem jaké velikosti zoubků budou nejlepší. Mám nasazeny ty větší a řežou krásně. Pokud chci hladký a čistý řez, nesmí se na pilu tlačit a řezat jen lehce, potom se lupínky neprohýbají, jinak tancují jak baletka.. :'-( Pokud nebudeš vůbec tlačit a lupínek bude řádně napnutý, asi by podél vodítka mohl být řez rovný, i když kotoučová pilka je kotoučová pilka.. :roll:
PS - co vyzkoušet zaslat pilku do odborného servisu Proxxon? :-k Možná by to stálo za to, těch lodí na stavbu bude ještě hodně.. =D> . Já v české pobočce zatím dokupoval jen prasklé součástky (zvyk na sovětské díly..) a přístup měli profesionální.
Držím palce k dalšímu dobrému nákupu nářadí!! ;-I ;-I O.
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marco28 » 26 pro 2017, 14:28

mal by som jednu otazku.... stiahol som si nejake navody na stavbu lode USS Constitution .... ako to treba vytlacit aby to bolo vsetko v jednej mierke ? alebo tie obrazky su uz tak stavane ze treba to vytlacit v originalnej velkosti ? Navody som stahoval z http://shipmodeling.uw.hu/
marco28

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marco28 » 26 pro 2017, 21:54

zhanam platno na plachty, bolo by nieco taketo vhodne ?
https://www.bieladuha.sk/kreativne-potr ... ozna-sirka

niekde tu na fore som sa docital ze sa pouziva obycajne maliarske platno ...
marco28

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 27 pro 2017, 16:57

Ahoj, tohle v žádným případě.....gramáž 320 je tak na roletu. Jestli potřebuješ plátno, spoj se s Radkem, a nebo obejdi obchody s látkama. Já teď sehnal opravdu hodně tenkou látku, bývá to často na košile, a nebo tušim že se to jmenuje popelín....prostě co nejslabší. Radek by ti i dokázal plachty ušít podle tvých představ
Naposledy upravil ELKAN dne 27 pro 2017, 21:18, celkově upraveno 1
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka74 » 27 pro 2017, 19:06

marco28 píše:mal by som jednu otazku.... stiahol som si nejake navody na stavbu lode USS Constitution .... ako to treba vytlacit aby to bolo vsetko v jednej mierke ? alebo tie obrazky su uz tak stavane ze treba to vytlacit v originalnej velkosti ? Navody som stahoval z http://shipmodeling.uw.hu/

Nevím, které plány jsi stáhl, nicméně pokud je to tiff či jpeg tak by to mělo být naskenované 1:1. Stačí to vytisknout na plotru v originální velikosti. Výkresy od Model Shipways vyjdou na A0 a všechny jsou ve stejném měřítku. Já jsem si je před tím vožil do autocadu a jako měřítko jsem dal 1.Pak jsem si je teprve zvětšoval.
Jirka74

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VVING » 27 pro 2017, 21:34

Pokud jsem se díval, plány sou naskenované, ne převedené z čarové grafiky. Nepochybně jsou skenované na velkém průchozím skeneru. Pokud můžu poradit, u stavebních pohledů a návodů je to jedno, dají se dokonce vytisknout i v menším měřítku, ale žebrorysy a rozměry stěžňů v každém případě doporučuji zkontrolovat. Převáděli jsme archiv několika tisíc výkresů do digitální podoby a průchozí skenery mají některé nectnosti. Mezi jednu patří, že výška nemusí být přesně v měřítku, někdy skener dělá zkosení výkresu. Zkoušeli jsme ze skenů odměřovat a někdy byl rozdíl až několik mm. Doporučuji vtáhnout TIFF do ACADU a zkontrolovat poměr stran (zkontrolovat rozměry jak na šířku, tak na výšku) a když tak udělat ve Photoshopu korekci. Někdy i originální tisk už může obsahovat nepřesnosti, nebo deformace papíru a skenováním se jen násobí, ale to už tu bylo na foru několikrát zmíněno.
Stavím pro radost ze stavby, hotový model je už jen odměna.
VVING

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno