Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

La Réale de France/Heller/1:75

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: La Réale de France/Heller/1:75

Příspěvekod DORIS » 08 lis 2015, 18:28

Ty jsi ale šikula, moc děkuji. [-o< [-o< Tohle už by se dalo upravit/vylepšit a použít na origo vlajku. Jak to zrealizuji, vyfotím to a dám tady.

A propo, momentálně stavím jednodušší (ale docela pěkné) modely s dětmi a mladými lidmi ve středisku volného času v Havířově, tak mne to docela rozpumpovalo ( asi 20 dokončených modelů za poslední cca 2 měsíce), ovšem čím déle nestavím ty majestátné lodě, tím víc budu mít chuť se do toho zase opřít. 8-)
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod misak58 » 09 lis 2015, 18:58

Tak už se do toho opři ,,, hořím zvědavostí, co to bude. :wink:
misak58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lesio-69 » 24 bře 2016, 21:27

Velmi krásné loď . Vždy obdivuji vaši práci. Ale tady se mi zdá , že se dopustil jednu chybu . Myslím, že jsem udělal špatně wiosła.Uchwyt musí směřovat k přídi.
Píšu s pomocí Google Translator
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
lesio-69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 09 dub 2016, 10:25

Děkuji za milá slova i korekci. Ano, máte pravdu, vesla mám bohužel chybně a při jejich umisťování na model jsem nad tím neuvažovala, což je škoda. Šlo by to samozřejmě předělat, ovšem vzhledem k mizerné kvalitě stavebnice i zpracování modelu v podání Helleru, kde je spousta věcí mimo realitu a zbytečně zjednodušených [-( , už to nechám tak. To by se musela překopat celá loď od čáry ponoru až po kladky, což by bylo snadnější postavit ji celou znovu jako scratch build.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karliklaticka » 27 zář 2019, 23:29

Měl bych otázečku k těm tištěným vlajkám. Podle obrázků se zdá, že potisk červených vlajek je zlatý. V mé nové stavebnici z nedávné produkce je přiložen dost podivný a nevzhledný arch vlajek, ornament je sotva znatelný a podivně šedozelený a odstín červené jakoby silně vybledlý. Vypadá to jako amatérská laserová kopie na kancelářském papíru, to tak moc Heller šetří? Starší arch s vlajkami v originále asi sotva seženu, tak se budu muset pokusit o vlastní dílo nebo to namalovat grafickém programu a pokusit se najít tiskaře se speciální tiskárnou. Netuším jestli je zlatá na vlajkách historicky správná, modelu to ale moc sluší... :-)
karliklaticka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 zář 2019, 06:47

U Frantíků bych se už ničemu nedivila a Heller mívá i zmetkové sady s nedolitými díly. Totéž i kvalita odlitků u německého Revellu, ta bývá někdy ještě mnohem horší. Takhle by měla vypadat novější stavebnice La Reale:
https://www.super-hobby.cz/products/La- ... rance.html

Mne osobně ten model připadá poněkud mimo realitu, kupříkladu bílá část trupu by takto měla nepřirozeně malý ponor. Bílomodrá vlajka na zádi je rovněž pořádně odfláknutá a ohledně zlatých lilií na červených vlajkách - tak to netuším, jak to vypadalo ve skutečnosti. Já jsem to brala jako oddechový model, ovšem byla to nepříjemná práce, protože skoro nic na tom modelu nepasovalo a díly byly navržené jen nahrubo. Má to akorát celkem hezkou výzdobu, ale jinak z mé strany zklamání.

Každopádně pokud člověk bere model jako hezkou designovou věc, tak bude i s touto stavebnicí spokojen. Kvalitně postavený model vypadá opravdu hezky.
Doris

DORIS

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno