Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 71 z 82 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod marsalv » 09 lis 2014, 21:59

Smekám pomyslný klobouk :hurray: :hurray:. Tohle zhotovit pouze se základním nářadím je práce hodná mistra, neustále mě překvapuješ :) .
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirikaminek » 09 lis 2014, 22:01

Také super, radost pohledět =D> [-o<
jirikaminek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 10 lis 2014, 16:17

Nadhera. =D>
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ignor » 10 lis 2014, 21:22

Hm, tak to je paráda ;-I
ignor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 18 lis 2014, 16:55

Milá Doris, to co tu předvádíte, je jedním slovem prostě nádhera. To prostě nemá chybu,jste neuvěřitelně šikovná. Ať se Vám i nadále tak daří a budu se těšit na pokračování stavby. Je opravdu radost sledovat Vaši práci.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 21 lis 2014, 13:06

Ahojte přátelé,
moc Vám všem děkuji za Vaše ohlasy a milá slova [-o< [-o< , moc mne to těší a povzbuzuje k další práci. Alespoň po chvilkách pracuji na zhotovení dalších dvou košů. Teď už to šlo lépe, protože jsem se poučila z chybiček a mohla vylepšit postup. Brzy to nafotím.
Nyní mi dorazí další dvě krásné plachetnice od Radka http://www.radekshipmodels.cz/cz/ - Wasa a šebeka http://www.radekshipmodels.cz/cz/seznam ... hebec-imai
- na tu se těším obzvlášť, protože je to celkem neokoukaný model.
014-chebec-imai-020r.jpg

takto nějak bych ji chtěla ztvárnit; velice mne zde inspirovala nádherně provedená šebeka od modeláře Dava. [-o<

No a Vasu jsem kdysi stavěla, ale moc se mi nepovedla, takže teď se pokusím to napravit. Tentorkát jsem zvolila Revell ( byť tohoto výrobce stavebnic jinak nemusím.....).
http://www.radekshipmodels.cz/cz/seznam ... a---revell

Oba modely budu stavět spíše pro relaxaci a pohodu, byť mnoho detailů bych chtěla udělat podle skutečné předlohy. Už se na to těším, aspoň mám nyní motivaci RC dotáhnout, abych mohla začít se stavbou nových modelů.

Connie: Zdravím Vás a děkuji za Vaše uznání. [-o< Také bych se přimlouvala (jako ELKAN v jiném vláknu), abyste se k nám přidala a prezentovala svou práci na MF. ;-I Mne ( a věřím, že i všechny zdejší modeláře) by to hodně potěšilo.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 21 lis 2014, 17:33

Milá Doris, díky za milá slova. Vaši práci sleduji díky modelfóru už dlouho, co mě opravdu dostalo, byla stavba Sovereign of the Seas. Píšete, že plánujete stavbu Wasy, tak to se máme opět na co těšit. Ve Vašem případě z toho bude další modelářský skvost. Co se mé maličkosti týká, nemám foťák, kterým bych to mohla nafotit a navíc jsem k tomu zatím nenašla odvahu. Přeji Vám při dalším pokračování na Karolínce hodně štěstí.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 21 lis 2014, 17:53

Doris, ještě jedna taková perlička. Když jsem jezdila po modelářských výstavách s modelem USS Constitution, tak mě ostatní modeláři zastavovali a ptali se mě, jestli jsem ta Doris, co publikuje své modelářské umění na modelforu. No, potěšilo mě to, ale musela jsem jim vysvětlovat, že jsem někdo jiný. Mějte se hezky.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ignor » 22 lis 2014, 20:45

Obě lodi jsou parádní volba. U Wasy jsem byl, krásná loď. Mě od její stavby odrazuje velké množství řezeb. A šebeka je zajímavá, občas po ní taky pomrkávám 8-[
ignor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 02 pro 2014, 09:01

JOJ, super volba pro příští model. V tvém podání to bude nádhera, to je jasný a hlavně to bude úplně neco jiného, prostě taková ta "jednoduchá" ozdobama nepřeplácaná poď kro každodenní použití, ty miluju.
A je dobře, že se vracíš k plachetnicím od těch plechovek ;-I
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 pro 2014, 20:09

Velice Vám děkuji za komentáře a milá slova, přátelé. Moc to pro mne znamená.

Connie píše:..... co mě opravdu dostalo, byla stavba Sovereign of the Seas......

Na stavbu SoS mám moc hezké vzpomínky, byť práce to nebyla vůbec snadná a občas jsem chytala nervy kvůli chybám, které jsem spáchala díky mým laickým (ne)znalostem..... ](*,) Hodně mne obohatila spolupráce s šikovnými lidmi a především se znalci lodí, kteří mi ukázali, že i z kusých podkladů lze postavit model blížící se podobě skutečné předlohy. Navíc SoS se mi velice líbí díky svému majestátnému designu a bohaté výzdobě. Spolu s RC a Victory jsou to královny mé flotily.

Jinak je škoda, že nemáte možnost fotit a prezentovat svou práci tady. Věřím, že byste zde měla mnoho příznivců. ;-I

ignor píše:Obě lodi jsou parádní volba. U Wasy jsem byl, krásná loď. Mě od její stavby odrazuje velké množství řezeb. A šebeka je zajímavá, občas po ní taky pomrkávám 8-[

Mne se líbí obě lodičky, přesto u Wasy mne trochu mrzí, že z plastu ji nikdo nedělá ve větším měřítku, aby vynikla ta nádherná výzdoba. Jen ta pestrobarevnost figurek mi nikdy příliš neseděla. No a šebeka - do té jsem se už pustila a své volby nelituji, libí se mi čím dál víc. :P

.MG. píše:JOJ, super volba pro příští model. V tvém podání to bude nádhera, to je jasný a hlavně to bude úplně neco jiného, prostě taková ta "jednoduchá" ozdobama nepřeplácaná poď kro každodenní použití, ty miluju.
A je dobře, že se vracíš k plachetnicím od těch plechovek ;-I

Jj, je to něco zcela odlišného a musím uznat, že změna někdy prospěje. Každopádně plachetnice u mne vedou, byť i stavba bitevních lodí z WW2 je zajímavá a časem se k tomu zase na chvilku vrátím. Až do jara však nemohu moc stříkat barvy ze sprejů, takže jsem přešaltrovala na plachty. :-D
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 03 pro 2014, 17:25

Milá Doris, i já při stavbě plachetnic neustále zjišťuji, že se mám pořád co učit. USS Constitution jsem stavěla podle námětů zde na fóru a vyplatilo se to, ikdyž bych to teď možná udělala jinak a lépe. Ta práce na SoS určitě nebyla jednoduchá,ale vyplatila se, je to nádherný model. Co se Wasy týká, viděla jsem ji na jedné výstavě letos na podzim a nevím, co to bylo za měřítko, ale ta výzdoba byla opravdu drobná. Co mě taky zarazilo, bylo to, že ji majitel natřel modře. Pokud vím a nepletu se, tak záď Wasy byla červená. Jak už jsem Vám psala, na Wasu ve Vašem podání se opravdu těším. Mě osobně ta výzdoba od pořízení modelu odradila, ale Vy si s tím určitě poradíte na výbornou. Těším se i na pokaračování šebeky.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 pro 2014, 15:57

Connie: Tak tak, mám podobné pocity, když dokončím model. Spoustu věcí by se dalo udělat jinak nebo lépe. U těch větších projektů to asi ani jinak nejde, protože je to běh na dlouhou trať, při kterém modelář vyzrává a svou práci zlepšuje. Zaznamenala jsem to například u výzdoby - třeba u SoS jsem některé z prvních ozdob a sošek vymodelovala ke konci stavby znovu, protože po těch stovkách vymodelovaných kousků výzdoby jsem se v tom zacvičila a na ty první se už nedalo koukat..... [-( Taktéž podstavec prošel změnami několikrát, než jsem s ním byla spokojená. Holt, nerada se smiřuji s průměrností. Pokud to jde, snažím se opravit chyby a model vylepšovat, byť dokonalost je jen iluze. K té je dlouhá a trnitá cesta.
Co se Vasy týče, tak tam ještě uvidím, jak ji barevně ztvárním. Líbí se mi i přírodní barvy dřeva na skutečné Vase v muzeu. Jako nová měla pestrobarevnou výzdobu, což není na moje gusto. A horní části trupu by měly být červené, i když mnoho modelů a obrazů Vasy má tyto partie modré.

Konečně jsem se dostala ke stavbě Karolínky a dokončila i poslední koš. Nyní začnu osazovat kladky a budu se připravovat na další patro stěžňů.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
8.jpg
4.jpg

7.jpg
5.jpg
6.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 26 pro 2014, 17:14

Jsem ráda, že se vracíš ke stavbě Karolínky. To zase bude pokoukáníčko. Koše vypadají parádně.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 28 pro 2014, 12:07

Krásná práce, jako vždy =D> trochu ti závidím tyhle koše, které jsou bez té mřížoviny.
klimi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 71 z 82 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno