Moc děkuji! A co se týče Victory, tak pokud by ses optal kapitána, který zrovna v kajutě popíjí víno, tak by Ti řekl, že ano..... Pokud ovšem trochu nepřebral po té třetí lahvince....
Děkuji Connie. No už se ta stavba hrozně táhne a měla bych Karolínku dokončit. Těším se i na další lodičky, ovšem už nechci rozdělávat nové modely a odkládat resty.
Dotáhla jsem všechny stěžně a většinu pevného lanoví, nyní přijde na řadu stereotyp v podobně žebříků - vyvazování příček na úponách. Model už vypadá majestátněji a víc zapadá mezi další plachetnice z mé flotily.
Milá Doris, parádní není jen tvoje Karolínka, ale celá tvoje flotila. Ta stěna nemá chybu, ten prostor ti můžu jen závidět. Pevnou ruku při práci na úponových příčkách.
Děkuji Vám za komentáře, přátelé, moc mne těší, že se Vám model líbí.
ELKAN: Ty vlajky se tvarovaly perfektně a zatím rozhodně nejlepší, s jakými jsem kdy pracovala. Moc děkuji za jejich zhotovení , bez Tvé pomoci by tohoto výsledku nebylo. Jinak tvarování jde úplně snadno - mne se osvědčilo stříknout vlajky polomatným lakem od Tamiye TS-79 a po zavadnutí laku jsem je vytvarovala v dlani a takto zvlněné vysušila teplým vzduchem ( ideální nástroj je fén ). Lak vytvrdnul a vlajky si udrží svůj tvar natrvalo. Budu takto tvarovat a fixovat i plachty, je to o 100% lepší a účinnější technologie, než použití škrobu a nebo jiných tužidel. Tohle se mi osvědčilo i u plachet šebeky. viewtopic.php?f=177&t=89590&start=45#p1683945
Connie: Jj, lodičky mají svůj domovský přístav, kde jsou v bezpeční. Už jich mám přes 30 a pomalu dochází parkovací místa.
wolflike: Prach není problém, tahle místnost je určena čistě jen pro expozici modelů a funguje jako "obří skleněné akvárium". Je tam konstantní teplota a minimální vlhkost, o což se stará elektronika. Čištění prachu není skoro třeba a když už, tak ty modely jednou za pár let vytáhnu ven a měkkým štětečkem je pečlivě očistím. Nicméně co jsem pozorovala, tak to ani není třeba, prachu je na nich minimum. Máš recht, že kdyby ty modely byly pod sklem, nevypadalo by to tak efektně, jako když jsou volně na poličkách. Tak to i zůstane.
30 kousků,Doris? No, to je už pořádná flotila. Já mám zatím hotovou pouze jednu a to USS Constitution. Je postavená na velké vitríně s modely letadel a vždy, když se kolem toho projde moje kočka, tak se o mě pokouší infarkt. Dovnitř se bohužel nevejde a kočku to nějak přitahuje. Ale zatím neutržila újmu a přežila i výstavy, tak jsem v klidu. Jen ji musím občas štětečkem očistit od prachu. Jinak souhlasím s ELKANEM, ty vlajky jsou super. Hodně zdaru při další práci.
Zdravím Doris, tu plastovou USS Constitution mám právě na mysli. Když jsem na ní vytvářela ty úponové lanové příčky, tak v televizi běžely letní hry z Londýna a při tom mi to docela odsýpalo. Tvoje Karolínka je parádní, příčky vypadají dobře. Těším se na další fotky, tvoji práci je radost sledovat.