Začal jsem svůj první model. Snad jsem zvolil správně, zatím se v tom plácám. Jestli jste tuhle loď někdo stavěl mužete mi napsat jaké máte s modelem zkušenosti. Přikládám pár fotek.
na prvy model postupujes vyborne. ak sa chces o nieco zlepsit , tmelom zapln spary (napriklad medzi polkami trupu),a potom to zabrus smirglom. Ale to by si potom musel opravovat farbu. Druhe jednoduche technologicke zlepsenie by bolo pouzitie maskovacej pasky. Zozenies ju v hociktorom modelarskom a vysledok je naozaj vidiet.
Díky všem za rady. Co se týče té bílé barvy objednal jsem si barvy Humbrol přesně podle čísel, které jsou na stavebnici napsané. Také mě to přišlo divné, ale zatím si ještě netroufnu experimentovat.
Ahoj Barva paluby je zdá se identická s barvou trupu. To je škoda, model to ochuzuje. Barva teakového dřeva používaného na paluby je světle šedo béžová . Neboj se experimentovat a neřiď se tak do písmene návodem. Někdy je lepší reference obrázek z krabice než samotný návod. Když prozkoumáš některé příspěvky tady na foru týkající se plachetnic, získáš moře podkladů co a jak udělat. Ta bílá se skutečně hodí spíše na školní plachetnice ze současnosti, než na uhelnou bárku Endeavour.
Zadej si do vyhledávače Google (pictures) ,,Endeavour ship" a najdeš mračno podkladů jak model postavit co nejlépe. Existuje replika lodi postavená v USA za 17 mega dolarů. Na netu jsou stovky fotek této přesné repliky. Můžeš se jimi řídit. Také nalezneš mnoho nafocených modelů . Přikládám pár stažených obrázků.